Saadet Algan Yeni yıla girerken bu sefer ne dilediniz?
HABERİ PAYLAŞ

Yeni yıla girerken bu sefer ne dilediniz?

Mart 2020’den beri hepimiz 1 Ocak 2021’i bekliyoruz. Hepimiz sanki bir mucize olacak ve 23:59-00:00 arası hayatımız bir anda eski normallere dönecek gibi hissediyoruz.

Sanki yaşananların suçu 2020’nin gibi, evin kabahatli küçük çocuğunu, ebeveynimize şikayet eder cinsten veryansın eden ağabeyler, ablalar gibiyiz tüm sosyal medya mecralarında.

Astrologları dinliyoruz ve onlar 2021’in her ne kadar 2020 kadar zor ve tutulmalı olmadığını söyleseler de, tam biz rahatlayacakken, kocaman bir 'ama' çıkıyor her ağızdan, "Ama dünya artık geri dönüşü olmayan bir değişim, dönüşüm çağında" diyorlar.

Haberin Devamı

Peki ne oldu, ne değişti 2021 ile beraber hayatınızda? Benim gördüğüm hepimiz yine aynı yerde, aynı kaygı ve endişelerle, belki kimimiz biraz daha alışmış, kimimiz nevrozdan psikoza eğilimli, hepimiz evde olduğumuz bu dönemde aldığımız kilolardan dertli, çocuklar uzaktan eğitime hala tabii ve maalesef hepimiz hala aynı tehlikenin potansiyel kurbanları olarak beklemekteyiz.

Evet değişen bir şey yok belki bireysel hayatlarımızda 2021 itibariyle ama bence hepimiz aynı dilek ve duygularla girdik bu yeni yıla.

Hepimizin önceliği gerçekten dolu dolu, laf olsun diye değil çok derin ve anlamını kavramış olarak “ sağlık” dilemek oldu.

Hepimiz aslında biraz o şikayet ettiğimiz hayatların ne kadar özel ve ne kadar önemli olduğunu kavradık. Bir dost ile çay, kahve sohbeti yapmanın, kalabalık sofralarda buluşmanın, istediğimiz ve imkanlarımızın el verdiği seyahatlere çıkmanın ve hatta hiç düşünmeden asansör düğmesine basmanın kıymetini anladık.

2020 yılı boyunca kişisel çatışmalarımız aza indirgendi çünkü hepimizin toplu şekilde çok daha büyük bir savaşı vardı.

Ani ve sarsıcı ölüm haberleriyle, aslında hayatımızda bir zaman var olmuş veya halen olduğumuz insanların kaybıyla sarsıldık. Cenazeleri bile layığıyla toprağa veremedik. Taziyeler bile insanı ferahlatırmış, yaşayarak anladık.

2020 bize sağlığımızın kıymetini, hayatın aslında sadece şu andan ibaret olduğunu ve kaynaklarımızın ne kadar sınırlı olduğunu, kulağımıza fısıldayarak değil bangır bangır bağırarak geldi ve gitti.

Haberin Devamı

Şimdi eski yıllardaki yeni yıl dileklerinizi hatırlayın ve söyleyin bana, yeni yıla girerken bu sefer ne dilediniz?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder