Tuğçe Özcan Kadınların yaz geliyor paniği...
HABERİ PAYLAŞ

Kadınların yaz geliyor paniği...

İşte Mayıs ayı ile beraber geleneksel ‘eyvah yaz geliyor’ panikleri de başladı. Her sene bir benzeri yaşansa da, aynı şeyler defalarca tecrübe edilecek. Zaman kısa, çözülecek problem çok diye sakın sağlıksız yolları demeyin, faturası size daha pahalıya patlayabilir.

İşte Bahar dönemlerinde kadınların en sık yaptığı hatalar listemiz…

1- AÇ KALMAYIN

Aç kalarak kilo veremezsiniz, çünkü aç kaldığınız andan itibaren metabolizmanız sizi hayatta tutmak için yağ depolamaya başlar. Kilo vermek istiyorsanız düzenli bir beslenme programıma uymanızda fayda var.

Haberin Devamı

Kadınların yaz geliyor paniği...

2- DETOX ÇAYLARINA YÜKLENMEYİN

Ödem atmak ya da yağ yakımını hızlandırmak için bir anda bitki çaylarına yüklenmenin sonucu bağırsak düzeninizi bozmak olacak. Sinameki fazla tüketildiğinde sizi zayıflatmaz, tuvalete hapseder. Bu da vücudunuzdaki mineral – tuz dengesini bozar.

Kadınların yaz geliyor paniği...

3- ÖNEMLİ GÜNLER İÇİN SON DAKİKA UYGULAMALARDAN UZAK DURUN

Çok önemli bir geceniz varsa burada daha iyi görünmek adına son dakika değişim kararları vermeyin. Mezoterapi, dolgu, vitamin enjeksiyonları ya da saç renginizi değiştirme gibi işlemleri herşeyin ters gitme ihtimalini de düşünerek rahat zamanlarda yaptırın.

4- SU İÇMEYİ ABARTMAYIN

Her zaman su içmeyi unutmayın şeklinde kaleme alınan uyarıyı ben bu kez farklı bir açıdan ele almak istedim. Çünkü azınlık da olsalar su içmeyi abartan kişiler de yok değil. Günlük su ihtiyacı hepimize göre farklıdır ama bunun çok çok üstünde su içmek böbreklerinizi yoracağı gibi vücutta mineral azalmasına da neden olacaktır. Unutmayın herşeyin fazlası zarar.

Kadınların yaz geliyor paniği...

5- MEYVENİN HER ZAMAN MASUM OLDUĞUNU DÜŞÜNMEYİN

Bahar geldiğinde hafif beslenmenin yolu sıklıkla meyve tüketmekten geçiyor. Evet ananas çok iyi bir ödem atıcıdır ve kırmızı elma da sayısız vitamin barındırır ancak bunları fazla miktarda tükettiğinizde içerdikleri şeker sebebiyle fayda yerine zarar getirebilir. Meyve tüketirken kontrollü olmakta fayda var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder