Çipuranın gözlerinin yanında yay gibi iki sarı çizgi vardır. Güzel balıktır. Öyle ki bu güzelliğinden dolayı Afrodit’e ithaf edilmiştir. Bugün çipura pişireceğiz ama bildiğiniz bir usulde değil. Bu derya kuzusunu Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’nun içinde pişirerek lezzetlere gark edeceğiz. Kafasını, kılçıklarını ayırın ve filetosunu çıkarıp çipuraları hazır edin. Tavaya Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’nu koyup deryayı kızdırın. Çipura filetolarını, bu deryaya atıp her iki tarafını üçer dakika pişirin. Üstüne kıyılmış dere otlarından bir çelenk bırakıp ardından sosla çevirip hemen çıkarın.
Kinoa patatesle yaşıt
Bu derya kuzusuna bir de saz arkadaşları lazım olur. Şöyle ki: Havucu rendele, maydonozu kıy, soğanları hilal şeklinde doğra, varsa rezenenin kalbini de kır, tamamdır. Haşlanmış kinoayı da bu garnitüre ilave et. “Kinoa da nereden çıktı?” demeyin. Kinoa patatesle aynı zamanda, bundan 7 bin yıl önce Ant Dağları’nda yani Yeni Dünya’dan çıktı. Hayli besleyici, vitaminli bir tohum bitkisidir. www.kikkoman.com.tr adresinde kinoalı leziz tarifler bulabilirsiniz. Evinde kinoa olmayanlar; pirinç, mısır, bulgur ya da aşurelik haşlanmış buğday kullanabilirler. Bu salata döşeğinin bir de sosa ihtiyacı var. Zeytinyağı ve Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’nu bir kaba alıp birbiriyle hemhal olacak kadar çırpıp malzemelerle karıştırmak yeterli olacaktır.
Afiyet olsun
Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’yla tatlandırdığınız zerzevatı tabağın kenarına koyun. Bu yastığın ortasına çipurayı yatırın. Tavada kalan sosu bir tül gibi çipuranın üstüne yayın. Japon İmparatorluk Sarayı’nın resmi tedarikçisi Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’yla çipura, tanrıların ve tanrıçaların ağzına layık hale gelecektir. Afiyet olsun.
Malzemeler:
- 4 çipura filetosu
- 2 yemek kaşığı Kikkoman Ponzu Lemon Sosu
- 4 dal taze dereotu
Saz arkadaşları:
- 200 gr haşlanmış kinoa
- 4 küçük beyaz soğan
- ½ demet maydanoz
- 4 dal dereotu
- 1 havuç
- 1 limon
- 1 rezene kalbi
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 2 çorba kaşığı Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu
Kikkoman Ponzu Lemon Soya Soslu paşa gönlümün salatası
Paşa gönlünüzün istediği gibi yeşilliklerden bir salata hazırlayın. Sarımsağı dövün sonra da zeytinyağıyla gönlünü alın, karabiberle okşayın, balla da şifasını verin. Ardından Kikkoman Naturel Soya Sosu ve Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’nun şefkatli göğsüne yatırın. Bütün malzemeler hemhal oluncaya kadar karıştırın. En sonunda, hazırladığınız yeşilliklerle karıştırıp lezzetlere yelken açın.
Malzemeler:
- Paşa gönlünüzün istediği yeşillikler
- 1 diş sarımsak
- ½ çorba kaşığı Kikkoman Naturel Soya Sosu
- 1 tatlı kaşığı bal
- 1 çorba kaşığı
- Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu
- Taze çekilmiş karabiber
- 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Sebzeleri bandıra bandıra yediren iki sos
Bandırmalık soslarla yiyeceğiniz karnabahar, havuç, turp, şalgam ve turşuların tadına doyamayacaksınız. Ağzımızdaki umami reseptörlerini de harekete geçirecek, Kikkoman’lı iki sos tarifi vereceğim. Yandaki malzemeleri çırparak bandırmalık bir sos elde edin.
Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu
Japonya’daki en popüler baharatlı soslardan birine ‘Ponzu’ denir. Bu sos, soya sosu ve limon aromasının nefis birleşimidir. Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu, ünlü Kikkoman Naturel Soya Sosu’na limonlu bir dokunuş yapılarak yaratıldı. Tatlı, tuzlu, ekşi ve baharatlı aromaların dengelendiği başarılı bir sos ortaya çıktı.
Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu, her türlü yiyeceklerde baharatlı bir aromanın yanında canlılık ve tazelik hissi verir. Izgara et üzerine bir miktar Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu dökün ve gerçek bir lezzet patlaması yaşayın! Taze tadı ile hem kızarmış tavuğun hem de buharda pişmiş balık filetosunun lezzeti için püf noktasıdır.
Ve tabi ki Kikkoman Ponzu Lemon Soya Sosu’na en sevdiğiniz atıştırmalıkları bandırarak lezzetini arttırabilirsiniz. www.kikkoman.com.tr adresinden lezzetli tariflere ve püf noktalarına ulaşabilirsiniz.