Gündem Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

Paylaş
Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? İşte detaylar…

Bir süredir üzerinde çalışılan yeni askerlik sistemi ile ilgili detaylar gelmeye devam ediyor. Askere gidecek olan gençler “Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Tek tip askerlik sistemi nedir? sorularını merak ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’nın bir süredir devam ettirdiği Yeni Askerlik Sistemi çalışmaları hakkında açıklamalar yapılırken asker adayları da internette sıklıkla “Yeni askerlik sistemi ne zaman yürürlüğe girecek? Tek tip askerlik sistemi nedir? sorularını sorgulatıyor. İşte detaylar…

Haberin Devamı

YENİ ASKERLİK MODELİ ÇALIŞMALARI

Yeni askerlik modeli çalışmalarının ne durumda olduğu sorusunu cevaplayan Kalın, "Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi 6-9-12 ay gibi zaman dilimlerine yayılabilecek farklı askerlik türleri üzerinde Milli Savunma Bakanlığı'nın çalışması var. Dört tane temel prensip ittihaz edilmiş durumda. Birincisi öngörülebilirlik, Türkiye´'nin askeri ihtiyaçları çerçevesinde ve nüfus trendlerine göre nasıl bir askeri planlama yapılacağı. İkincisi ihtiyaçlar, TSK´nın güvenlik noktasında temel ihtiyaçları nedir bunların belirlenmesi. Üçüncüsü yükümlülerin eğitimi meselesi, askere alınacak kişilerin ne tür temel eğitim alacakları. Dördüncüsü de bütün bu sistemin sürdürülebilir olması, sürekli olması. Bununla ilgili detaylı hazırlık yapıyorlar, bugün ilk sonuçlarını kabineye arz ettiler. Çalışma tekemmül ettirildiği zaman Cumhurbaşkanı’mıza arz edilecek, nihai onay alındıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacak" diye konuştu.

Haberin Devamı