Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Yeterli üretim varsa...
HABERİ PAYLAŞ

Yeterli üretim varsa...

Haberin Devamı

Tek testisle yaşamak dünyanın sonu değil. Evlenebilir, baba olabilirsiniz. Geride kalan tek yumurtanız yeterli sperm üretiyorsa sorun çıkmaz. Bunu da öğrenmenin tek yolu sperm testi yaptırmak...

SORU: Tek testisle baba olur muyum?


Tek testis çocuk olmasına engel mi diye araştırıyorum. Benim tek yumurtam yok ama diğeri yerinde ve bir sıkıntım yok. Sol yumurtamın olmaması baba olmamı engeller mi? Ya da bebeğim engelli olur mu? CEVAP Tek testisli olmak çocuk sahibi olmaya tabii ki engel değildir. Ama bu tek testisin yeterli sperm ürettiğinden emin olmak için bir sperm testi yaptırmanızı öneririm.


SORU: Tüm testleri yaptırdım


28 yaşındayım, bekarım. 4-5 ay önce korunmasınz cinsel ilişki yaşadım. Ardından sık idrara çıkma sorunu yaşadım. Birkaç gün sonra doktora gittim. Tüm tahliller temiz çıktı. Sistit tehşisi koydu. İlaçları kullandım. Geçti derken 15 gün önce şikayetler başladı. Doktor “Üretrit” dedi ve ilaç vardi. “Kültür testi yapılsın” dedi. Sorunum devam ediyor. Kendiliğinden geçer mi? Yoksa yeniden doktora gidip tedavisi olmalı mıyım CEVAP Birden bire sistit olmanız ihtimali düşük. Muhtemelen cinsel ilişki ile geçen bir hastalık kapmışsınız. Bu durumda belirtiler ortaya çıkınca mutlaka idrar kanalından kazıntı kültürü alınarak hastalığın sebebi saptanmalı ve uygun tedavi yapılmalıdır. Eğer bu yapılmaz, bilinçsiz olarak ilaç kullanılırsa sorun kronikleşebilir, hatta prostatit gibi ek sorunlara da sebep olabilir. Deneyimli bir üroloji uzmanı gerekli tetkik ve tedavileri organize ederek sorununuzu çözecektir.

SORU: Penisim yukarıya doğru eğik

Penisim yukarıya doğru eğik. Mastürbasyon yaparken hiç acı çekmiyorum. Sizce cinsel ilişkiye girdiğim zaman herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım? CEVAP Birçok insanın penisinde hafif bir eğrilik görülmektedir, bu fizyolojik bir durumdur. Bu eğrilik cinsel ilişkiye engel değilse, ağrı yapmıyorsa ve zamanla artmıyorsa hiçbir tedavi gerektirmez. Bu dediklerimin mevcut olması halinde ve sadece çok gerekli olan vakalarda ameliyat yaparak eğriliği düzeltiyoruz.

SORU: Tıkanma hissi geliyor, normal mi?

22 yaşındayım. Sabah kalkınca ya da normal ereksiyon halinde küçük tuvaletimi yapmakta zorlanıyorum, tıkanma ve zor gelme hissi oluyor. Bu normal bir durum mu? CEVAP Penisin iki farklı ve temel işlevi vardır; dış idrar yolunun içinden geçmesinden dolayı idrar yapmak ve sertleşerek cinsel ilişkiyi gerçekleştirmeyi sağlamak. Bu iki fonksiyonu neden aynı anda gerçekleştirmek istediğinizi anlayamadım. Cinsel ilişkiden sonra penis yumuşayınca idrarınızı rahatlıkla yapabilirsiniz. Cinsel fonksiyon amacı ile sertleşen bir penis idrar yapmaya uygun bir yapıda değildir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder