Sabanur Kıraç “Önemli olan boyu!”
HABERİ PAYLAŞ

“Önemli olan boyu!”

Kadınlar kendilerinden daha kısa adamlar hakkında ne düşünüyor? Peki ya erkekler? Onlar kendilerinden uzun bir kadına yaklaşabiliyor mu? Konu aşk olunca boy farkı ne kadar önemli?

Gelin önce biraz gerçeklerden bahsedelim. Toplumsal olarak erkeğin kadından uzun olması gerektiğine şartlanmış durumdayız. Hiçbir masalda, hikayede ya da filmde erkeğin kısa kadın uzun olduğunu görmedik bugüne kadar. Hep ideal ilişkideki boy dengesi erkeğin daha uzun olduğunu gösterdi bize.



İlkel çağlarda bile erkeğin iri yarı ve güçlü kuvvetlisinin makbul olduğunu okuduk. Kadınların mağaraya kimin daha çok yemek getireceğine, zor şartlara daha kolay adapte olabileceğine ve ailesini ve kendisini kimin daha iyi koruyabileceğine baktığını öğrendik.

Boyun uzun olmasının ne kadar önemli olduğunu bize daha çocukluktan şartlamaya başladılar. Boy konusunu ilk açan annelerimiz oldu her zaman. Sırf kısa kalmaktan korkutulduğumuzdan onlar sayesinde bardak bardak sütü mideye indirdik. Sırf iki üç santim daha uzayabilelim diye yeteneksiz olmamıza rağmen zorla basketbola yazdırıldık.

Uzun boyun promosyonu erken yaşta başladı anlayacağınız. Ve bir türlü bitmek de bilmedi. Siyasette bile uzun boylu adayların daha çok seçildiği ve tercih edildiği söylendi. İş hayatında uzunların daha çok lider özelliği taşıdığı anlatıldı. Bir de bunlar yetmezmiş gibi, havasından mı suyundan mı yoksa sırf bu şartlanmalardan mı bilinmez daha uzun boylu jenerasyonlar oluşmaya başladı.

Anlayacağınız boy asırlardan beri gündemde olan bir konu oldu. Kadın erkek ilişkilerindeyse hem toplumsal olarak hem de otomatik olarak yaratılmış bir tabu.

Haberin Devamı



Çünkü erkeklerin kendilerinden uzun kızlardan uzak durduğu bir dünya yarattık. Öncelikle reddedilmekten korktukları için olduğunu sandık ama çoğu kez asıl sebebin erkeğin kendine olan güveninin etkilenmesinden kaynaklandığını gördük. Erkekler, kendilerinden uzun kadınların yanında ufak bir kompleks savaşına girmeye başladığı oldu. Topuklu ayakkabılar en büyük düşmanları haline geldi. Ama asıl soru her zamanki gibi “Elalem ne der”den öteye gidemedi. Dalga geçilmekten ve hakkında konuşulmasından korkar oldu erkekler.

İlişki dünyasında “boy” kadınlar için de önemli bir kriter halini aldı. Kendinden kısa ya da yakın boylarda bir erkekle çıkarken topuklu ayakkabı giyememek önemli bir sorun gibi yansıtılmaya başlandı. Anlayacağınız işin özünde sorun boydan çok ayakkabı özgürlüğü oldu. Ayakta fotoğraf çektirmekse ayrı bir dert olarak görüldü. Tamam belki kırmızı halı bir opsiyon değildi ama ya düğün fotoğrafları? Kadınlar bunu bile düşünür oldu. Bir de tüm bunlar yetmezmiş gibi kendinden kısa bir adamla beraber olan kadın git gide kamburlaşmaya başladı. Hem ortama ayak uydurmak için hem de biraz boyundan utandığı için. Öyle bir psikolojik hal aldı ki durum, adamın kısa olması değil de kadının uzun olması sorun olarak hissettirilmeye başladı.

Fotoğraf çektirilirken bile elini nereye koyacağını bilemez oldu kadın. Omuzlarına doğru atarsa “Koçum be” havalarında görünebilir, elini tutarsa çocuğuyla gelmiş havası yaratabilir filan derken elini kolunu nereye sokacağını şaşırdı.

Halbuki bunların hepsi suni yaratılmış sorunlardı. Ne topuklu ayakkabılar, ne çektirilen fotoğraflar, ne de toplumun bakışı... Konu aşk olunca hepsi bir teferruat aslında. Ve eğer ortada aşk varsa önemli olan boyu değil asla!

Haberin Devamı



Kısa bir adamla çıkmak için beş iyi neden

Haberin Devamı

Kısa boylu adamlardan uzak duran kadınlara bir tavsiyem var: aklınızı başınıza devşirin. Aşkı boyda değil doğru adamda bulacaksınız. Ama yine de ikna edilmeye ihtiyacınız varsa işte size kısa bir adamla çıkmak için beş iyi neden:

1- Kendine güvenleri

Eğer kısa boylu bir adam uzun boylu bir kadına yaklaşıyorsa bilin ki o adamın kendine güveni tamdır. Hayatı boyunca kısa boyu nedeniyle karşısına çıkan sorunları aşmış, kendiyle ve boyuyla barışmıştır.

2- Yanından manken gibi görünmek için

Süper modellerin en belirgin ortak özelliği nedir? Güzel olmaları mı? Uzun olmaları mı? Hep kendilerinden kısa adamlarla beraber olmaları mı? Belki hiçbir zaman onlar kadar güzel genlere sahip olamayacaksınız ama kendinizden kısa sevgilinizin yanında her zaman biraz süper model gibi hissedebilirsiniz.

3- Kısalar daha uzun yaşar

Ben demiyorum bilim diyor. Kısa boylu erkekler uzun boylular oranla ortalama iki yıl daha uzun yaşıyormuş.

4- Gerçek aşkı bulmak için opsiyonlarınız artıyor

Eğer aşka koyduğunuz kriterleri azaltırsanız gerçek aşkı bulma şansınızı arttırırsınız. Sadece sizden birkaç santim kısa diye hayatınızın aşkına, sizin için doğru kişiye sırtınızı dönüyor olabilirsiniz!

5- Seks hayatınız daha hareketli olabilir

Araştırmalar kısa boylu erkeklerin yatakta daha iyi olduğunu gösteriyormuş. Bu kısa boylu erkeklerin uzun başka uzuvları olduğundan değil de daha çok karşılarındaki kişiyi mutlu etmeye odaklanmalarındanmış.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder