Rıza Sönmez ile Teselli veren Tarifler Parlak bir ızgara fikrine ne dersiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Parlak bir ızgara fikrine ne dersiniz?

Artık parklarda mangal yapılamayacak. Peki memleketimizin güzide ‘babalar’ı ne yapacak? Bir bardak su istesen yerinden kalkmayan ‘babalar’ konu mangal olunca hemen organize bir şebeke gibi çalışmaya başlar. Mangal, kömür, tutuşturucular, yelleyiciler, et, balık, tavuk, soğan, domates, biber ve kendilerine has baharatlar... Peki şimdi ne yapacaklar? Hemen ellerine bir tava tutuşturun ve ‘babalar’ın organizasyon şemasına Kikkoman Teriyaki Sos’u ekleyin.

Parlak bir ızgara fikrine ne dersiniz

Japoncada Teri: Parlak, Yaki: Izgara anlamına gelir. Kikkoman Teriyaki Sos ile mangal telaşına gerek kalmadan parlak bir ızgara keyfine varabilirisiniz. Eski zamanların çok ciddiye alınmayan tanrısı Prometheus, Olimpos Tanrıları ateşle mangal keyfi yaparken insan evladının yeryüzünde ateşsiz per perişan olmasına içerler.

Haberin Devamı

Tanrılardan ateşi çalmayı kafaya koyar. Bir rezene kökünün içine sakladığı ateşi insan evladına getirir. Böylece nar gibi kızarmış etleri yeme şansına kavuşuruz. Ateşi sinesine gizleyen rezeneye ve Prometheus’a bir selam gönderip Kikkoman Teriyaki Sos’la lezzetlenmiş ve keyfe bulanmış iki tarifle damakları neşelendirelim.

Kikkoman Teriyaki Marinade Sos ile biftek ve karides

Japon İmparatorluk Sarayı’nın resmi tedarikçisi yani bir bakıma ‘İmparator Beğendi’ Kikkoman Teriyaki Marinade Sos, limon suyu ve sıvı yağı bir kaba alıp karıştırın. Sosları biftek ve karides arasında kardeş payı yapın. Ayrı tabaklara alıp üstlerini sosla örtüp kısacık bir uykuya yatırın.

Buzdolabı bu uyku için gereken sesizliği ve konforu sağlayacaktır. Karidesi bir saatten fazla tutmayın. Bifteğin uykusu ağırdır daha uzun süre bekletip Kikkoman Teriyaki Marinade Sos’un zerrelerine nüfuz ettiği bir sonuç elde edebilirsiniz.

Tavanın üstünü zeytinyağından ince bir tülle kaplayın. Açın YouTube’u biftekleri kızgın tavada ‘Haru no Umi’ parçası boyunca kızartın.

Her et Kikkoman Teriyaki Marinade Sos’la marine edilmeyi sever Tavayı bir kağıt havlu ile silip tekrar zeytinyağından bir tül örtün. Karideslerin her iki tarafının da rengi sakura çiçeklerinin pembeliğini alıncaya kadar kızartın. Bifteklerin tabağında kalan marine sosu tavaya alın ve yarım dakika fokurdatarak kaynatın.

Haberin Devamı

Bu sosu da et ve karidese kardeş payı yapın. Kikkoman Teriyaki Marinade Sos, bir şişede saf kolaylıktır. Başka baharat gerekmez. Her türlü et, Kikkoman Teriyaki Marinade Sos’la marine edilmeyi sever çünkü daha önce hiç olmadığı kadar parlak bir görünüme sahip olur. Sulu, yumuşak ve hassas hale getirir.

MALZEMELER:

  • 4 yemek kaşığı Kikkoman Teriyaki Marinade Sos
  • 2 yemek kaşığı yeşil limon suyu
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 4 adet küçük yağsız dana biftek veya bonfile
  • 12 adet büyük soyulmuş karides; başları ve kuyrukları üzerinde kalaca.
  • YouTube’a bağlı bir cihaz
  • Japonya’dan ‘Haru no Umi’ adlı eser.

Evde bistro keyfi olabildiğince organik tavuk burger

Olabildiğince organik bir tavuğun göğsünü alın. Derisinden kurtarın. Bir streç filmi üstüne yayıp döverek inceltin. Tavaya zeytinyağından bir tül serip kızdırın. Tavuğun sinesini gün batımı kızarıklığına gelinceye kadar ateşte tutun.

Etimizi Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos ile sıradanlıktan kurtaralım ki bayram etsin. Bu birkaç dakika sürecek soslu şenliği taçlandırmak için tavuk göğsünün üzerine bir peynir dilimi yerleştirin. Peynirin kalbi yumuşayıncaya kadar bu taç töreni sürsün.

Parlak bir ızgara fikrine ne dersiniz

Ekmek tahtımızıdır. Üstüne marul yapraklarından gevrek bir örtü serin. Tacını giymiş haşmetmeap tavuğu oturtun. Tavuğun üstünü tavada kalan sıcak Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos’dan bir pelerinle örtün. Varsa jalapeno biber turşusundan mücevherler tavuğunuza yakışacaktır. İçine mayonez sürdüğünüz ekmeğin diğer parçasını da üstüne yerleştirin. Afiyet de olur cennet de.

Haberin Devamı

MALZEMELER:

  • 4 adet derisiz tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 yemek kaşığı Kikkoman Kavrulmuş Sarımsaklı Teriyaki Sos
  • 4 dilim kaşar
  • 4 hamburger ekmeği, ikiye bölünmüş ve tost makinesinde ısıtılmış
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 adet dilimlenmiş jalapeno biber turşusu
  • Marul iç yaprakları.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder