Selin Çakar Arka Sokaklar'ın yeniden doğuşu
HABERİ PAYLAŞ

Arka Sokaklar'ın yeniden doğuşu

Haberin Devamı

- Arka Sokaklar 31 Temmuz 2006'da merhaba demiş seyircisine. O günden bugüne 10 yıl geçmiş. Dile kolay 400 bölüm. Figüran kullanma sayısında Kurtlar Vadisi ile yarışabilir sanırım.



- Kolay değil 400 bölüm demek binlerce suç üretmek demek. Gerçi kaynağınız İstanbul olunca bu durum çok da zor olmasa gerek. Rıza Baba ve ekibinin semt, muhit dinlemeden tüm olaylara baktığı da düşünülürse Arka Sokaklar'daki aksiyonun bitmemesi gayet normal.



- Arka Sokaklar 10 sezondur devam etmesine rağmen kemik kadrosunun neredeyse tamamını koruyabilen sayılı işlerden. Zafer Ergin, Özgür Ozan ve Şevket Çoruh dizinin demirbaşlarından. Tabi bir de renkli ve eğlenceli 'Çoban' ailesine hayat veren; Figen Evren, Onur Bay, Furkan Göksel ve Manolya Aşık.



- Dizinin 2013-2016 yılları arasında yayınlanan bölümlerinin reytinglerine baktığımızda istikrarı çok da elden bırakmadığını görüyoruz. Nadiren '4' ün altına düştüğünü görsek de dizinin izlenme oranları çoğu zaman '5'in üzerine çıkmayı başarmış.



- Hatırlarsanız bu sezonun başında kanal diziyi devam ettirme konusunda kararsız kalmış hatta dizinin başka bir kanala transfer olacağı konuşulmuştu. En sonunda Kanal D 'Arka Sokaklar' için devam kararı almıştı. Eminim şu anda 'iyi ki de devam etmişiz' diyorlardır.



- Dizi son 5 bölümdür neredeyse yeniden doğdu. İzlenme oranları 'Hüsnü Çoban öldü mü ölecek mi?' derken '7'nin üzerine çıktı, 6 mayıs haftası '10'un üzerindeydi. Birçok taze hikayeyi geride bırakıp bu izlenme oranlarını almanın ciddi bir başarı olduğunu düşünüyorum.



- Bu durumdan çıkarılacak bir çok ders olduğu da şüphesiz. Seyircinin diğer dizilerden sıkıldığında Arka Sokaklar'a kaçışı oldukça kolay oluyor çünkü takip etmesi gereken bütün bir hikaye yok. Diziye haftalarca sonra geri dönseniz de farklı bir olay seyrediyor oluyorsunuz ve kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Bu da dizinin izlenme oranlarını canlı tutan en önemli faktörlerden biri.



- Diğer dizilerde olay 140 dakikaya yayıldığında seyircinin bir noktada sıkılması kaçınılmazken, Arka Sokaklar birbirinden bağımsız olayları anlattığından seyirci için sıkmayan bir alternatif oluşturuyor. Dolayısıyla da uzuuuuun dizi sürelerinin bünyeye her şekilde zararlı olduğunu görüyoruz.



- Sonuç olarak Arka Sokaklar için radikal bir karar alınmadığı sürece dizinin bu istikrarlı izlenme oranlarıyla yayın hayatına devam edeceğini düşünüyorum.


9

Sıradaki haber yükleniyor...
holder