Sayım Çınar SAYIM'IN BAVULU
HABERİ PAYLAŞ

SAYIM'IN BAVULU

Haberin Devamı

68 TARİHSEL ŞAHSİYET
Nasıl bilirdiniz? Tarihsel Şahsiyetlerin Sıradışı Özellikleri

John Lloyd, John Mitchinson NTV Yayınları, çok satanlar listesinden inmeyen ve hakkında çok konuşulan Cahillikler Kitabı’nın yazarları tarafından hazırlanan 68 tarihsel şahsiyetin sıra dışı özelliklerini okurları ile buluştu. Nasıl Bilirdiniz? Maymun besleyenlerden, sahte kimliklerle insanları dolandıranlara, değerleri ancak ölümlerinden sonra anlaşılanlardan, seks meraklılarına kadar uzanıyor. Karl Marx, Florence Nightingale, Cengiz Han, Benjamin Franklin, Sigmund Freud bu isimlerden sadece birkaçı. Peki ya bunları biliyor musunuz? Marx, Das Kapital’i ayakta durarak yazmıştı. Cengiz Han’ın mezarının yerini sadece dişi bir deve biliyordu. Florence Nightingale hayatının son elli yılını yatalak olarak geçirdi.

İNSANİ DUYGULAR İLE YÜZLEŞMEK
Babalar ve Oğullar

İvan Turgenyev/Rusça aslından çeviren: Ayşe Hacıhasanoğlu/Can Yayınları Klasik Rus edebiyatının unutulmaz yazarı İvan Turgenyev’in başyapıtı Babalar ve Oğullar, Rusça orijinalinden yepyeni bir çeviriyle Türkçe’de.. İvan Turgenyev’in Rusya’dan ayrılmasına ve yaşantısını Avrupa’da sürdürmek zorunda kalmasına neden olan Babalar ve Oğullar, aynı zamanda Rus edebiyatının ilk ‘modern’ roman örneği olarak kabul ediliyor. ‘Zamanlar üstü’ kavrayışı ve açık sözlü anlatımıyla, üzerinden 150 yıl geçmesine karşın Babalar ve Oğullar hâlâ yepyeni kalmayı başarırken, aynı zamanda en çok tartışılan klasiklerden biri olmaya da devam ediyor.

YAPI KREDİ YAYINLARININ EN TATLI KİTABI
Gülbeşeker, Türk Tatlıları Tarihi

Priscilla Mary Işın/Yapı Kredi Yayınları

Nöbet şekerinden peynir şekerine; kudret helvasından ağız miskine; bâdem şekerinden çarşı helvalarına; tatlı sucuktan güllaç, baklava ve kadayıfa Türk tatlı ve şekerlemeleri... Priscilla Mary Işın’ın uzun bir araştırma dönemin ardından kaleme aldığı Gülbeşeker/Türk Tatlıları Tarihi, Türk tatlı ve şekerleme kültürü üzerine önemli bilgiler veriyor ve Priscilla Mary Işın’ın hazırladığı Gülbeşeker / Türk Tatlıları Tarihi Türk tatlı ve şekerleme kültürü üzerine kaleme alınmış çalışmalar arasında kendisine önemli bir yer bulacak gibi gözüküyor.

VATANI YOK, MİLLETİ YOK, BAYRAĞI YOK
Blackwater

Jeremy Scahill/ April Yayıncılık

Jeremy Scahill adlı bir gazetecinin dilinden Blackwater derin Amerikan askeri birliği ile ilgili son derece önemli ipuçları içeren, sarsıcı bir kitap. Özetlemek gerekirse, öylesine bir ordu ki bu, vatanı yok, milleti yok, bayrağı da yok. Tek bağlılığı ve bağımlılığı para. Önceden Amerikan ordusu ile beraber çalışan ama zamanla bağımsızlığını ilan edip, deyim yerindeyse gladio haline gelen örgüt basında da sık sık yer alıyor. Örgütün kuruluşundan günümüze tarihçesini anlatan, roman tarzında kaleme alınmış kitabın çevirmeni ise Meral Delikara Üst.

HUZUR PEŞİNDE KOŞAN GEZGİN
Keyfe Gezer Bir Gezgin’in Anıları

Arzu Çağlan/Alfa Yayıncılık

Best Fm’in tanınmış programcılarından Arzu Çağlan’ın Keyfe Gezer adlı gezi kitabı Alfa Yayınlarından çıktı. Arzu Çağlan “Gezginlik dünyanın en güzel kötü alışkanlıklarından biri. Bitmeyen bir iştahla daha gidebileceğim ülkeleri düşünüp, başka gezginleri dinleyen, okuyan ve kıskanan bir kadınım ben” diyor... Kitapta Arzu Çağlan,hepimizin merak ettiği yerleri yazmış.
Barselona, Roma, Napoli, Paris, Stockholm, Kopenhag, Viyana, Amsterdam ve Madrid’in keyifli taraflarını bu kitapdan öğrenebiliriz..

30 YIL SONRA 12 EYLÜL
12 Eylül Sabahı


Editör: Ömer Asan/ Heyamola Yayınları

Bu kitap, 12 Eylül Sabahı yaşananları kaleme almak için halka yapılan çağrı üzerine gelen yazı, karikatür ve fotoğraflardan oluşmuş. Editörlüğünü Ömer Asan’ın yaptığı bu eser, 114 yazar ve çizerin yer aldığı yayın tarihimizde az rastlanılan kolektif bir çalışma. Belki de ilk defa bu kitapta, bilindik isimler dışında 30 yıl sonra 12 Eylül ve sabahı halkımız tarafından açık ve cesaretle dile getiriliyor. Her düşüncenin yer aldığı-12 Eylül’ü umursamayan, alkışlayan ve savunanlar dâhil-bu kitap o sabahın panoramik bir fotoğrafını da çekmiş oluyor.

2

Sıradaki haber yükleniyor...
holder