Yaşar Özay Üniversiteli gençler para değil huzur ve mutluluk hayali kuruyor
HABERİ PAYLAŞ

Üniversiteli gençler para değil huzur ve mutluluk hayali kuruyor

Adel Kalemcilik‘in Faber-Castell markasıyla hayata geçirdiği “Tek Çizgide Hayallerim” projesiyle gençler, ellerini kağıttan kaldırmadan hayallerini çizdiler. 6 bölgede, 14 ilde, 24 üniversitede okuyan yaklaşık 5000 öğrencinin katıldığı projede çizimler; bağımsız araştırma şirketi IPSOS tarafından yorumlandı. Ortaya Türkiye gençliğinin hayalleriyle ilgili bölgelere göre farklılık gösteren çarpıcı sonuçlar çıktı. Gençler para değil, en çok huzur ve mutluluk istiyor.

Bu verilere göre öncelikli olarak kız öğrencilerin daha gerçekçi; erkek öğrencilerinse ulaşılması zor hayaller kurduğu belirlendi. Kızlar daha duygusal ama ayakları yere sağlam basan hayaller kuruyor. Erkek öğrenciler ise maddi ve ulaşılması zor hayallerin peşinde. Kızlar iş bulmayı ve iş başarısını erkek öğrencilere göre daha fazla önemsiyor; erkekler içinse istedikleri meslekleri yapıyor olmak öncelikli.

Haberin Devamı

Gençlerin hayal dünyası, bölgeler arası da farklılık gösteriyor. En gerçekçi hayalleri Karadeniz’de okuyan gençler kuruyor ve özel hayata da çok önem veriyorlar. Kariyer hayalini ise en fazla Akdeniz Bölgesi’nde okuyan gençler kursa da aslında tüm gençlerin hayalleri ortak; huzur ve mutluluk onlar için paradan daha önemli. Tüm illerdeki gençler, paradan bağımsız hayaller kuruyor ve yüzde 28 ile öncelikle “mutlu ve huzurlu” bir yaşam istiyor.

Bölgelere göre hayaller

Rapora göre metropollerde yaşayan gençler ağırlıklı olarak topluma dönük hayaller kuruyor. Diğer illerde yaşayanların hayalleriyse maddi ve manevi olarak daha bireysel… Özel hayata en fazla önem veren bölge; Karadeniz Bölgesi…Buradaki gençlerin aşık olma, aile kurma ve çocuk sahibi olma hayalleri çok yoğun. Doğu Anadolu bölgesindeki gençler ise manevi hayaller kuruyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder