Yağmur Kalyoncu Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi?

Ne güzel olurdu değil mi dünyayı da raflarda yer alan kozmetik ürünleriyle temizlemek. Arındırmak. Saçlarının kırıklarını almak, üzerindeki ölü deriyi atması için toniklemek, pul pul dökülen, sertleşip kabuk bağlayan yanlarını kuvvetli bir nemlendirici ile yumuşatmak. El ayak bakımı yapıp nasırlarını söküp almak …

Hepimiz bizi güzelleştirecek ürünleri raflarda arıyoruz. Bedenimizi güzelleştirebiliyoruz da peki ya ruhumuz?

Hayvanlara eziyet eden, kadına şiddet uygulayan, çocukları cinsel ihtiyaçlarını tatmin etmek isteyen insanları da güzelleştirebilir mi bu ürünler.

Haberin Devamı

Keşke... Bu insanların ruhlarına da iyi gelebilse kimyasal madde içermeyen, sıfır parabenli dermokozmetik ürünler. Hemen bir paket hazırlar içine her çeşidinden koyar yollardım tüm ihtiyacı olanlara. En başta da Ahmet Kural’a.

Bu hafta sizler için seçtiğim ürünlerin hem bedeninize hem de ruhunuza iyi gelmesini dileyerek başlayalım o zaman.

Hem ruhunuza hem de bedeninize iyi gelecek Dermokozmetik markası COSMED 9 yaşında.

Neyse ki dileğimi gerçekleştiremeye çalışan benim gibi düşünen insanların sesini duyup hayalleri gerçeğe dönüştüren İYİ MARKALAR var. 9 Eylül 2009’da kurulan yerli dermokozmetik markası COSMED, 9. yılını çocukların eğitimine destek olarak kutladı. Bu şahane etkinliğin ev sahibi sevgili arkadaşım Mert Vidinli idi. Yine harika bir davet organize edip bu kez bizleri çocuklar için bir araya getirdi. COSMED için bir araya gelen 9 influencer, 9 COSMED ürününün kutusunu yeniden tasarladı ve ürünler geçtiğimiz hafta satışa çıktı. Ürünlerden elde edilen gelirin bir kısmı ile 900 çocuğun Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı tarafından 1 senelik eğitimi karşılanacak. Sınırlı sayıda olan bu ürünlere seçili Watsons mağazalarından ulaşılabilecek.

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

İyi ki varsın COSMED

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

Herkesin ortak sorunu : Kepek

Kepek genellikle saçlı deride oluşur ve kaşlarda ve derinin kemiğe yakın her bölgesinde de görülebilir. Bilinenin aksine kış mevsiminde ve kuru saçlardan çok yağlı saçlarda daha çok gözlenir. Saçlı derideki yağ çözüldükçe deri tahriş oluşur ve kepeklenme başlar. Genellikle hormonların değişmeye başladığı ve yağ üretiminin arttığı ergenlik çağında başlar ancak ilerleyen yaşlarda da stres, beslenme bozuklukları, saç derisine uygun ürün kullanmama gibi sebepler de kepeklenmeye neden olur.

Haberin Devamı

Kalabalık içerisinde canınızı sıkan ve sizi utandıran bu sorundan kurtulmak artık çok basit!

*Öncelikle her gün yıkanmanın doğru olmadığını bilmelisiniz. Her gün yıkanan saçlarda olması gereken yağ miktarı gitgide azalacak ve saçlı deriniz daha çok kepeklenecektir. Bu nedenle ideal olanı saçı gün aşırı şampuanlamaktır.

*Saçlı deri tipinize uygun şampuanı seçmeniz gerekir. Yağlı saç derisi ile kuru saç derisinin kullanacağı kepek şampuanı farklıdır. Saç tipinize uygun farklı içerikteki iki şampuanı dönüşümlü kullanmanızı tavsiye ediyorum. Düzenli kullandığınız şampuanınıza saç deriniz alışacağı için sorunun çözümünde etkili olmayacaktır. Dermatologlar bu sebeple şişe bazında dönüşümü önermektedir.

*Kepek şampuanlarının etkili olabilmesi için, en az 2 kez saçınızı şampuanlamanızı ve saçlı deride emilim sağlaması için saç diplerinize masaj yaparak bekletmenizi tavsiye ediyorum.

Haberin Devamı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Bu hafta kepek problemi yaşayanlar için kepek bakım şampuanı seçme konusunda önerilerim olacak. Dermatoloğunuzun tedavisine destek olması için Dermadolin ailesinin kepek şampuanlarını, saç deri tipinize uygun olanını seçebilirsiniz. Dermadolin firması 1982 yılında kurulmuş ve yağlı / kepekli saçlar için KADOLİN markalı şampuanı üreterek dermokozmetik alana girmiş ve sonrada bu alanda adını hep üst sıralarda korumuş bir markadır.

YAĞLI / KEPEKLİ SAÇLAR İÇİN

Ardıç çamının bitkisel katranını içeren KADOLİN şampuan, bu konuda en büyük yardımcınızdır. Kepek, pullanma ve kabuklanmaya karşı oldukça etkili bu ürünü kullandıktan sonra Dermadolin ailesinden olan SEDOLİN şampuan ile bakımınıza devam edebilirsiniz. Her iki şampuan da yağlanmayı ciddi oranda kontrol altına aldıkları gibi, kaşıntıları da önlemeye yardımcı olur.

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

NORMAL / KURU SAÇLAR İÇİN

Bu tür olgularda da CERADOLİN ve PİRDOLİN şampuanların şişe bazında dönüşümlü kullanılması tavsiye ediliyor. Özellikle nemlendirici bileşenler de içeren Ceradolin şampuan, içeriğindeki çoklu anti-seboreik maddeler nedeniyle, kepeklerinizi gidermeye yardımcı olur. İçeriğinde yer alan seramid, bitkisel polisakkarit (hiyaluronik asit eşdeğerlisi) ve pantenol (Pro vitamin B6) nemlendirici etki sağlar. Keza Pirdolin şampuan da tüm saç tiplerinde şişe bazında dönüşüm yapabileceğiniz yumuşak ve hoş kokulu bir kepek ürünüdür.

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

SELYUM ŞAMPUAN

Selenyum sülfit doğada bulunan bir elementtir. Çok çeşitli amaçlarla kullanılır. Anti-oksidan özelliği nedeniyle serbest radikallere karşı savaşır. Kepek ve çeşitli mantarlara karşı çok etkilidir. Selenyum sülfit, hekzamidin diizetiyonat ve ihtiyol ana etken maddeli SELYUM ŞAMPUAN, her türlü kepek, pullanma ve kabuklanmada ideal yardımcınızdır. Bazı saç tiplerinde, saçlı deriyi aşırı kuruttuğu için nemlendirici bileşenler de içeren SERANEM 4 Mevsim Saç Bakım Kozmetik Şampuanı ile dönüşümlü ve gün aşırı kullanılması tavsiye edilir.

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

Dermadolin ürünleri sadece eczanelerde bulunurlar. Şampuanlar ile ilgili daha detaylı bir bilgi almak isterseniz www.dermadolin.com.tr yi ziyaret edebilirsiniz.

Biz sizler için şampuanlarla bir uygulama videosu hazırladık. Hadi izleyelim…

Vücut bakımınızı ihmal etmeyin!

Bu hafta vücut bakım ürünlerini de takibime aldım ve sizin için Babe vücut bakım serisinden çok özel ürünler seçtim. Babe serisini keşfederken özellikle dikkatimi çeken bir ayrıntıyı sizlerle paylaşmak istiyorum. Babe serisinden ihtiyacınıza uygun seçeceğiniz her ürün hem güzelliğinizi hem de sağlığınızı destekliyor. pH değerleri cildin doğal yapısına uygun. Koruyucu madde, paraben içermiyor. Ürünler hipoalerjenik. Farklı cilt ihtiyaçlarını giderecek geniş bir ürün serisi var . Benim favori ürünlerim uygulama videomuzda sizleri bekliyor.

Biri mat ruj mu dedi?

Kusursuz bir makyajın olmazsa olmaz dokunuşu hiç şüphesiz rujlar. Ruj, makyajımız en dikkat çekici, bu yüzden de en önemli parçalarından biri... Mevsimler ve farklı moda akımlarına göre değişen ruj trendleri arasında bu sezon neler var sizin için takibime aldım .

Bu yıl sonbahar ve kış aylarında mat rujlar dudaklarımızda boy gösterecek.

Geride bıraktığımız haftada sevgili arkadaşım Ayşegül Uluç ev sahipliğinde Bobbi Brown’un yeni mat ruj serisini keşfettik. Luxe Matte koleksiyonunu ve markanın diğer makyaj ürünlerini sizler için inceledik. Ayşegül’ü yakalamışken sizler için ruj seçimi konusunda tüyolar aldım.

Ayşegül Uluç: Herkesin günlük kullandığı ve her makyaj ve kıyafete uyan doğal bir veya iki ruju olmalı. Özel günler veya gece etkinlikleri için ise biraz daha risk alıp daha koyu renkli rujar kullanılabilir. Mat ruj tercih edenler için ise dikkat edilmesi gereken birkaç küçük nokta rujun kalıcılığı ve dudağı kurutmaması. Mat ruj ve ruja yakın ton bir dudak kalemi kullanımı, dudaklarınızı olduğundan daha büyük gösterecektir.

İşte benim ve Ayşegül’ün koleksiyondan favori rujları …

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

Ve bir açılış haberi. Merhaba LİVE PHARMA

Sektörel tecrübesi uzun yıllara dayanan sevgili Murat Aksan’ın kurucusu aynı zamanda Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Live Pharma , estetik alanında kullanılan inovatif ürünlerinin distribütörlüğünü alarak marka lansman toplantısını geçtiğimiz hafta gerçekleştirdi. Estetik sektörünün önde gelen hekimlerinin katıldığı şık davette sevgili Murat Aksan ve Live Pharma medikal danışmanı Dr. Pelin Taşkıran ile sizler için bir araya geldik. Hem Live Pharma’yı hem de leke tedavisinde uygulanabilecek yeni yöntemleri dinledik.

BİR TEŞEKKÜR…

Uygulama videolarımın çekimlerinde bana destek olan Doubletree By Hilton Istanbul Topkapı Oteline, başta Hülya Akgün’e ve tüm otel yönetimine; İstanbul manzaralı, rahat, konforlu, şık odalarının kapılarını bizlere açtıkları ve evimin rahatlığında bir çekim gerçekleştirmeme yardımcı oldukları için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ailenizin bir parçası olabildiğim için çok mutluyum. Ağırladığınız her misafire, bir misafirden çok ev sahibi gibi yaklaşıp ne kadar özen gösterdiğinizi yaşayarak görme imkanım oldu. İyi ki varsınız…

Dermokozmetik ürünler dünyamızı güzelleştirir mi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder