Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Bodrum'un en yenileri! Kahvaltı mı? Kebap mı? Yoksa kafe menüsü mü?
HABERİ PAYLAŞ

Bodrum'un en yenileri! Kahvaltı mı? Kebap mı? Yoksa kafe menüsü mü?

Pandemi ile beraber Bodrum’un yazlıkçıları Bodrum’un yerlilerine dönüştü. Yaz-kış kalınıyor artık Bodrum’da ve herkes kendinden sonra yerleşenlerin Bodrum’u çok bozduğundan yakınıyor. Sezonluk mekanların yanında dört mevsim açık kalacak yeni mekanlar da açılıyor. “Hadin gari, köyün yeni tükanlarına gidiverelim…”

Bodrumun en yenileri Kahvaltı mı Kebap mı Yoksa kafe menüsü mü

Masal Evi Gümüşlük

Lahana, havuç ve soğan reçeli buyurmaz mısınız?

Kemerburgaz Ağaçlı Köyü’ndeki Masal Evi, Gümüşlük’e taşındı ve beş dönümlük bir araziye konuşlandı. Sabahları mükellef kahvaltı dizilen masalar, akşamları kadehlerin şıkırdadığı mezelerle doluyor. Konaklama seçenekleri de cabası. Eylül ayında “Çadırını kap da gel” diyorlar. Üç gün sürecek anne-baba-çocuk kampında ailelerin birlikte katılabileceği çok sayıda etkinlik olacak.

Haberin Devamı

Kahvaltıda çeçil peynirinden, örgüye altı çeşit peynir var. Lahana reçeli (yanlış duymadınız lahana reçeli), soğan reçeli, nane reçeli, karpuz reçeli, havuz reçeli dahil 10 çeşit reçel. Pişiler, kalem börekler, göz yumurtalar, yeşillikler, tereyağı, bal, tahin-pekmez, zeytinler ve tabi limitsiz çay servisiyle zengin mi zengin bir sofra var. Masal Evi Gümüşlük’te geceleri canlı performanslar da oluyor. Meyhane, taverna ruhuna doğru evriliyor. Kemerburgaz’daki müdavimlerine Gümüşlük sevdalıları da dahil olmuş. Masal Evi Gümüşlük, huzurlu bir Egeli artık.

Bodrumun en yenileri Kahvaltı mı Kebap mı Yoksa kafe menüsü mü

Danış Restaurant: Şişe değil kaburgaya saplanmış Adana kebap yediniz mi?

Bir kebaba “Adana kebap” diyebilmek için kriterler vardır. Bir kere Adana Ticaret Odası’ndan lisans almanız gerekli. Sonra kebap ustanız odadan eğitim almalı. Kebap, bir yaşına gelmiş kuzu etiyle yapılmalı. Etin içine yüzde 15 dinlenmiş kuyruk yağı katılmalı. Kebabın eti bir porsiyonda 180 gram, bir buçukta 270-280 gramdan az olmamalı. Kıyma makinede değil, elde zırhla çekilmeli, iri dişli olmalı. Daha sonra baharatından, salatasına kadar bir dizi kriter daha gerekli. İşte Bodrum’daki Danış Restaurant bu kriterleri bir aşama ileriye taşımış: Adana kebabın; 120 cm uzunluk, yarım cm kalınlık, üç santim genişlikteki şişleri yerine kaburga kullanıyorlar. Zırh kıymasını, yağlı dana kaburgasına saplayıp öyle közlüyorlar. Kaburganın yağı Adana’nın yağıyla birleşiyor ve danalı kuzulu bir lezzet oluyor. Danış Restaurant’ın; lahmacun, çöp şiş, Alinazik, ciğer ve patlıcandan kumpir gibi lezzet seçeneklerini, Gündoğan’ın mavi sularında serinlerken tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bodrum’da bir Cihangirli: Greta Restaurant Cafe&Bar

Cihangir kafelerinden 21’in ortaklarından Deniz Karaağaç, Gümüşlük’e hakim bir tepede Greta’yı açtı. “Gümüşlük’te bir kafe açacağız burasının nabzı nasıl atıyor? Bir bakalım” demiş ve mekanları incelemeye başlamışlar. Görmüşler ki neredeyse bütün mekanlar balık-meze ikilisine sıkışmışlar. Kalite ve fiyat arasında büyük bir dengesizlik var. Personeller “Nasıl olsa sezonluk iş” deyip aidiyet kurmuyor. Mekanların konforu ve tasarımı için yatırım yapılmamış.

Bodrumun en yenileri Kahvaltı mı Kebap mı Yoksa kafe menüsü mü

Bir ailenin fertlerinin talep edebileceği pizza, burger, makarna, et, balık gibi farklı seçenekleri bir arada bulabilecekleri yer yok. Yani iyi bir kafe menüsü sunan işletme yok. Deniz Karaağaç, Gümüşlük’ün halini şöyle tanımlıyor: “Sakin, zarif, zevkli dizayn edilmiş, insani bir yer bulmak olanaksızdı. Kapitalizm büyük sayılan tüm değerleri baskı altına almış herkesi kendi hizmetine katmıştı. Barbarlıktan bir önceki evrenin simülasyonu gibiydi…”

Haberin Devamı

Beyoğlu’nda Kaktüs’le başlayan Cihangir’deki kafelerde devam eden hizmet anlayışını Gümüşlük’e taşımaya karar vermişler ve yaz-kış açık kalacak şık, zarif ve konforlu bir mekân yaratmışlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder