Sayım Çınar Sayım'ın bavulu
HABERİ PAYLAŞ

Sayım'ın bavulu

Haberin Devamı

31 Ekim 2007 tarihinde aramızdan ayrılan ünlü politikacı Erdal İnönü, bu sene Can Dündar tarafından hazırlanan kitapla anılıyor. İsmet İnönü ve Erdal İnönü’nün mektuplaşmalarını Canım Erdalım Sevgili Babacığım adıyla bir araya getiren Dündar, anma töreninde kitap hakkındaki soruları yanıtlayacak. Pembe Köşk’te gerçekleşecek anma törenine 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak. Tören ve kitabın tanıtımı 31 Ekim 2011 Pazartesi günü, saat: 18.00-20.00’de, Pembe Köşk’te yapılacak.

[[HAFTAYA]]

Tarihimize Damga Vurmuş Baba-Oğul

Canım Erdalım-Sevgili Babacığım-Yayına hazırlayan Can Dündar/Can Yayınları

Canım Erdalım Sevgili Babacığım, İsmet İnönü ve Erdal İnönü’nün, yani tarihimize damgasını vurmuş baba-oğulun karşılıklı yazdıkları mektuplardan oluşuyor. 1947 yılında, Amerika’ya fizik okumaya giden Erdal İnönü’nün, babasına daha uçaktayken yazdığı mektupla başlayıp 1952’de dönüş yolunda yazdığı satırlarla son bulan bu kitap, bir Cumhurbaşkanı ile bilim adamı olmaya hazırlanan oğlunun en samimi duygu ve düşüncelerini dile getirmesi açısından enteresan. Döneme ait belgeleri, gazeteleri, kartpostalları ve fotoğrafları da bir araya getiren Can Dündar, bu tarihi mektuplara, belgesellerine has bir zenginlik katıyor. Kitap, Türkiye tarihinin kaderinin değiştiği 5 yıla ışık tutuyor.

Her Şey Geçer, Hiçbir Şey Geçmese de!

Deli Kadın Hikayeleri-Mine Söğüt/Yapı Kredi Yayınları

“Aklın kıyısında gezinen, kadınlıklarını bir lanet gibi sırtlarında taşıyan, hepsi “kaybetmeye” yazgılı, içe işleyen yalnızlıklarıyla kalp burkan hayatlar, varoluş kâbusları... Kalemini zehire, kana, cinnete, ölüme ve hayata aynı lezzetle batıran Mine Söğüt’ten unutulmayacak yirmi bir delilik hikâyesi...” Daha önce Yapı Kredi Yayınları’ndan ‘Adalet Cimcoz/Bir Yaşamöyküsü Denemesi’, ‘Beş Sevim Apartmanı’, ‘Rüya Tabirli Cinperi Yalanları’, ‘Kırmızı Zaman’, ‘Şahbaz’ın Harikulade Yılı 1979’, ‘Madam Arthur Bey ve Hayatındaki Her Şey’, Doğan Kardeş dizisinden ‘Sevgili Doğan Kardeş’ adlı kitapları yayımlanan Mine Söğüt, ilk defa bir öykü kitabıyla karşımızda. Yazarın 21 delilik öyküsünü anlattığı ‘Deli Kadın Hikayeleri’nin kapak resmi ve çizimleri de eşi Bahadır Baruter’e ait.

Gerilim Dolu Öyküler

Son Nefes-George D.Shuman/April Yayıncılık

İstanbul Kitap Fuarı’na az bir süre kala yayınevleri, okurlarca sevilen serilerin devam kitaplarını yayınlamayı hızlandırdı. Bu serilerden biri de George Shuman imzalı, ‘Son 18 Saniye’ ile başlayan, ‘Son Nefes’ ile devam eden, ‘Son Bakış ve Kayıp Kızlar’ adlı romanlarla zirveye ulaşacak olan bir polisiye gerilim serisi. George Shuman uzun yıllar özel dedektif ve polis olarak edindiği birikimleri kitaplarına yansıtan bir isim. Tüm dünyada yaygın bir okur kitlesine sahip. Başrol kahramanı Sherry Moore çarpıcı güzelliğiyle baş döndüren görme engelli bir dedektif. Asıl özelliği ise, ölen kişilere dokunarak hayatta geçirdikleri son 18 saniyeyi görebilme yeteneğine sahip olması. ‘Son Nefes’te de sapıkça cinayetlere imza atan bir psikopatın peşine düşüyor. George Shuman gerilim dolu öykülerini anlatırken gerçekçi bir tarz benimsiyor, soruşturmaların ayrıntılarını vererek okuru heyecanın uçlarına itiyor.

Kansere Savaş Açan Kitap!

Kansere Çözüm Var-HayyKitap

Bu kitap, en güncel bilimsel veriler, son tedavi teknolojileri ışığında kansere çözüm bulmaya odaklanıyor. Gerek kanserden koruyucu yaşam tarzı, gerek tedavide izlenecek adımlar, gerekse tedaviyle birlikte uygulanacak tamamlayıcı önlemlerle ilgili son derece somut ve uygulanabilir reçeteler sunuyor. Kitabı, alanlarında ‘en iyi’ olan profesör ve doçentlerden kurulu bir anti-kanser timi, bir ‘Rüya Takımı’ hazırladı: Prof. Erkan Topuz, Prof. Ahmet Rasim Küçükusta, Prof. Alp Özkan, Prof. Canan Efendigil Karatay, Prof. Murat Tuncer, Prof. Ahmet Aydın, Prof. Selim Şeker, Prof. Süleyman Daşdağ, Doç. Öznur Özdoğan, Doç. Canfeza Sezgin, Yrd. Doç. Erol Ergüler, Dr. Yavuz Dizdar, Kim. Müh. Mennan Aysan Kuzanlı.

Smyrna (İzmir), İskenderiye ve Beyrut

Levant-Philip Mansel/Everest Yayınları

‘Konstantiniyye’ ve ‘Sultanların İhtişamı’ kitapları daha önce Everest Yayınları’ndan çıkan Philip Mansel’in son yapıtı ‘Levant’ raflardaki yerini aldı. Smyrna büyük yangınla, İskenderiye modernlik ve gelenekler arasında sıkışmışlığıyla, Beyrut iç savaşla tanıştı... Philip Mansel, bu kitabında Doğu ve Batı’nın tarih boyunca süren diyalog ve çatışmalarını barındıran üç şehre; Smyrna (İzmir), İskenderiye, Beyrut’a odaklanıyor. Yazar, farklı kültürlerin, dinlerin ve ulusların birlikte yaşayabildiği, neredeyse devlet politikalarından bağımsız kendi karakterlerini dayatan üç şehri anlatıyor.

Bu Kitapta Gelecek Var!


2050-Prof. David Passig/Koton Kitap

Yeni yüzyılın ortalarında Dünya’yı neler bekliyor? 40 yılda hangi teknolojik gelişmeler yaşanacak? Dünya nüfusu nasıl değişecek? Yeni güç dengeleri ne olacak? Türkiye ‘süpergüç’lüğe soyunacak mı? Ticarette kimler başarılı olacak? Hangi yeni enerji kaynakları kullanılacak? Tüm bu soruların ve fazlasının cevabı Ekim ayının ilk günlerinde piyasaya çıkacak olan ‘2050’de’. Dünyaca ünlü gelecekbilimci Prof. David Passig’in yeni kitabı 2050, geleceğin alacağı şekli bilimsel yöntemlerle inceleyip akıl almaz sonuçlara varan etkileyici bir kitap. Birbirinden önemli dünya liderlerinin sıklıkla danıştığı Passig’in, Türkiye baskısı için özel bir önsözle kaleme aldığı 2050’yi geleceğe kafa yoran herkes zevkle okuyacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder