Serkut Bozkurt Demirtaş Yenikapı'ya gider mi?
HABERİ PAYLAŞ

Demirtaş Yenikapı'ya gider mi?

Fetih öncesinde bile yaşanmayan bir tartışma, Yenikapı ve Kazlıçeşme için yaşandı. Miting meydanı için verilen mücadele 10 gün sürdü. HDP zor da olsa bu meydan muhaberesini kazandı. Yarın AK Parti Yenikapı’da, HDP Kazlıçeşme’de aynı saatlerde miting yapacak. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Kazlıçeşme’de konuşacak. Bu konuşma Demirtaş kürsüye erken çıksa bile yandaş kanallarda yayınlanmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Yenikapı’dan 4 kilometre uzaktaki Demirtaş’ı eleştirecek. Aynısını Demirtaş da yapacak. Sazlı sözlü bir atışma gibi.

Haberin Devamı

Yenikapı’daki mitingin resmi adı “Fetih Kutlamaları”. Yani bu mitinge muhalefet dahil herkes katılabilir. Çünkü devletin zirvesindeki isim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da orada olacak. Bu nedeni de dahil ederek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a mektup yazmak istedim:

Sayın Demirtaş,

Naçizane görüşüm, Kazlıçeşme’deki mitinge Yenikapı üzerinden gitmenizi ve kutlamalara bir süreliğine de olsa katılmanızı isterim.

Kalabalık bir partili grupla değil, az sayıda kişiyle ve korumayla. Yenikapı’da yapılacak olan kutlama sadece Ak Parti’liler için değil, herkes için.
AK Parti, “Bu bizim özel kutlamamız” diyemeyeceğine göre, bu kapı herkese açık. Yenikapı çünkü.

Miting alanındaki protokolde oturup Erdoğan ve Davutoğlu’nun konuşmalarını bir süre dinlemenizi, Yenikapı’da kısa da olsa bir konuşma yapmanız seçim öncesi çok faydalı olur. Aynı zamanda yer alamadığınız yandaş medyada da mesajlarınız yayınlanır.

Yeniden Yükseliş Yeniden Diriliş

Fetih’in 562.Yılında birlikteyiz pankartı altında, “Biz de buradayız” deyip yine birlik mesajı vermenizi temenni ederim.

Yenikapı’da belki de sayın Erdoğan’ın benzetmesi gibi “pop star” olarak karşılanmayabilirsiniz ama bu benzetmeye de oradan yanıt verirsiniz diye düşünüyorum.

Erdoğan ve Davutoğlu’nun da siz ve partiniz hakkındaki eleştirilerine birebir yanıt verirsiniz.

Ha AK Parti bu bizim miting alanımız, başka parti giremez, bu kışkırtmadır derse o zaman durum başka. O zaman korsan miting yapılıyor orada.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı, başbakan ve bakanların katılacağı kutlamada muhalefet partisi liderinin olması olağandır. Bunun için davete de gerek yok. Protokol zaten size bunu veriyor. Diğer muhalefet partileri için de geçerli bu. Yenikapı’dan, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve sayın Başbakan Davutoğlu’nun yanında beraber vereceğiniz mesajı duymak ve şunu sormanızı da isterim; Fetih 29 Mayıs'ta oldu, neden 30 Mayıs'ta kutlanıyor. Belki bu sorunun yanıtını da öğreniz.

Serkut Bozkurt
Posta.com.tr Yayın Koordinatörü


Sıradaki haber yükleniyor...
holder