Yağmur Kalyoncu Buram buram yaz kokarken
HABERİ PAYLAŞ

Buram buram yaz kokarken

Bitmesine saatler kalan bir cuma gününden herkese merhaba. Yaşasın hafta sonu geldi sesleri yükseliyor yine bizim ofis katından. Ee haklıyız ama. Kapalı plaza camlarının ardında bir koşuşturmaca gidiyor. Güneşle ve temiz havayla anca hafta sonu kucaklaşabilen bizler, sabah tembelliğini serin deniz sularında atanları kıskanmıyor değiliz.

Yani kendi adıma kıskanmak ne kelime hasetimden çatlıyorum burada. Kumsalda sere serpe uzanan hallerinizi düşündükçe. Tatil boyunca özellikle hanımların tek derdinin lekesiz bronzlaşmak olduğunu hatırladıkça yerimde zıp zıp zıplıyorum… Hele o bronz tenlerinizle nispet yaparcasına fotoğraf paylaşmıyor musunuz … O fotoğraflarınızın üzerine bir bardak soğuk su içeyim istiyorum, masamda duran su da plaza şartlarına dayanamamış ve ısınmış .

Haberin Devamı

Ne bu agresiflik diyorsunuz değil mi? Son dakika tatil planımı iptal etmek zorunda kaldım desem yeterli olur sanırım. Editör arkadaşlarım tatil bavullarını nasıl hazırladığını anlatırken ben boşalttığım bavulumla öylece kalakaldım. Tatil hevesim şimdilik kursağımda kaldığı için bende bu hafta size buram buram YAZ kokan bir yazı hazırlamaya karar verdim. Özlemimi böyle dindirebildim. İncinen duygularımı böyle bastırabildim.

BENİM GİBİ İSTANBUL'DA KALANLAR... İLK ÖNERİM SİZLER İÇİN

Sizler plajda zincirlerinizi kırıp sinsice salınırkenJ ben de benim gibi İstanbul’da kalanlar için küçük bir araştırma yaptım. İstanbul ve çevresinde gidilebilecek farklı konseptler sunan havuzları takibime aldım. Her hafta bir öneri ile sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

İLK DURAĞIM

Sapanca’nın eşsiz doğası içerisinde bulunan NG Sapanca, gürültüden ve stresten uzaklaşmak isteyen misafirleri için özel olarak yarattığı Sessiz Havuzu, Leylak Lounge / Bistro’su ve bu konseptle ortaya çıkan yeni oturma alanlarıyla sakin bir gün ya da hafta sonu tatili arayanların ideal adresi… Otel yönetimi ve çalışanları öyle sıcak karşıladı ki beni. Kapıdan içeri adım atar atmaz kendinizi huzurlu ve mutlu hissediyorsunuz. Hatta güvende hissediyorsunuz. Gittiğimiz gün benim güzel şansım yine benden yana oldu ve yaz ortasında havuz kenarında sel götürürcesine bir yağmur yağdı. O arada telefonum çaldı ve pozitif enerjisiyle misafirlerini ağırlayan Ebru Hanım iyi misiniz sizi merak ettik dedi. Belki küçücük bir ayrıntı ama beni o kadar mutlu etti ki. Kendimi güvende hissettim.

Haberin Devamı

Buram buram yaz kokarken

SESSİZ HAVUZA NE DERSİNİZ?

Sizler için geride bıraktığımız hafta sonu NG Sapanca sessiz havuzunda bir gün geçirdim. İstanbul’a yakın olması, kolay ulaşımı merkezi tercih etme nedenlerimin başında geliyordu. Bir de ne yalan söyleyim merak ettim bu sessizlik konseptini. Hatta gitmeden biraz abartılı buldum ama gidince anladım ki gerçekten ormanın içinde su sesi, kuş sesleri ve tabiatın güzellikleriyle bu konsept hakkında az bile söylenmiş, yazılmış.

Buram buram yaz kokarken

Gazetedeki köşemde güzelliğin sağlıklı bir yaşam ve beslenme, huzur ve stresten (mümkün olduğu kadar) arındırılmış bir tempo ile nefes alınabilir bir yaşam tarzı ile başladığını sıkça söylüyorum. Vücudunuzu, zihninizi ve bedeninizi arındırmak için yorulmadan, günü birlik belki de bir hafta sonu kaçamağı yapacağınız en iyi adreslerden biri NG Sapanca’nın doğa ile bütünleşen atmosferi / sessiz havuzu …

Haberin Devamı

Buram buram yaz kokarken

KIZLAR YAZ REHAVETİNE KAPILIP CİLT BAKIMINIZI İHMAL ETMEYİN…

Yaz demek tatil demek, güneş demek, deniz ve kum, bolca da tembellik demek biliyorum ama yine de bu rehavete kapılıp cilt bakımınızı ihmal etmemenizi öneriyorum. Yaz aylarında cildimiz her zamankinden daha çok bakıma ihtiyaç duyuyor. Umarım tatile gidenler yüz ve cilt bakım ürünlerini özene bezene hazırladıkları çantalarına koymuşlardır. Yaz aylarında cilt bakımında dikkat etmeniz gerekenleri de bu başlık altında hatırlatmak istiyorum.

*Gündüz plajda yağ ve benzeri ürünlerle tıkanan gözeneklerinizi doğal içerikli ürünlerle temizlemek çok önemli.

*Cildinizin olmazsa olmazı , besleyicisi nemlendirici. Cilt yapınıza uygun bir nemlendirici küçük ve büyük boy seçenekleri ile çantanızın olmazsa olmazı.

*Ve yaz kış asla ihmal etmemeniz gereken maddeye geldi sıra. Güneş koruyucu kremler.

Ben doğal içeriği ile ürünlerine gözü kapalı güvendiğim Acvit Kozmetik ürünleri ile Yaz Aylarında Doğru Cilt Bakımı Uygulamamı eğlenceli bir video çekerek paylaşıyorum sizinle. Yorumlarınızı beklerim.

SIRADAKİ ÖNERİM STİLLERİ İLE PLAJLARI FETHEDECEK ERKEK TAKİPÇİLERİME

Seyahat bavullarına bakınca yaz mevsimi sanki sadece biz kadınlara gelmiş gibi. Bin bir çeşit bikinisi mayosu ,havlusu pareosu, kremi yağı, çantası gözlüğü derken 3 günlük tatil için 3 bavulla yola çıkabilme yeteneği mevcut biz hanımlarda. Ee malum plajda modanın nabzı tutulacak..

Erkek takipçilerimin bir şort bir sandaletle bütün yazı geçirebilir olmasını takdir ediyor ayakta alkışlıyorum. Akıllıca alışveriş yapıp seyahat çantalarını akıllıca hazırlıyorlar. Çoğu zaman hazırladıkları kombinlerle bizden daha şık ve etkileyici gözüküyorlar. Sanki üç bavulla gelen onlar.

Yaz stillerinde rahatlığın bir o kadar da şıklığın öne çıkmasını isteyen, az ve öz bavulla seyahatin tadını çıkarmak isteyen erkek takipçilerim için birkaç önerim var.

Erkek giyimin öncü markası Kiğılı, Marine koleksiyonu ile erkeklere plajda da şıklıklarından ödün verdirmiyor. Kiğılı kalitesiyle üretilen deniz şortları, plaj havluları, şezlong havluları, plaj bornozları, peştamaller ve plaj terlikleri hem kaliteleri, hem de renk ve kumaş seçimleri ile şehirli erkeklerin ihtiyaçlarına eksiksiz karşılık veriyor.

2018 ERKEK PLAJ MODASININ ÖNE ÇIKANLARI

Yazın vazgeçilmez renkleri lacivert, mavi, beyaz, kum rengi ve antrasit Kiğılı Marine koleksiyonun ana renklerini oluşturuyor. Çabasız şıklık yaratan parçalarda, turkuaz mavisi, kahverengi, yeşil, siyah, kırmızı ve turuncu detaylarla hareket yaratılarak, muhteşem stil tamamlanıyor. Renklerin yardımıyla kendini ifade eden erkekler kadar, klasik siyahtan vazgeçemeyen erkekler de Marine koleksiyonunda aradıklarını buluyor.

SİZİN İÇİN BİRKAÇ KOMBİN SEÇTİM BEN…

Buram buram yaz kokarken

Buram buram yaz kokarken

Kızlar üzülmeyin önümüzdeki hafta harika bir çekimle plaj modasını, tatilde bakımlı ve güzel gözükmenin sırlarını sizler için yazıyor olacağım. Bu haftalık benden bu kadar. Güzelliklerle dolu bir hafta olsun … Gülümsemeyi unutmayın…

HAFTANIN ETKİNLİĞİ

Bu haftanın kaçırmamanızı tavsiye ettiğim etkinliği yarın KüçükÇiftlik Parkta perdesini aralayacak olan Bir Selami Şahin Müzikali SENİNLE BAŞIM DERTTE. Türk müziğine kattığı yüzlerce unutulmaz beste ile Türkiye’nin en büyük değerlerinden usta sanatçı Selami Şahin’in hayatlarımıza dokunduğu ölümsüz şarkıları, canlı orkestra ve güçlü oyuncu kadrosu eşliğinde seyirci ile buluşacak.80’li yılların rengarenk, eğlenceli ve bir o kadar da romantik zamanlarını nostaljik sahneler ile birleştirerek bizleri zamanda bir yolculuğa çıkaracak. Başınızın aşktan yana dertte olduğu birileri varsa alın yanınıza ve özlenen aşk dolu sahnelerin tadını çıkarın.

Buram buram yaz kokarken

Sıradaki haber yükleniyor...
holder