Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

‘Kati Hirşel Polisiyeleri’ dizisiyle yurtdışında da ünlenen Esmahan Aykol’un ‘Şüpheli Bir Ölüm’ adlı romanı İtalya’nın önde gelen, saygın gazetesi Corriere Della Sera’nın çok satanlar listesinde 6 numaraya yükseldi. İtalyanlar, Aykol’la yeni tanışmıyor. ‘Kati Hirşel Polisiyeleri’ serisinin ikinci romanı ‘Kelepir Ev’ 2011’de Sellerio Yayınevi’nden ‘Appartamento a İstanbul’ adıyla yayımlandığında da uzun süre çok satanlar listelerinde yerini korumuştu.

Avrupa’da büyük ilgi gören Aykol’un polisiya serisi İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca, Yunanca, Romence, Sırpça, İtalyanca, Macarca olmak üzere toplam dokuz dilde yayımlandı. Esmahan Aykol’un yeni romanı yakında Mephisto Kitaplığı’ndan okurlarla buluşuyor.

[[HAFTAYA]]

Sen ve Senin Yarattığın ‘Ben’

Sen ve Ben- Niccolo Ammaniti /Can Yayınları

Duygusal, zeki, düş gücü kuvvetli ama içe dönük ve yalnızlığı seven on dört yaşında bir genç... Roma’nın zengin bir semtinde bir apartmanın bodrum dairesi... Safça söylenilmiş ama bir çığ gibi büyüyen bir yalan... Aileden, okul arkadaşlarından, gösterişi seven, yapmacık davranan herkesten uzaklaşma isteği ve hayali bir kayak tatili bahanesiyle tek başına kalma, korkusuz, kaygısız bir hafta geçirme dileği... Ve bir genç kızın beklenmedik gelişi... Gerçek dünya ile karşılaşma... Niccolo Ammaniti bir avuç malzemeyle en akıl ermez sırlardan biri üzerine insanın nasıl büyüdüğü konusunda okurun içine işleyen kusursuz öyküsünü kurguluyor. Tüm dünyada yayımlanan romanları ve layık görüldüğü pek çok ödülle Ammaniti, genç İtalyan yazarların en önemlilerinden biri. Onun kaleminden çıkanları okumamak, günü ve getirdiklerini anlamak isteyenler için büyük bir kayıp!

Kusurlu Karakterlerin Çekiciliği

Güzel Haber Ne Zaman Gelir?- Kate Atkinson/Yapı Kredi Yayınları

Bu kitap ‘Suç Dosyaları’ ve ‘Çarkıfelek’ romanlarından tanıdığımız dedektif Jackson Brodie’yi yine karşımıza çıkarıyor. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan ‘Güzel Haber Ne Zaman Gelir?’ kitabı, gücünü Atkinson’ın kusurlu karakterlerinin çekiciliğinden alıyor. Sıcak bir yaz günü, altı yaşındaki Joanna’nın hayatı, annesi ve kardeşleriyle taşradaki evlerine dönerken sonsuza dek değişir. Otuz yıl sonra karanlık bir gecede dedektif Jackson Brodie yanlış bir trene biner. Düşüncelere dalmışken ani bir gürültü duyar. On altı yaşındaki Reggie, uzun bir günün sonunda televizyon seyrederken bir gümbürtü kopar. Bu üç kişinin yaşamları, beklenmedik bir biçimde kesişir.

Rüyalarınıza Girecek Bir Gerilim Öyküsü

Boğayı Öldür- Mehmet Mollaosmanoğlu/Naviga Yayınları

Mehmet Mollaosmanoğlu’nu, daha önce yazdığı ve hepsi de benzer temalara sahip olan arkeolojiyle kuantum fiziğini, medeniyetler tarihiyle dünyanın bilinmeyen alternatif tarihini iç içe geçiren, felsefi açılımlarla derinleşen ve yüksek bir aksiyonla soluk soluğa ilerleyen gerilim romanlarıyla tanıyoruz. Mollaosmanoğlu’nun hayranlarına müjdemiz var: Yazarın yeni romanı ‘Boğayı Öldür’ de öncekileri aratmayacak mistik bir öyküye ve gerilim duygusuna sahip. MÖ 67 yılının Kilikyası ile bugünün Silifkesi arasında yaşanan ‘Boğayı Öldür’ binlerce yıl önce şekillenen bir kaderin doğaüstü öyküsünü anlatıyor. Bu kitap, dinler ve medeniyetler tarihi ile satanizm kavramı üstüne yaptığı ilginç felsefi açılımlarla da okuyucusunu düşündürmeyi başarıyor.

Güzel Günler Göreceğiz

Olof Palme- Henrik Berggren/Türkiye İş Bankası Kültür Y.

Siyaset, fikriyat, şahsiyet açısından 20. yüzyılın en dikkate değer isimlerinden biri olan ve esrarengiz bir suikast sonucu öldürülen İsveç’in efsanevi başbakanı Olof Palme’nin biyografisi, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlandı. Aristokrat bir ailede doğmuş olmasına rağmen her bireye kendi benliğini geliştirme ve dilediği hayatı yaşama özgürlüğünü sağlamak uğruna Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nden siyasete atılan Olof Palme’nin hayatını, İsveç’in tanınmış gazeteci ve araştırmacısı Henrik Berggren kaleme aldı. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın ‘Dünyaya Yön Verenler’ serisinden çıkan kitapta Olof Palme’nin hayatı; çocukluğundan siyaset yaşamına ve dünyayı sarsan bir suikast sonucu öldürülmesine dek çarpıcı detaylarla anlatılıyor. Yazar ‘Güzel Günler Göreceğiz’ diyerek İsveç’te pek çok reformun öncüsü olan Olof Palme’nin hayatının yanı sıra, İsveç sosyal demokrasinin zengin öyküsü de akıcı bir şekilde okurlara aktarıyor.

Aşk Kendi Rolünü Oynatır

Aşk Oyunları- Petek Ertüre/Goa Yayınları

Aşklarını hep derinden, içten yaşayan ve aşkı adeta hayat biçimi olarak algılayan, aşkla soluk alabilen Elif’in çocukluk yıllarıyla başlıyor kitap. Mutlu geçen bir çocukluk, anneden dinlenen masallar, hep yazma tutkusuna sahip, yaşadığı tüm güzellikleri günlüğüyle paylaşan bir çocuk Elif... Lise yıllarında aşkı tadan Elif; o günden itibaren üzülse de, kırılsa da, aldatılsa da hep aşktan besleniyor... Petek Ertüre hayali karakterler üzerinden aşkı masaya yatırdığı kitabının sonunda birkaç deneme de paylaşıyor. Güçlü olmayı, hayata pozitif bakmayı öneren bu denemelerin birkaçı, daha önce çeşitli dergilerde yayınlandı. ‘Aşk Oyunları’ genç bir kadının içten şekilde okurla paylaştıkları... Hayatınızda aşka yer varsa, bu kitaba da var!

İnternet Mahir’in Hikayesi


I Kiss You-Mahir Çağrı’nın Büyülü Öpücüğü- Güven Paşaoğlu/Cinius Yayınları

Mahir Çağrı’nın basın danışmanlığını yapan Güven Paşaoğlu tarafından yazılmış olan bu biyografide, Mahir’in hayat hikâyesi ve onu tüm dünyaya tanıtan ‘I Kiss You’ başlıklı web sitesinin hikâyesi anlatılıyor. Annesine düşkün bir çocuk olarak tanıtılan Mahir, ondan gelen samimi ve sevgi dolu öpücüğün büyüsünü hayatı boyunca unutamaz. İlk aşkıyla birlikte yaşadığı hayal kırıklığının ardından karşısına çıkan her kadınla o ilk aşkın yaralarını sarmaya çalışır. İstediği sadece sevgi dolu, samimi bir öpücüktür. Bunun için son bir umutla internet sitesi üzerinden dünyaya öpücük gönderir. İşte o anda Mahir’in hayatı tamamen değişir. Yalnız bir insan olan Mahir, bir gecede internet ortamının en meşhur karakteri haline gelir. Mahir’in büyülü öpücüğünün etkisi her geçen gün artar. Hatta 2000 yılında Forbes Dergisi tarafından en ünlü 100 insanın arasında yer bulur kendine.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder