Serhan Sokulgan İki şovmenin ortak kaderi
HABERİ PAYLAŞ

İki şovmenin ortak kaderi

Mehmet Ali Erbil'in geçen hafta evinde düşerek kaburgalarını kırması ve ardından gelen terslikler sonrası yoğun bakıma alınması herkesi şaşırtmıştı. Hemen ardından Cem Özer'in de sette kaza geçirip oksijen tedavisi sırasında epilepsi nöbeti geçirmesi ve yoğun bakıma alınması Erbil ile aynı kaderi paylaştırdı. Mehmet Ali Erbil cephesinden iyi haberler duyarken Cem Özer'in beyinsel fonksiyonları ile ilgili maalesef çok iyi haberler duymuyorum.

İki şovmenin ortak kaderi

Her iki şovmen de yoğun bakımda uyutulurken Mehmet Ali Erbil bugün uyandırılıp gelişmeleri izlenecek. Cem Özer'in de bir an evvel uyanıp tedaviye cevap verip her iki ismin de sağlıklarına kavuşmalarını diliyorum.

Haberin Devamı

ŞEHRAZAT ŞARKILARI SAYGI ALBÜMÜNDE BULUŞUYOR

Türk pop müziğinin mihenk taşlarından olan Şehrazat, yaptığı bestelerle müzik tarihinde önemli şarkılara imza atarken bir yandan da misyonu ve tarzıyla tüm müzisyen arkadaşlarına her zaman yön vermiştir.

İki şovmenin ortak kaderi

Yapılan birçok saygı albümünden çok farklı olacağına inandığım Şehrazat şarkılarını ve yorumcularını en çok merak edenlerdenim. Ajda Pekkan'dan Sezen Aksu'ya, Nilüfer'den daha bir çok isme kadar yakın dostlarının da olacağı albüm, 2019 yazında DMC etiketiyle raflarda olacak.

ESNAF'IN DARBUKASI İLE REHABİLİTASYON

"Esnaf Maslak" açıldığı günden beri eğlencesi ile herkesin dilinde olmaya devam ediyor. Modern meyhane akımında kendini başka bir yerde konumlandıran Esnaf Maslak, bu kış da çok sevilecek ve gidilecek yerlerden. Öyle bir kalabalık düşünün ki hepsi bir anda masaların üstüne çıkıp aynı anda havaya giriyor.

İki şovmenin ortak kaderi

Müzisyen Serhat Gönüllü'nün belli bir saatten sonra yaptığı darbuka şovi herkesin kurtlarını döküp bir yandan da rehabilite olmasını sağlıyor. Personel bile zaman zaman müşterilerle birlikte masaların tepesinde kendinden geçiyor. Haftanın her günü açık olan Esnaf Maslak'ın pazar eşofmanla rahat kafa rakı günü de meşhur.

ASMALI MESCİT YENİDEN HAREKETLENİYOR

Doğma büyüme bir Beyoğlu çocuğu olarak Asmalı Mescit'in inişli çıkışlı her halini bilirim.

Yıllar evvel sadece restoranların daha çok ön planda olduğu Asmalı'da zaman içinde birçok bar ve pub da açıldı. Asmalı, en gözde olduğu 2011 yılında mekanların önlerindeki masaları belediyenin kaldırtmasıyla kan kaybetmeye başladı. Birçok kişinin evine ekmek götürdüğü semtte 2 bine yakın kişi işten çıkartıldı. Terör olaylarının yaşanması da maalesef bu güzelim yeri iyice dibe vurdurdu. Yatırım yapılan ve heyecanla açılan birçok mekan direnmeye çalışsa da hepsi zaman içinde kapandı. Ancak son zamanlarda yeniden kalabalıklaşmaya ve ilgi görmeye başlayan Asmalı'nın tırmanışa geçmesi, herkesin yüzünü güldürdü diyebilirim.

Haberin Devamı

İki şovmenin ortak kaderi

SLOPE: Sıcak tam bir mahalle barı işletmecisi ve sahibi Cenk Kırmacı herkese kendini evinde gibi hissettiriyor. Mekan tam bir evin salonu havasında. Köşelerde 80'ler ezgili abajur ve koltuklar buraya başka bir hava katıyor. Asmalı'nın en zor zamanlarında bile direnen Slope'un müdavimleri zaman içinde katlanarak arttı. Hafta sonu kendime yer bulamayınca güzel müzikler yapan DJ Serkan Çorumluoğlu'nun kabinine atıyorum.

Haberin Devamı

BIRDY PERA: Hemen Slope'un karşısında yer alan "Birdy Pera" daha evvel "Vida Pera" olarak hizmet veriyordu. Nefis manzarası ve yaptığı partilerle adından sıkça söz ettiren "Vida Pera" isim değişikliği ile "Birdy Pera" oldu. Mekan kış nedeniyle binanın girişindeki kışlık mekanına geçiş yaptı. Akşam saatlerinde yemek de vermeye başlayan Birdy Pera buranın kült mekanlarından oldu diyebilirim.

CORRIDOR: Nişantaşı'nın meşhur Corridor'u 2 yıldır Asmalı Mescit'in girişinde hizmet veriyor. Nişantaşı'ndan müdavimleri de oldukça fazla. Kapıdaki görevlileri biraz nezaketsiz olsa da sevilen mekanlardan. Asmalı'nın yükselişe geçmesinde katkıları aşikar.

KULP: Şehbender Sokak'ın hemen başında yer alan Kulp'un müşterileri genelde sokakta takılmayı seviyor. Hafta sonları sokakta eğlenmeyi seven genç kitleye hitap eden Kulp'da rock da çalıyor pop da.

BEYOĞLU ŞARAPHANESİ: Beyoğlu Şaraphanesi geçen hafta kapılarını hemen yeni restore olan Narmanlı Han'ın yanında açtı. Beyoğlu Şaraphanesi'nin işletmecisi sektörün tanıdık yüzlerinden Cenk Çöteli. 70 çeşit sadece yerli üreticilerin ürettiği şarap kavına sahip olan şaraphane, et-peynir çeşitleri ile küçük bir fizyon mutfağına sahip. Roma'dan getirdikleri kapısıyla Londra'dan getirdikleri şöminesi ve antika masası da çok havalı. Hafta sonları 23.00'ten sonra bazı DJ performanslarıyla ethnic house müzik çalınacak mekanın kapıları 02.00'ye kadar açık olacak.

MASK PERA: Beyoğlu'nun en eski canlı performans mekanlarından biri olan Mask, 10 yıldır Bekar Sokak'ta hizmet veriyordu. Tüm ekibi ile eski yerini kapatıp hemen Yakup Restoran'ın yanına taşınan Mask "Artık Asmalı Mescitli oldu" diyebiliriz. Haftanın her günü başka bir performas gerçekleşen Mask'ın Dost Elver yönetiminde canlı karaokesi de çok talep görüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder