Yağmur Kalyoncu Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri
HABERİ PAYLAŞ

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Doğru Nemlendiriciyi Seçin !

Sevgili takipçilerim bu hafta sizlere buram buram güzellik ve bakım kokan bir içerik hazırladım.

ÖNCE BAKIM…

Hepinizin farklı içerikte ya da farklı bütçelerde bir nemlendirici kullandığını düşünüyorum. Özellikle sonbahar ve kış mevsiminde. Peki cildimize ihtiyacı olan nemi veren nemlendiricinizi seçerken neye dikkat ediyorsunuz? Yoksa gelişigüzel bir nemlendirici alıp sadece kullandım demek için mi kullanıyorsunuz? Belki de hangi ürünü kullanacağınız konusunda kafanız karışık. Malum piyasada bu ihtiyacınızı giderecek yüzlerce ürün çeşidi var. O halde size DOĞRU NEMLENDİRİCİYİ SEÇME konusunda yardımcı olayım.

Haberin Devamı

Hazırsanız hadi başlayalım…

Nemlendiriciler, hangi yaşta olursanız olun, cilt sağlığınız için kullanmanız gereken bakım ürünlerinin başında gelir. Yaz aylarında su kaybeden cildiniz, sonbahar ve kış mevsiminde ise soğuk hava koşullarının etkisiyle kuruyabilir. Ya da doğuştan kuru ciltli olabilirsiniz. Bu yüzden erkek-kadın, yaşlı-genç fark etmeksizin herkesin kullanması gereken bir cilt bakım ürünüdür NEMLENDİRİCİLER.

Peki her nemlendirici her cilde uygun mu? Doğru nemlendirici seçimi nasıl yapılır? İşte oldukça önemli olan cilt tipine göre nemlendirici seçimi hakkında bilmeniz gerekenler…

Derinin hiç bir sorunu olmasa bile, var olan dengesini korumak ve dış etkenlerin neden olacağı hasarı önlemek için, seramid içeren nemlendiricilerin düzenli kullanılması, uzmanlar tarafından önerilmektedir. Seramid içeren formülasyonların topikal olarak, yani deriye sürülerek uygulanmasıyla hasarlı derinin yeniden yapılandırılması sağlanmış olunur. Düzenli nemlendirici kullanmak kadar uygulayacağınız kremin kozmetik ürünlerden ziyade doğal özler içeren dermatolojik bir krem olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca satın alınan tüm ürünlerin içerikleri mutlaka okunmalıdır. Nemlendirici ürünlerin içerisinde paraben, alkol ve üre bulunmamasına özen gösterilmelidir.

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ

Bu hafta sizleri sunduğu dermokozmetik nemlendiriciler ile cildinize zarar vermeden nem kazandıran DERMADOLİN ile tanıştıracağım. Marka, 1982 yılında KADOLİN kepeğe karşı saç bakım şampuanı ile yola çıkmış olsa da zamanla çeşitli kategorilerde ürettiği ürünlerle adını dermokozmetik dünyasında üst sıralara taşımış. Çevresel etkenlerin zararlı etkilerine karşı üretilen özel içeriği ile DERMADOLİN çatısı altındaki nemlendiricileri bu hafta mercek altına aldık. İşte cildinizin ihtiyacına en uygun nemlendiriciler.

Haberin Devamı

CERADOLİN ve CERADOLİN-P KREM

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Düzenli kullanıldığında yaklaşık 24 saat nemlendirme etkisi bulunan bu su bazlı nemlendirici kremler, yüzünüzü anında nemlendirerek korunmasında ve onarılmasında etkilidir. Özellikle kuru ciltlerdeki kaşıntının giderilmesine de yardımcı olurlar. Ciltte yüksek oranda nem birikimi sağlarken; ilk yaşlanma belirtilerinin önlenmesine de yardımcı olurlar. Parfümlü/Parfümsüz seçenekleri bulunur.

CERADOLİN YAĞ BAZLI LİPO NEMLENDİRİCİ LOSYON

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Soğuk, sıcak gibi değişen hava koşulları, dış etkenler ve kimyasal maddelerle yıpranmış, çok kurumuş ve hassaslaşmış cildin doğal nem dengesini sağlayan bitkisel bakım ürünüdür. Ellere ve vücuda uygulanabilir. Sağlıklı bir cildin doğal yapısında seramid ve hiyaluronik asit (bitkisel polisakkarit) yeterli miktarda bulunurlar. Kuru ve yaşlanma belirtileri gösteren ciltte ise bu maddeler azalır. Cilde kaybettiği nemi ve parlaklığı kazandırmak için bitkisel yağlar da içeren Ceradolin Lipo losyonu günde bir kez akşamları, uygulamanızı tavsiye ediyorum. İçeriğinde bulunan Argan, Kanola ve Pasiflora yağlarının etkisiyle cildinizin yatışıp, hemen ipeksi bir görüntü sağladığını hissedeceksiniz. Özellikle hamilelik sırasında ve sonrasında oluşabilecek çatlakların giderilmesine yardımcı yağ bazlı bu losyonu bebeklerinizin bez bölgesinde de güvenle kullanabilirsiniz. Dermatolojik ve pediatrik etkinlik testleri yaptırılmıştır.

Haberin Devamı

CERADOLİN SU BAZLI HİDRO NEMLENDİRİCİ LOSYON

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Tüm aile bireyleri için uygun bir nemlendiricidir. Çabuk emilen yapısı sayesinde gündüz kullanımına da uygundur. 24 saat etkili olması için günde 2 kez sürülmelidir. Losyonu uyguladıktan sonra kıyafetlerinizi leke / iz olma korkusu olmadan giyebilirsiniz. İçeriğindeki E vitamini, doğal shea ağacı meyvesi ve zeytin çekirdeği yağları ile seramidin etkisiyle derinin sağlıklı nemlenmesine ve yeniden yapılanmasına yardımcı olur.

Tüm Ceradolin krem ve losyonlarda bulunan seramid ve hiyaluronik asit (bitkisel polisakkarit) ana etken maddelerdir. Derinin su tutma ve nemlenme kapasitesini arttırırlar. Ceradolin Lipo veya Hidro nemlendirici losyonlar ile Ceradolin kremleri; kimyasal peeling, lazer işlemleri, güneşlenme sonrası, sıcak-soğuk hava değişimi, deterjan gibi kimyasal madde teması gibi derinin bariyer fonksiyonlarının bozulduğu her durumda kullanabilirsiniz. İçeriğindeki çift bariyer madde etkisiyle cildinizde oluşan nemi uzun süre muhafaza eder.

PIRDOLIN SU BAZLI NEMLENDİRİCİ KREM / PIRDOLIN SU BAZLI NEMLENDİRİCİ LOSYON

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Aşırı kurumuş, pul pul olmuş, nemini kaybetmiş ciltler için etkili bir günlük nemlendiricidir. Sert hava koşulları, kullanılan kozmetik ürünlerin etkileri ile aşırı derecede kurumuş ve kızarmış cildi yoğun bir şekilde nemlendirerek cilt tabakasının onarılmasına yardımcı olur. Yüzün T bölgesinde ve burun kenarlarındaki pullanmalarda, güllenme veya ergenlik sivilcelerinde, pişik, isilik ve kıl dönmelerinde kullanılabilecek yüksek nem birikimi sağlayan bir nemlendiricidir. Temizlenmiş yüz, boyun, dekolte bölgesine, ellere ve cildinizin ihtiyacı olan bölgelere günlük olarak sabah ve akşam uygulayabilirsiniz. Pirdolin su bazlı nemlendirici losyonu ise pul pul olan saçlı deride, burun kenarlarında ve kaşlarda kullanabilirsiniz. Kaşıntının ve kızarıklığın giderilmesine yardımcı olur.

SERANEM NEMLENDİRİCİ EL VE VÜCUT BAKIM KREMİ

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Derinin her bölgesine sürülebilen bu krem kurumuş ve çatlamış el, ayak ve dirsek bakımında oldukça etkilidir. Argan, zeytin, kayısı çekirdeği ve shea ağacı meyvesinin yağı gibi maddelerin etkisiyle 24 saat cildinizi nemlendirir, onarır ve besler. Çantanızda rahatlıkla bulundurabileceğiniz bu kremi, sabah akşam kullanmanız yeterlidir.

Hipoallerjenik olan tüm Dermadolin ürünleri paraben / üre içermez. Sadece eczanelerde bulunur. Ayrıca iddia ettiği etkiler açısından gereken tüm testler yaptırılmıştır. Dermadolin ürünleri yerli üretimdir!

Sizler için Dermadolin ürünleri ile bir uygulama videosu da hazırladık.

ŞİMDİ GÜZELLİK

Bu hafta güzellik bölümümüzde sizler için sonbahar saç ve makyaj trendlerini yakın takibime aldım. Trendleri uygulama konusunda kendisine çok güvendiğim sevgili arkadaşım Ahmet Çoban’ın sahibi olduğu Garaj Caddebostan’ı ziyaret ettim. Sevgili Güney Aslan’dan saç bakımı ve sonbaharda saç trendlerini, sevgili Zübeyde Kaycı’dan da makyaj trendlerini sizler için dinleyip notlarımı aldım.

Sizler için bir de değişim videosu hazırladık. Kim değişti dediğinizi duyar gibiyim ? Cevap videolarda…..

Lafı daha fazla uzatmadan taptaze sezon trendleri ile sizleri baş başa bırakıyorum.

Temiz ve sağlıklı duran bir cilt üzerine yapılan, duru güzelliğin, sadeliğin her zamanki gibi ön planda olduğu bir sonbahar geçireceğiz. Doğal görünümlü bir cilt makyajıyla güzelliğinizi ön plana çıkarın. Mat bir makyaj bazı uygulandıktan sonra doğal ve ince yapılı az miktarda fondöteni, fırça yerine parmaklarınızla dağıtarak ciltte daha taze bir görünüm elde edebilirsiniz. Altın, gümüş, yeşil ve turuncu bu sonbaharın favori renkleri arasında yer alıyor. Ruj seçiminizde de kahve alt tonlu rujlar ile sıcak nude ve kestane rengi rujları tercih edilebilirsiniz. Hadi gelin beraber makyaj sanatçısı Zübeyde Kaycı’ nın yüz hatlarıma, ten ve saç rengime uygun sonbahar makyajını izleyelim.

Saç görünümümü değiştirmenin tam zamanı diyorsanız sizler için saç bakımında dikkat edilecek unsurlar, sonbaharda deneyebileceğiniz saç kesimi ile renk trendlerini saç artisti Güney Aslan’dan aldık. Sezonluk trendlerin ötesinde sağlıklı ve natürel saçların hiçbir zaman modası geçmeyecek, zamansız bir stili olduğunu vurgulayan Aslan; natürel, sağlıklı, kişiye özel saç bakım uygulamalarının tercih edilmesi gerektiğini belirtiyor.

Renk ve ışık dokunuşları ile işte stil sahibi kadınların saç stili…

Bu haftalık benden bu kadar. Bu arada sormadan geçemeyeceğim. Değişim videomdan sonra yeni görünümümü nasıl buldunuz?

Mevsime uygun bakım ve güzellik önerileri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder