Sabanur Kıraç Doğru gelinliği seçmenin 10 yolu
HABERİ PAYLAŞ

Doğru gelinliği seçmenin 10 yolu

Haberin Devamı

Malum düğün sezonu açıldı. Geçtiğimiz aylarda nişanlananları bu aylarda bir düğün heyecanı sardı. Gelinlikçilerde randevu bulmanın git gide zorlaştığı şu günlerde size doğru gelinliği seçmeniz için 10 temel öneriyi bir araya getirdim. Henüz gelinliğinize karar vermediyseniz bu yazıyı mutlaka okuyun ve yazılan her şeyin tecrübeyle sabit olduğunu unutmayın!

1- Son dakikaya bırakmayın
Gelinlik seçimini bir yıl önceden yapmaya başlayanlar da var bir ay kala arayışa girenler de. Erken bakmaya başlamak, kafanızın karışmasına, yeni modelleri kaçırmanıza ve çok fazla prova yaptırmak zorunda kalmanıza neden olabilir. Öte yandan son dakikaya bırakmak daha da tehlikelidir. Hem aradığınız gelinlik için beden veya modeller tükenmiş olabilir hem de fazla zamanınız olmadığı için gerçekten içinize sinmeyen bir gelinlikte karar kılmak zorunda kalabilirsiniz! Gelinlik alışverişinde doğru zaman altı ile üç ay arasında başlar. Üç aydan sonrası her geçen gün ayrı bir risk taşır, benden söylemesi!



2- Tüm kesimlerden en az bir tane deneyin
A-kesim, balık, prenses, uzun kollu, kısa kollu, askılı ya da straplez. Konu gelinlik olunca tahmin ettiğinizden daha fazla model var. Ne yaparsanız yapın açık fikirli olun. “Benim kalçalarım çok büyük bana balık modeli yakışmaz” deyip günün sonunda balık modelli bir gelinlikle kapıdan çıkan ne kadar çok gelin gördüm tahmin edemezsiniz. Hangi modelin size daha çok yakışacağını ancak deneyip görebilirsiniz. O yüzden farklı modeller denemekten kaçınmayın!



3- Bir gelinliği asla duvaksız denemeyin!
Gelinliği gelinlik yapan unsurlardan biri duvaktır. Duvaksız denen bazı gelinliklerin sıradan bir gece elbisesinden farkı olmayabilir. Ama ne zaman ki duvağı takarsınız o zaman elbisenin tüm havasının değiştiğini görürsünüz. Bazen de gelinlik kesim olarak harika ancak kumaş olarak çok sade olabilir. İşte böyle zamanlarda da gelinliği konuşturan yine duvak olacaktır. O yüzden ne yapın edin her denemenizde bir de duvak denemek istediğinizi söylemekten çekinmeyin!



4- Yanınıza fikrine güvendiğiniz birini alın

Gelinlik alışverişine çıkarken yanınızda kim olduğu çok önemlidir. Bazı aile geleneklerinde kayınvalide ve görümce gibi akrabalar da bu süreçte yer almak zorundadır. Eğer sizin geleneklerinizde yoksa bile aileyi bu önemli sürecin içine katmak önemlidir. Ancak sürecin tamamında yanınızda olmaları gerekmez. Öncelikle ilk denemelerinizi fikrine güvendiğiniz bir arkadaşınız veya akrabanızla yapın. Böylece neleri isteyip neleri istemediğiniz konusunda fikir elde ederken çok seslilikten uzak durmuş olursunuz. Çağırmanız gereken insanları daha sonra, aklınızda bir fikir oluşmuşken çağırırsanız hem kararsızlıktan hem vakit kaybından kurtulmuş olursunuz.



5- Bir bütçeniz olsun!
Şu anda piyasada 300 TL’den 58 bin TL’ye kadar gelinlik olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Eğer bir bütçenizi bilmez ve size giydirilen gelinlik sıfır bir araba fiyatında olursa bu zevkli süreç sizin için bir eziyete dönüşebilir. Çünkü günün sonunda deneyip de beğendiğiniz ama gücünüz yetmeyen gelinlikler sizi taciz etmeye başlar. Ne zaman gözünüzü kapatsanız o gelinlikleri görür ve onlardan sonra ne deneseniz beğenmezsiniz. Kendinize bu eziyeti yaşatmamak için bir bütçe belirleyin ve gelinlik danışmanınızla bu bütçeyi mutlaka paylaşın. Bir de unutmayın, bu gelinliği sadece bir kez giyeceksiniz. O yüzden bir servet yatırmadan önce bunu da hatırlayın!



6- Randevunuzu günün sonuna almayın!

Mümkünse gelinlik deneme randevularınızı günün erken saatlerine, öğleden önceye alın. İlk bakışta öyle görünmese de gelinlik denemek çok stresli ve yorucu bir işlemdir. Günün sonunda tüm yorgunluklarınıza yenilerini eklemek ve sırf yorulduğunuz için yanlış karar vermek istemezsiniz. Üstelik akşam saatleri genellikle daha kalabalık olur. Görevliler kimle ilgileneceğini şaşırır ve onlar da yorgun oldukları için bir an önce bitsin isterler.



7- Düğün mekanınızı göz önünde bulundurun!
Gelinliğinizi seçerken düğün mekanınızı göz önünde bulundurun. Örneğin bir kır düğünü yapıyorsanız sar bir gelinlikle rahat edemeyebilirsiniz. Ya da düğününüz bir kış ya da sonbahar düğünüyse ve açık bir mekanda gerçekleşecekse üst kesimini ona göre tercih etmek isteyebilirsiniz.



8- Düğünden bir hafta önce mutlaka prova yaptırın
Her gelin düğün hazırlıkları sırasında kilo verir veya alır. Stres, koşturmaca ve detaylarla uğraşma vücudunuzda bazı değişikliklere yol açacaktır. Düğünde üstünüze iki beden büyük gelinlikle ortalarda dolaşmak istemiyorsanız düğünden en fazla bir hafta önce bir prova daha yaptırın!



9- Son provaya düğünde kullanacağınız saç, makyaj, ayakkabı ve iç çamaşırınız ile gelin
Artık gelinliğiniz hazır. Ancak bir gelinliği tamamlayan diğer unsurları da unutmayın. Saçınızı nasıl yaptıracaksınız, duvağınızı nasıl takacaksınız, eğer gelinliğiniz kendinden destekli değilse ne tür bir çamaşır giyeceksiniz? Ve her şeyden önemlisi ayakkabınız! Çünkü gelinliğinizin boyu düğünde giyeceğiniz ayakkabıya göre yapılacak. O yüzden son provaya hazırlıklı gelin ki sizi düğünde neler bekleyeceğini görün ve varsa eksikleriniz vakit varken tamamlayabilin!



10- Önemli olan kaç beden olduğu değil, üzerinize ne kadar oturduğu!

Pek çok gelin düğün öncesi kafayı zayıflamak ile bozar. Denediği gelinliğin bedenini soran, küçük bedenler içine girmek için çırpınan gelinlerden olmayın. Unutmayın önemli olan gelinliğinizin üzerinize ne kadar iyi oturduğu. Eğer sırf zayıf gözükmek için nefesinizi tutup bir beden küçük gelinlik alırsanız düğün boyunca nefes almakta zorlanıp kendi gününüzün tadını çıkaramayabilirsiniz!

Hangi gelinliği seçerseniz seçin unutmayın ki önemli olan içinde mutlu hissetmeniz. Zaten sizin için doğru olan gelinliği denediğinizde o hissi tanıyacaksınız!

10

Sıradaki haber yükleniyor...
holder