Sayım Çınar Yaşadıklarınız geçmişinizdir
HABERİ PAYLAŞ

Yaşadıklarınız geçmişinizdir

Fransa’nın sol eğilimli gazetelerinden Libération, İnce Memed’in Gallimard Yayınevi tarafından tek cilt halinde yayımlanması nedeniyle haftalık kitap ekinde Yaşar Kemal’e geniş yer verdi. Türkiye’yi yakından tanıyan gazeteci Marc Semo tarafından kaleme alınan “İnce Mehmet Büyük Toprak Sahiplerine Karşı” başlıklı yazı, İnce Memed’e ve Yaşar Kemal’e övgüler diziyor.

Usta yazar Yaşar Kemal’in dört ciltlik İnce Memed’i, nisan ayında Fransa’nın asırlık yayınevi Gallimard tarafından Quarto dizisinde tek cilt halinde yayımlanmış ve büyük ilgi görmüştü. Libération Gazetesi’nin haftalık kitap eki, La Saga de Mémed le Mince başlığıyla yayımlanan İnce Memed’e ve Yaşar Kemal’e tam sayfa yer ayırdı. Ve haftanın kitapları...

Haberin Devamı

YAŞADIKLARINIZ GEÇMİŞİNİZDİR

Kutsal Adalet

Mehmet Mollaosmanoğlu/Galata Yayınları

Mehmet Mollaosmanoğlu’nun geçmişteki söylencelerden, efsanelerden esinlenerek yazdığı fantastik-kurgu romanlarından biri daha yayınlandı. Daha önce “Kaderler Tableti” ile türün ülkemizdeki örnekleri arasında öncü sayılabilecek bir yeri hak eden yazarın, “Kutsal Adalet” romanı da bu türün ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak anılmasını sağlayacak kadar sağlam kurgusu ve anlatım tekniğiyle iddialı.

[[HAFTAYA]]

Yazar kitapta, bu sefer Isparta ve dolaylarında çokça bilinen ‘Gelincik Ana Efsanesi’ni işliyor. Roman kahramanlarının günümüzde geçen hayatlarını, başlarına gelen türlü olayların aslında geçmişte yaşandığını anlatan kitap “Yaşadıklarınız geçmişinizdir, çünkü evren yansır...” diyerek yeni bir boyut katıyor. Öykü, efsanelerin ana mesajının, geçmişten geleceğe, yaşamda sürekli tekrarlandığı temasını işliyor.

SULTAN AZİZ VAKASI

Sarı İldiz

Ahmet Özgüneş/İnkaş

Sarı Ildız, Sultan Aziz Devri olaylarına dayanan ve dönemin politik kişilerinin etrafında gelişen bir tarihi roman. Ancak ona yalnızca ‘politik bir tarihi roman’ demek haksızlık olur, çünkü aynı zamanda başrolünde çok güzel bir Çerkez kızının yer aldığı dokunaklı ancak bir o kadar da gönül çelici bir aşk öyküsünü anlatıyor. 19. Yüzyıl’da yerli hümanist fikirler, Batı’dan gelen yenilikçi akımlarla kaynaşmaktadır.

Haberin Devamı

Mithat ve Kemal Paşalar, Osmanlı toplumunu değiştirmek için hayatlarını ortaya koymaya hazırdırlar. Karşılarına Sultan’ın etrafına toplanmış menfaat grupları ve şeriatı kendine siper etmiş güçlü bir cephe çıkar. Bu büyük mücadele yıllarca devam edecektir. ‘Sarı Ildız’ yalnızca sürükleyici bir aşk öyküsünü ve gerçeklere dayanan bir tarihi hikayeyi anlatmakla kalmıyor, Osmanlı’nın Batı’nın yükselişini yakalayamayıp çökmesinin nedenleri üstüne de kafa yoruyor.

ISABEL ALLENDE’NİN HAYAT ÖYKÜSÜ

Günlerin Getirdiği

Isabel Allende/Can Yayınları

Ünlü yazar Isabel Allende bu kitabın sayfalarında, hayatının ve kendine özgü ailesinin yakın geçmişini, kızı Paula’nın ölümünden alıp 2007 yılına kadar getirerek tüm içtenliğiyle anlatıyor. Yazar, en büyük özelliği olan hem duygusal hem de alaycı ve tutkulu üslubuyla, bir kadın ve bir yazar olarak, Paula’nın ardından günlerin getirdiği her şeyi okuyucuyla paylaşıyor. Türkiye’deki tüm yapıtları Can Yayınları arasında yer alan Allende, hemen tüm öykü ve romanlarında, gerçekçi bir anlatım ve siyasal bir yaklaşım ile büyülü gerçekçiliğin gerçeküstücü geleneğini ustaca kaynaştırdı.

Haberin Devamı

GERÇEK AŞK, BEDENİ KUŞATAN RUHTUR

Bağlanma Korkusu

Başak Sayan/Artemis Yayınları

Bu kitabı Bodrum-Gündoğan’da tatil yaparken okudum. Başak’ı yakından tanıyan biri olarak bu kitap bana hem eğlenceli hem trajik geldi. ‘Bağlanma Korkusu’ günümüz hızlı ilişkilerine ayna tutuyor. Bağlanma korkusu bir insanı hangi uçlara kadar götürebilir? Kitaptaki ana karakterlerden Cem yakışıklı, popüler, zengin, ilgi gören bir reklamcı. Aşkı zayıflık olarak gördüğü için bağlılığın hiç bir türü ona göre değil. Hayat; iş, eğlence ve kadınlardan ibaret ona göre. Bahar ise naif, kırılgan, sade ve gizemli bir balerin. Aşkı arıyor ve bulamamaktan korkuyor. 434 sayfalık bu kitabı hızlı şekilde okudum. Benim için romanların biraz masalsı bir yanı vardır. “Zamanla o’nu bırakır mıyım, o’ndan bıkar mıyım” diye düşünürken kitabı elimden düşürmeden bitirdiğimi keşfettim.

MACERA VE GERİLİM USTASINDAN...

Korsan Günlükleri

Michael Crichton/Altın Kitapları

Dünyanın en önemli yazarlarından Michael Crichton’ın en son romanı kitapseverler ile buluştu. Orijinal adı “Pirate Latitudes” olan roman, Michael Crichton’ın 2008 yılında ölmesinin ardından bilgisayarında tamamlanmış olarak bulunan tek roman olduğu için, yazarın hayranları tarafından sabırsızlıkla bekleniyordu. Altın Kitaplar etiketiyle raflarda yerini alan “Korsan Günlükleri” Amerika ve Avrupa’da en çok satanlar listesinde aylarca üst sıralarda kalmıştı. Teknolojik-gerilim türündeki eserlerini okumaya alışık olduğumuz Crichton “Korsan Günlükleri”nde 1665 yılında geçen bir korsan macerasına yelken açıyor.

BÜYÜDEN SİMYAYA, ASTROLOJİDEN FALA

Gizli Bilimlerin Serüveni

Prof. Zeki Tez/Hayykitap

Prof. Zeki Tez, Hayykitap’tan yayımlanan son kitabında, günümüzde ‘kara sanatlar’ diye adlandırılan ve tarihi belki de Âdem, Havva ve Şeytan’ın Cennet’ten yeryüzüne düşürülüşü kadar eski olan gizli bilimleri inceliyor.

Şaman Türklerinden Avrupa’ya, eski uygarlıklardan yakın tarihe ‘cadı süpürgesi’ üzerinde geziniyor! Gördükleri, birbirinden ilginç ve bir o kadar da gizemli: Değersiz metalleri altına dönüştüren simyasal transmutasyoncular, Felsefe Taşı elde ediciler, örümceğin zehrini artıran müzikler, Kabala büyücüleri, yüksek hava cinleri, eril ve dişil taşlar, müneccimler, tarotçular, sayı şifresi kırıcılar, ‘bin harfli tanrısal alfabe’nin şifresini çözmeye çalışan falcılar...

Simgesel matematik temelli gizli-kutsal dili kullanan Platoncular, Hermesçiler, Pisagorcular, Gül-Haçlılar, Hıristiyan Gnostikler, Masonlar ve Tapınak Şövalyeleri... Bu bilimlerin gizemli anlatımını okumaya ne dersiniz? Merakınız uyandı değil mi?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder