Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Küşlemeyle sarmalanmış fıstıklı bir kebap
HABERİ PAYLAŞ

Küşlemeyle sarmalanmış fıstıklı bir kebap

Haberin Devamı

Mezze Et&Kebap

Arkadaşlarım beni Anadolu yakasına davet ettiklerinde genellikle, “Kusura bakmayın ben karşının taksisiyim” diyorum. Yedi yıl boyunca hemen her sabah karşıya geçmek zorunda kalmam yüzünden herhalde. Okul, master ve dizi çekimleri bezdirmişti beni. Halbuki karşıda şahane mekanlar açıldı. Cihangirli bazı dostlarımız da bana göre ‘karşının taksisi’ oldu. Anadolu yakasına geçmek için sebeplerim çoğalıyor. Bir sebep de Mezze Et&Kebap.

Mezze Et&Kebap, 2002 yılından beri Maltepe sahilinde bahçesi ve terasıyla hizmet veriyor. İşletmenin iki müdavimi Serkan İşler ve Özgen Tezcan lokantanın satılacağını öğrenince “Burası devredilirse, biz nereye gideriz?” deyip devralmışlar mekanı. Malum, yeni sahipleri değiştirebilir konsepti. Nevizade’deki İmroz’u devralanlar pub’a çevirdiler mesela.

Küşlemeyle sarmalanmış fıstıklı bir kebap

Klasik mezelere kişisel dokunuşlar

Mezze’de özgün mezelerin yanında klasik mezelere de kişisel dokunuşlar yapmışlar. Acılı ezmeye nohut, kuru domates salatasına zeytin, yoğurtlu atoma ceviz çok yakışmış. Kendi adlarıyla anılan yoğurtlu, kuru incirli, file fıstıklı meze ile yine kuş üzümü, dövülmüş ceviz ile yaptıkları yoğurtlu meze çok lezzetli. Mardin’den acur turşusu getirtiyorlar. Baharatlar ve birçok malzeme Gaziantep’teki tedarikçilerinden geliyor.

Kebaplarda da kişisel dokunuşlar var. Enginar döşeğinde kuzu şiş denemeye değer. Kuşbaşı enginara kremayla muamele etmişler, üstüne pamuk gibi kuzu şişleri çekmişler. Kremalı hali güzel ama ben yoğurtlu bir muamelenin daha çok yakışacağını düşündüm. Bir dahaki gidişimde benim için Alinazik ruhunda yoğurtlamasını da yapacaklar.

‘Katmerli kebap’ desen yanlış olmaz

Lokantanın adıyla anılan bir fıstıklı sarmaları var. Fıstıklı kebabın ortasına pastırma koyup, küşlemeyle şişe bağlamışlar. Fıstıklı kebabın lezzeti bir yandan hissediliyor, pastırmanın rayihası öte yandan, bir de üstüne üstlük küşlemenin lezzeti biniyor. Adına “Katmerli kebap” desen yanlış olmaz.

Yağlıkaranın hakkını da teslim etmeli; marine edilmiş etlerin arasında lezzeti büyüten, ince kuyruk katmanları var. Etin kendi tadını örtmeyen baharatlar, hem lezzet vermiş hem de yumuşaklık. Lavaş üzerinde servis ediliyor ama yanında soslu salça sürülmüş tırnak pideler lezzete lezzet katıyor.

Maltepe Sahili İdealtepe’deki Mezze Et&Kebap mezede ve kebapta özgün dokunuşları sevenler için lezzetli bir adres.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder