Sabanur Kıraç 20 temel âşıktan sen hangisisin, o hangisi?
HABERİ PAYLAŞ

20 temel âşıktan sen hangisisin, o hangisi?

Konu aşk olunca herkes ayrı bir cins. Peki sen hangi cins âşıksın? Kıskanç? Bencil? Şüpheci? Romantik? Ya o? Duygusal? Numaracı? Kontrolcü? Ne kadar birbirinizi tamamlıyorsunuz? Ne kadar benziyorsunuz?

İşte varlığı bilinen 20 temel âşık türü. Çuvaldızı sevdiğine batırmadan önce bir bak bakalım sen hangisisin...

1. Kontrolcü

Kontrolcü sevgilinin tüm aşk hayatı planlıdır. Ne zaman sevişilecek, ne zaman nişanlanılacak, nerede nasıl evlenilecek ve kaç tane çocuk yapılıp adları ne konulacağa kadar önceden belirlenmiştir. Onun haberi ve onayı olmadan pijamalarınızı bile değişemezsiniz. Pijamalarınızı da o alır, ne zaman giyeceğinizi de o söyler!

Haberin Devamı

2. Tavşan

Tavşan sevgililer, tavşan koşucular gibi yarışa hızlı başlayan ama yarışı genelde hep en son bitirenlerdir. Daha ne olup bittiğini anlamadan “Seni seviyorum” der, ikinci gün evlilik hayalleri kurarlar. Ama iş ciddiye binince bir bakarsınız on yıldır berabersiniz ama hâlâ parmağınızda yüzük yok!

3. Kaplumbağa

Kaplumbağa sevgililer içinse her şey kağnı hızıyla ilerler. İlk buluşma, ilk öpüşme, ilk sevişme, ilk seni seviyorum hep gereğinden çok ama çok sonra gerçekleşir. Evlilik konusunu ise unutun gitsin. Millet çocuğunu ilkokula başlatırken siz hâlâ “İnşallah seneye söz düşünüyoruz” derken bulursunuz kendinizi!

4. Genel verici

Yok yok hafif meşrep anlamında değil kendinden çok sevip kendi hislerini ve ihtiyaçlarını her zaman ikinci plana atan anlamında! Yemeyen yediren, içmeyen içiren. Bir yere gidilecekse karşı tarafın istediği yere giden ve benzeri anlamında... Bu tip sevgililer kendilerinden o kadar çok verirler ki talep etmenize bile gerek kalmaz.

5. “Hep ben”cil

Her şey kendi istediği gibi olsun isteyen sevgili türüdür. “Seninle çıkıyorum ya daha ne istiyorsun” dercesine kendini bir halt sanırlar. Hep alır, hiç vermezler. Onların duyguları, onun istekleri önemlidir, karşısındakine bir türlü sıra gelmez. Öyle bencillerdir ki bencil olduklarını bile göremezler.

6. Anasının kuzusu

En tehlikeli sevgili türüdür. Annesini mutlu etmek için yaşar. Annesi ona nasıl biriyle beraber olması gerektiğini küçüklüğünden beri ince ince işlemiştir. O da büyüyüp sevgili edinme çağına geldiğinde karşısındaki insanda tek bir özellik arar: Annem onu sever mi?

Haberin Devamı

7. Paragöz

Bu tip âşıklar, karşılarına çıkan insanların yüzlerine bakmadan önce giydiklerine ve giydiklerinin markalarına bakar. Çünkü onların biriyle beraber olabilmelerinin ilk şartı kişinin cüzdanından geçer. Sevgili değil de genelde geleceğine garanti aramaktadırlar. Genelde biriyle hayatı değil de banka hesabını paylaşmak için ilişki yaşarlar.

8. İlgi bağımlısı

İlgi bağımlısı âşıklar sadece ilgiyle beslenirler. Ne yaparsanız yapın hep onunla ilgilenmelisiniz. Çünkü bir saniye ilgi görmezlerse hemen “Sen beni sevmiyorsun” bunalımına girerler. Önce sesleri titrer sonra gözleri yaşarır. Damardan biraz ilgi verirseniz hemen toparlarlar.

9. Şüpheci

Önceden yedikleri kazıklardan mı yoksa doğuştan gelen bir özellikleri olduğundan mı bilinmez bu kişiler karşılarına çıkan herkesi potansiyel suçlu olarak görürler. Karşılarındaki ne kadar doğru ve düzgün olursa olsan bunlar mutlaka şüphelenecek bir şey bulurlar. Mesela telefonu hemen açarsan “Ne o birinden telefon mu bekliyordun neden o kadar çabuk açtın”, telefonu biraz geç açarsan “Ne yapıyorsun, kimlesin ki bu kadar geç açtın” derler.

Haberin Devamı

10. İşkolik

Bu tipler için iş, aşktan önce gelir. Bu kişilerin işi aşka tercih etmelerinin sebebi karşılarındaki kişiyi sevmediklerinden değil ama işlerini daha çok sevdiklerindendir.

11. Mükemmeliyetçi

Bu kişiler için asla yeterince iyi bir sevgili yoktur. Karşılarına beyaz atlı prens çıksa “Bu devirde ata binen mi kaldı” derler. Angelina Jolie gelse “Bu da fazla güzel sanki” diye yakınırlar. Her şeyin en iyisini ararlar ama bulsalar bile yetinemezler.

12. Rol kesici

Hani Facebook’ta hep çok mutlu hep çok eğleniyor gözükenler var ya, işte onların sevgili bulmuş halleridir. Siz binbir dert yanarken sevgilinizden o hep över hiç şikayet etmez. Sanırsın peygamber huylu biriyle çıkmaktadır. Ona buna caka atmadan duramaz. Hep çok mutlu rolü keser. İçten içe çürümekte olan bir ilişkide olsalar bile...

13. Drama düşkünü

İlişkideki her saniye ayrı bir Türk filmi karesi gibidir. Her cümle “Ben sana ömrümü verdim, kalbimi açtım sen nasıl bana bunu dersin” duygusu taşır. Örnekleri çoğaltılabilir:

“Ne? Demek toplantın var! İşin benden önemli mi?”

“Arkadaşlarınla mı buluşacaksın? Nayır, nolamaz!”

“Beni bırakıp maça mı gideceksin! İnanamıyorum sana!”

“Aç değil misin? Ben bütün gün yemedim seni bekledim!”

14. Şıpsevdi

Âşık olmaya âşık olanlardır. Kimi sevdiklerinin önemi çok da yoktur aslında. Çünkü onlar sevmeyi severler. Aşk canlı kaldıkça onlar da sevgilileriyle kalırlar. Aşk bitinceyse bir sonraki maceraya yelken açarlar... Her on beş günde bir yeni birine âşık olurlar. Siz daha bir öncekinin adını ezberleyemeden “Yok ayol bu başka” diye anlatmaya başlarlar...

15. “Ben bilmem eşim bilir”ci

Kendi fikri olmayacak kadar ilişkide kendini kaybedenlerdir. Kendilerini her şeyleriyle sevgililerinin ellerine bırakırlar. Şuurlarını bile sevgililerine verdikleri için çoğu zaman şuursuz hareketler içindedirler!

16. Sahiplenici

Amanın öyle bir sahiplenir ki bunlar sevgililerini, insana kendi kimliğini unutturur. “Merhaba ben X bu da sevgilim/sözlüm/nişanlım/eşim” diye tanıştırırlar yanındakini. Adı yoktur o yanındakinin. O sadece sahiplenicinin sevgilisidir. Daha ilk buluşmanın ardından el aleme hakkınızda “sevgilim” diye hikayeler anlatırlar. İlişki ilerledikçe de ailenizi aileniz, derdinizi derdiniz görecek noktaya gelecek kadar da harbidirler.

17. Kıskanç

Sağlıklı derecede kıskançlıkta sorun yok ama bunların hastalık derecesinde olanları tehlikelidir. “Nereye baktın, kime güldün, neden saçına dokundun, o kimdi, onu giyemezsin, şuraya gidemezsin, bununla görüşemezsin” derler ama her istediğini yapsanız da yine de kıskanacak bir şey bulurlar. Onlara göre herkes size yazıyor, herkes sizi bekliyordur. O da sizi herkese karşı korumakla tek görevli kişidir!

18. Romantik

Her sevgili biraz romantik olmalıdır ama romantizmin suyunu çıkaranlara da dikkat! Onların “Bana ilk aşkım dediğin günün yıldönümü bugün” diye karşına hediyelerle çıkıp karşılığında da hediye beklemesi an meselesidir.

19. Seksomanyak

Anladığı tek dil seks olan sevgili tipidir. Sevişiyorsa vardır, sevişemiyorsa gider. Seks aşktan önce gelir, bitince aşkı da bitirir. Başın ağrırsa yandın. 7/24 seksi giyinmeli, seksi düşünmelisin onunla olabilmek için.

20. Duygusal

Onunla konuşmak camdan bir köprüde koşmak gibidir. Her an kırılabilir ve seni boşluğa bırakabilir. Sözler onun için çok önemlidir. Her kelimenin altında ikinci bir anlam arar. Onun duygu gelgitlerinde boğulmak istemiyorsan çok dikkatli olmalısın.

Hepimizin içinden birden fazla tür âşık yatıyor aslında. Hangi yanımızın ağır basacağı da çoğu zaman karşımızdakinin davranışlarıyla ortaya çıkıyor. Yani bazı insanlar içimizdeki iyiyi bazılarıysa kötüyü ortaya çıkarıyor. Gerçek aşkın harmonisi de burada yatıyor!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder