Yemek Yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patlıcan tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin en çok sevilen ve en çok altın dağıtan yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler yelpaze patlıcan tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise yelpaze patlıcan tarifi araştırıyor. Peki, yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yelpaze patlıcan tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Farklı ve lezzetli tarifler denemek isteyenler için yelpaze patlıcan tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, yelpaze patlıcan nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız yelpaze patlıcan tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YELPAZE PATLICAN TARİFİ

Yelpaze patlıcan malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

Sosu için:

  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • Kekik
  • Tuz

YELPAZE PATLICAN YAPILIŞI

Patlıcanları yıkayıp saplarını kestikten sonra boydan ikiye bölün.

Düz tarafını tezgaha yerleştirdiğiniz patlıcanların üzerine 1 santimetre aralıkta derin kesikler atın.

Her 6-7 kesikte bir dilimleyip patlıcanı ayırın.

Patlıcanları tuzlu suda 30 dakika kadar bekletin.

Bu esnada soğan ve sarımsağı rendeleyip tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ekleyin ve yoğurun.

Yoğurduğunuz harcı suyunu süzdüğünüz patlıcanların kesiklerine taşırmadan doldurun ve fırın kabına yerleştirin.

Sos malzemelerini ayrı bir kasede karıştırıp sosu patlıcanların üzerine dökün.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıttıktan sonra yemeği fırına verin.

Haberin Devamı

Sosu bir kaşık yardımıyla ara ara patlıcanların üzerine gezdirerek yemeğinizi pişirin.