Saadet Algan Bu sene tatile gidecek misiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Bu sene tatile gidecek misiniz?

Sosyal medya hesabıma gelen yorumlardan anladığım kadarıyla dün yazdığım ve bu köşede yayınlanan ‘Normalleşmeyi Reddediyorum’ yazımı sevmişsiniz ve benimle aynı fikirde olduğunuzu belirtmişsiniz.

Açıkçası bu durum beni çok sevindirdi.

Dün de anlattığım gibi, normalleşmeye varım ama piknik yapmaya değil. Zaruri veya güvenli olduğu sürece yavaş yavaş sosyalleşmemiz gerekiyor ama Moda'daki ‘Açıkhava Partisi’ için biraz hızlı davranılmamış mı sizce de?

Üstelik kendi mutsuzluğu sebebiyle elinde maskeyi sallayıp inatla takmayan ve evladının yanında korkunç hareketler sergileyen kadın için söylenecek söz bulamıyorum, dün dediğim gibi, çocuğu için çok canım yandı.

Haberin Devamı

Peki gelelim bugünün konusuna: Siz tatile gideceklerden misiniz?

Dün sosyal medya hesabımdan bir anket düzenledim ve tatile gidip gitmeyeceğinizi sordum. Yüzde 81 oranında ‘Hayır’ cevabı geldi, yüzde 18 ise ‘Evet’ diyerek nereye gideceklerini yazmış.

Çoğunluk "Gitmeyeceğiz" diyor ama büyükşehirlerde kendimizi korumamız da çok önemli. Daha geçen gün anlattım; bir arkadaşım evinden hiç çıkmazken sadece eşinin 1-2 kere markete gitmesi sonucu corona virüsle savaştı. Çok şükür şu an çok iyi durumda.

Haberlerde hafta sonu gördüğüm "Adalar’a akın edildi" manşeti ve kalabalık alanlardaki insanların sosyal mesafesizliği oldukça iç karartıcıydı.

"Hayır" diyenleri çok iyi anlıyorum ve haklı buluyorum. "Evet’ diyenlerin çoğu gurbetçi ve ailelerini görmek için ülkeye gelmek istiyorlar veya büyükşehirlerde yaşayan ve köylerine, ailelerinin evlerine gitmek isteyen insanlar...

Burası da çok anlaşılır. Her hafta 2-3 kere gördüğüm ailemi 10 dakikalık mesafede yaklaşık 80 gün görmemek bile bu kadar üzdüyse, gurbetçilerimizi düşünemiyorum bile.

Yine de tabii ki önlemler alınmalı ve tüm kontrollerden geçtikten sonra şehir dışına çıkabilmeliyiz.

Hiç kimse yurt dışına gitmekten bahsetmiyor diyebilirim.

Bu sırada, şehir dışına çıkacaklar için bir bilgilendirme yapayım: Sağlık Bakanlığı’nın uygulaması olan ‘Hayat Eve Sığar’ mutlaka telefonunuzda olmalı. Oradan HES (Hayat Eve Sığar) kodu almalısınız. Size gönderilen barkod ile yolculuk yapabilirsiniz. Çocuklarınız için de e-devlet uygulamasından TC kimlikleri ile barkod almalısınız.

Haberin Devamı

Aman sakın barkod almadan yola çıkmayın; bu kesin şart koşulmuş durumda.

Velhasıl, şehir dışına kontrollü şekilde çıkacak olan, evde kalacak olan herkes için normalleşme dönemi biraz sancılı olsa da ne diyoruz, maske-mesafe kuralına uymak, elleri dezenfekte etmek ve şüpheli durumda hiç beklemeden hastanelere başvurmak şartıyla, hepimiz çok dikkatli olmalıyız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder