Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

Bu hafta kitap dünyası pek hareketli. Bursa Kitap Fuarı bugün başlıyor. Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek etkinliklere pek çok değerli şair, yazar, bilim insanı katılacak. Bu isimlerden bazıları: Gülten Dayıoğlu, Üstün Dökmen, Muzaffer İzgü, Can Dündar, Cemil Kavukçu, Murat Gülsoy, İpek Çalışlar, Ayfer Tunç, Ahmet Ümit, Mine Soysal, Sedat Sever, Yekta Kopan, Işık Öğütçü, Füsun Önal, Cüneyt Ülsever, Bejan Matur, Canan Tan, Doğu Yücel, Zeynep Oral, Haluk Şahin, Sevil Atasoy... 10. Kitap Fuarı, 10-17 Mart tarihleri arasında 10.00-19.30, kapanış günü olan 18 Mart’ta ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Fuara giriş ücretsizdir. Bu arada; Radikal Kitap Eki editörü Burcu Aktaş’ın yeni kitabı yayımlanıyor. Kitabın kapağını görünce çok heyecanlandım. Kitabın adı ‘Çarpık Ev’. Çarpık Ev’i gözetleyen çocuklar onun sırrını çözmeye çalışıyor. Doğan Egmont Yayınları’ndan çıkacak bu kitabı merakla bekliyorum.
[[HAFTAYA]]

Raymond Carver Sessizlik İstiyor

Lütfen Sessiz Olur musun, Lütfen- Can Yayınları

Raymond Carver’ın ünü ölümünden sonra daha da yaygınlaştı. Carver, pek çok okuru etkisi altına alan öykülerinde, sıradan insanların yüreklerinde mizah ve elem duygularının nasıl bir arada varolabileceğini gösterdi. Öykülerinin köşeye sıkışmış, kendini ifadeden aciz, yılgın kahramanları akıntıya kürek çekerek bugünü yaşayabilmek, gelecek kaygısından ve onları yok etme tehlikesini taşıyan geçmişteki hatalarından uzaklaşabilmek için savaşırlar. Ne var ki, bu her zaman kaybedilmeye mahkûm bir savaştır. Lütfen Sessiz Olur musun, Lütfen? adı altında bir araya gelen öykülerinde Carver, bu karmaşık yaşamları dile getirirken bir beyin cerrahının titizliğiyle ayrıntıları işleyip kahramanlarının kırılgan yüreklerini dokunaklılığa kaçmadan bize açıyor.

Nihayetinde Kadınlar Hep Aşkı Arar

Tek Gecelik Aşk Rüyası- Sine Elita/ Cinius Yayınları


Genç bir yazarın kaleminden tek gecelik bir aşkın hikayesi... ‘Tek Gecelik Aşk Rüyası’ günce tarzında yazılmış bir iç dökmeler kitabı. Daha önce kendi adını verdiği blogunda da hikayeler paylaşan genç yazarın tek gece üzerinde yoğunlaşan hikayesinin hem öncesi, hem de sonrası yer alıyor. Beş yıllık bir ilişkiden on ay önce ayrılan Yaprak, müziği ruhuna işlemiş bir müzisyenin; Rüzgar’ın konserini izlemek üzere gece dışarı çıkar. Mekanda Rüzgar ile konser sonrası tanışması ise neredeyse bir hayal gibidir. Bundan sonra Yaprak için hiçbir şey aynı olmaz. İlk kez Facebook üzerinden iletişim kurduğu Rüzgar’a yazar ama yanıt alamaz. ‘Tek Gecelik Aşk Rüyası’ günümüz aşklarına bir gönderme. Aşkı arayanlara, kaybedenlere, herkese... Bu kitap, mart ayının sonlarında kitapçılarda olacak.

Modern Tıbbın Karanlık Yüzüne Yolculuk!

Beyaz Önlük Siyah Şapka- Carl Elliott/Hayykitap

Bir hekim ve etik uzmanı olan Carl Elliott ‘Beyaz Önlük Siyah Şapka’ adlı kitabında, tıp dünyasına eleştirel gözle farklı cephelerden bakıyor. Carl Elliott’ın anlattıkları, aslında toplumun herhangi bir kesimini değil, hepimizi ilgilendiriyor. Sağlık hizmetlerinden faydalanan/ faydalanamayan vatandaşları, hastaları, potansiyel hasta adayları olan sağlıklı nüfusu... Sağlık sektöründe çalışan tüm profesyonelleri, şu anda tıp fakültelerinde öğrenci olup da birkaç yıl sonra hastaların sorumluluğunu üstlenecek olan doktor adaylarını, meslek örgütlerini... Sağlık muhabirlerini, tıp yayıncılığıyla uğraşanları... Yazar, tüketim kapitalizminin sağlık sistemini nasıl ele geçirmiş olduğunu anlatıyor kitabında.

Sinemalarla Aynı Anda...


Siyahlı Kadın- Susan Hill/Yapı Kredi Yayınları

Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill’in kitabı Siyahlı Kadın, Arthur Kipps’in genç bir avukatken başına gelenleri anlatıyor: Noel arifesi gecesiydi... Arthur Kipps ve ailesi, şömine ateşinin başında toplanmış, hayalet hikâyeleri anlatarak eğleniyorlardı. Fakat bu eski geleneği canlandırmak için ısrar eden çocukların, Arthur’un herkesten gizlediği ve unutmaya çalıştığı trajik bir hikâyesi olduğundan haberleri yoktu. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan, ünlü İngiliz polisiye yazarı Susan Hill’in kitabı ‘Siyahlı Kadın’ film versiyonuyla da seyirciyle buluştu bileÖ Filmin başrollerinde Harry Potter serisinden tanıdığımız ünlü oyuncu Daniel Radcliff oynuyor.

Görgü Tanıklarının Kurbanları

Kusursuz Cinayet Yoktur Kusursuza Yakın Olanlar Vardır- Sevil Atasoy/Doğan Kitap

Adli Tıp ve Kriminoloji uzmanı Prof. Dr. Sevil Atasoy ‘Bu Ayak İzi Senin’, ‘Dr. Watson’, ‘Karanlığa Yolculuk’, ‘Her Çikolata Yenmez’ gibi suçbiliminin tüm inceliklerini gözler önüne seren kitaplarından sonra, ‘Kusursuz Cinayet Yoktur’la da suçluların ürkütücü ama bir o kadar da heyecan verici dünyasını anlatıyor. Tümüyle yaşanmış vakalardan yola çıkan Atasoy, cinayetlerin, katillerin, kurbanların, sanık ve zanlıların gerçeklerini araştırıyor; her biri soluk soluğa okunan polisiye öykü yapısındaki bölümlerle, Türkiye ve dünyadan “kusursuz olmaya çok yaklaşmış” olaylara bilimsel yaklaşımla ışık tutuyor.

‘Hangi Taktik ve Hangi Strateji?’

Liderliğin Zihin Kodları- Ethem Kocabaş/Altın Kitaplar

Yıllardır beyin bilimleri konusunda araştırmalar yapan danışman ve yazar Ethem Kocabaş, Altın Kitaplar etiketiyle çıkan son kitabı ‘Liderliğin Zihin Kodları’nda zihin kodlarının çözülmesinin gerekliliğine dikkat çekiyor. Tipoloji Uzmanı ve Yazar Ethem Kocabaş’ın kitabı, okuyucusunu liderlik kavramının ardındaki bilimsel gerçeklerle buluşturmayı amaçlıyor. Liderlik kavramının ardındaki beyin süreçleri ve buna bağlı zekâ, karakter ve merak alanı gibi kişiye özel kodların neler olduğu, bunların nasıl çözülüp desteklenebileceğine ilişkin bilgiler kitabın konusunu oluşturuyor. Her insanın benzersiz zihin şifresinden hareketle, benzersiz zihin kodlarına dikkat çeken kitap, liderlikle, beyin ve karakter özellikleri arasındaki ilişkiyi tüm yönleriyle analiz ediyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder