Saadet Algan Online alışveriş sever misiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Online alışveriş sever misiniz?

İtiraf edelim ki, hemcinslerimi biraz tanıyorsam, kimi mutlu olunca, kimi mutsuz olunca, kimi kilo alınca, kimi kilo verince, kimi sezonluk kimi evladiyelik, her ne şartta ve sebepte olursa olsun biz kadınlar alışverişi seviyoruz..

Market alışverişi, kıyafet alışverişi, ev alışverişi, çocuklara alışveriş derken bu liste uzar gider. Uzun veya kısa vade mutluluk garantili alışveriş, tüketim çılgınlığına ve amaçsız ve doyumsuz bir duruma dönüşmediği sürece bence sebebi ne olursa olsun güzel şey…

Ben alışverişi dokunarak, görerek, deneyerek yapmayı severken şimdilerde pandemi sebebiyle kendimi online alışveriş serüveninde bir toz bulutundan farksız hissediyorum.

Haberin Devamı

Online alışveriş sever misiniz

Online alışveriş ve velev ki beğenmezsem iade koşulları gözümü korkuttuğu için interaktif alışveriş bağımlısı olan ben, taşındıktan bir hafta sonra pandemi sebebiyle eve kapanınca, üstelik "Aman nasılsa çocuklar okuldayken tüm eksiklerimi gezer dolaşır alırım, zamanım bol" düşüncesiyle eski evden yeni eve geçerken tek bir parça eşya, mobilya ve hatta çocukların mobilyalarına kadar getirmemişken, o yüz vermediğim, önemsemediğim, online alışverişe muhtaç oldum ki sormayın gitsin..

Tencereden, çocukların çoraplarına kadar ne varsa online alışverişle hallettim son 3 aydır, beğendiklerim de oldu, beğenmeyip iade ettiklerim de.

İade emek vs. gibi işlemlerin gözümde büyüttüğüm kadar zor olmadığını öğrendim, kredi kartı tanımlamamın öyle çok korkulacak bir şey olmadığını, bankaların sanal kart diye icatları olduğunu keşfettim. Bir de online alışverişin püf noktalarını çözdüm.

Online alışverişlerin püf noktası

Online alışveriş sever misiniz

İlk püf noktası, büyük online alışveriş sitelerinde pek çok ismini bilmediğim mağazadan güvenilir olanları seçerek, alışverişi oradan yapmam gerektiği oldu.

İkinci püf noktası, sipariş vereceğim ürünü deneyimleyen bir arkadaşım varsa mutlaka arayıp deneyimini, memnuniyetini sorup öğrenmek oldu.

Üçüncü püf noktası ise ki bence en önemlisi, ürünün altındaki yorumları mutlaka okur oldum, bazen bedeni ebadı veya kalitesi hakkında tereddütte düştüğüm noktada yorumlar inanılmaz yol gösterici oluyor.

Haberin Devamı

Son olarak çok almak istediğim ancak soru işaretlerimin fazla olduğu durumlarda internette forum okumanın her ne kadar bazen kafa karıştırsa da çoğunlukla doğru seçimi yaptırdığını keşfettim.

Naçizane tavsiyem, sadece görsele değil, mutlaka deneyimlemiş insanların tecrübelerine kulak verin çünkü çok işinize yarayacağını düşündüğünüz bir ürün dolapta tozlanırken, "Alayım da dursun" dediğiniz bir ürün mutfakta en büyük yardımcınız haline gelebiliyor.

Şimdi size soruyorum: Online alışveriş mi yoksa hala fiziken gezerek görerek alışveriş mi daha keyifli?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder