Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler İstanbul’da ormanın kıyısında bir vaha: Testi Garden&Tarabya Mangalbaşı
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul’da ormanın kıyısında bir vaha: Testi Garden&Tarabya Mangalbaşı

Bu yazının lezzetine varabilmeniz için YouTube’u açmanız gerekiyor. Grup Revan’ın ‘Hasretinle Yandı Gönlüm’ şarkısı eşliğinde okunması isabetli olacaktır. COVID-19 kısıtlamalarının sebep olduğu bazı hasretleri dindireceğiz. Bir kere dostlarımızla bir yere oturup demlenmeye hasret kaldık. Şehirde yeşile hasretimiz var. Açık havada mangal keyfi hasretini de koy üstüne. Edip Cansever’in ‘Masa’ şiirindeki masa bile dayanmaz bunca yüke… Başladı mı şarkı? İşte orda saz çalan abinin mekanına gidiyoruz.

Haberin Devamı

Abimiz Erdal Sarıboğa, flüt çalan ise kızı Bahar Sarıboğa Aksa ve klavyenin başındaki de oğlu Ozan Sarıboğa’dır. Bu müzisyen aile, zaman zaman mekanlarında da sahne alıyorlar. Diyelim ki performans yaptıkları güne denk gelmedi; Erdal Sarıboğa’yı masanıza oturmaya ikna edin. Onun dolandırılma hikayelerine bayılacaksınız. Memleketimizdeki küçük dolandırıcıların meziyetlerine ve Erdal Bey’in bunu anlatma biçiminden keyif duyacaksınız.

İstanbul’da ormanın kıyısında bir vaha: Testi Garden&Tarabya Mangalbaşı

Aylık 1 tondan fazla kömür yakan lezzet lokomotifi

Beton kent İstanbul’un son ormanın tam kıyısına götüreceğim sizi. Burada duyacağınız gürültü karşınızda duran vadide akan derenin sesidir. Ormanda yer yer dumanlar göreceksiniz; yangın çıktığını sanacaksınız. Onlar duman değil sistir. İşte sanki tropik bir orman gibi duran İstanbul’un son akciğerinin dibindesiniz. Lokantanın 500 kişilik kapasitesinin yarısı kullanılıyor. Her masanın başında bir mangal var. Aylık 1 tondan fazla kömür yakılıyor bu lezzet lokomotifinde. Tezgahtan seçtiğiniz etleri ateşin korunda nar gibi kızartıp lezzetlere gark oluyorsunuz. Üstelik bu mangal keyfinde yangına sebebiyet verme gibi bir risk de yok.

Et sevenler buraya!

Yozgat usülü testi kebabı müthiş! Eti çok lezzetli, arpacık soğanı helmelenmiş, malzemeler adeta birbirlerine hemhal olmuşlar. Yazının burasında Erdal Bey ve Grup Revan’dan ayrılabiliriz. Çok uzağa gitmeyeceğiz iki evladının ‘Efsunlu Tangolar’ albümüne kadar uzanacağız. Bahar Sarıboğa’nın seslendirdiği ‘Ilık Yaz Geceleri’, keyfimize eşlik etsin. Çoban yıldızının altında, çömlekte çoban kavurma doğru bir tercih olacaktır. Dumanı tüten bu kavurma mangala yer bıraktırmayacak denli iştah açıcı. Tavsiyem ekmek yemeyin yoksa masada kalacak etler arkanızdan ağlayacaktır. Mezeleri de atlamayalım, kıvamında ve lezzetliler. Burada etleri kiloyla alabiliyorsunuz ama isterseniz hazır porsiyon olarak da sipariş verebilirsiniz.

Haberin Devamı

Peki ya kahvaltı?

Zengin bir serpme kahvaltı almak isteyenleri memnun edecek 20-25 çeşit ürün sunuluyor. “Ben görgüsüzce buluyorum bu serpme işlerini…” diyorsanız kahvaltı tabağı ve yanında yumurtalı seçenekler var.

Sanatçı ailenin işletmeci babası

Erdal Sarıboğa, 30 yıllık bir işletmeci, Testi Garden’a yedi buçuk yıl önce geçmiş. Kızı, hem müzisyen hem de akademisyen. Oğlu; besteci, kompozitör ve çok sayıda enstrüman çalan bir müzisyen. Aynı zamanda Funda Arar’ın orkestrasında çalıyor. Film ve dizi müzikleri yapıyor. ‘Efsunlu Tangolar’ın düzenlemeleri de ona ait. ‘Efsunlu Tangolar’da daha önce duymadığım şarkılar var. YouTube açıktı, değil mi? Aynı albümden ‘Sarı Samur’ tangosu iyi bir veda şarkısı olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder