Rıdvan Demirkır En faydalı terapi yöntemi
HABERİ PAYLAŞ

En faydalı terapi yöntemi

Yaşadığımız evren zor, sıkıcı ve yorucu bir süreçten geçiyor. Bu döneme özel bazı etkinlik, akım, kampanya vb yapılıyor. Malum 'evde kal' çağrıları lafta kalmasın diye... Peki evde ne, neler yapabiliriz?

Öncelikle farkında olmalıyız ki, en önemli terapi, kendimizdir. Bu zamanlarda aktif, zevkli, haz alarak yaşamaya devam etmek için dergi, gazete, kitap okumak büyük bir lütuf. Okumanın birçok terapötik yöntemleri var. Sağlıklı kalmamıza yardımcı olduğu gibi ruhumuzu da doyurur. Yeni ufuklar açar. Zihnimiz başka düşünceler kazanır. Farklı fikirler misafir olmaktan çıkar. Beynimizin 'zula' tekniği gelişir. 'Kendini gerçekleştiren insan' yolunda aşama kat edilir.

Haberin Devamı

En faydalı terapi yöntemi

Okumaya kitaplığınızın köhne raflarında kalmış, el değmemiş, yenilik kokan kitaplarınızdan başlayın. 'Parazit şair' Brondsky'in dediği gibi, "Kitapları okumamak, onları yakmaktan daha büyük bir suçtur." Kitapların sıralı asker gibi durması size sadece görsel zenginlik katar. Bitiremediğiniz, yarıda bıraktığınız eserlere muhakkak öncelik tanıyın. Kendinize bir şans daha verin.

Sürekli evde okumak sıkıcı gelebilir. Bu yüzden okuma saatinizi, süresini, koşullarını, ortamını mütemadiyen değiştirin. Öyle ya; hep aynı ortam, algınızın zenginliğini engeller. Mesela bu sabah uyandınız. Kalktıktan 15 dk sonra 1 saat boyunca okuyun. Kahvaltı öncesi iyi bir zihin sporu olur. Akşam saatlerinde tuvalette, kurgusal, karmaşık olay örgüsüne sahip eserler okuyun. Gece vakti ise terasta, mehtabın gölgesinde verin kendinizi. Satırları analiz edin. Evinizde kendinize göre, uygun ortam ve koşul oluşturun.

Eğer hiçbir şey tatmin etmiyorsa sizi, o halde bir şey daha var yapabileceğiniz... Bazılarının dediği gibi: "Dm'den yürüyebildiğiniz kadar insana yürüyün!"

Sıradaki haber yükleniyor...
holder