Dünya Yeni Zelanda: Haberler yalan, para vermiyoruz

Yeni Zelanda: Haberler yalan, para vermiyoruz

Paylaş
Yeni Zelanda: Haberler yalan, para vermiyoruz

Son dönemde aşırı kalabalıklaşması nedeniyle bir kentinden sakinlerini göndermek için para vereceği gündeme gelen Yeni Zelanda ile ilgili yeni gelişmeler gündemde

Yeni Zelanda’nın Kaitangata kasabası sadece 800 kişinin yaşadığı bir yerleşim alanı. Ülkede tarım alanında boş birçok pozisyon var ve kimse bu işlerde çalışmıyor.

Haberin Devamı

Buna ek olarak kasabada uygun fiyata kalınabilecek birçok ev olmasına rağmen evler de atıl durumda.

Dünya basınında Yeni Zelanda’daki bu boş kasabanın dolması için parayla çalışan getirileceğine yönelik haberlerin çıkması kasaba yetkililerini harekete geçirdi.

San Fransisco Gate gazetesinde yer alan bir haberde Kaitangata Belediye Başkanı Bryan Cadogan’ın ve diğer iş arkadaşlarının Kaitangata’ya gelmek isteyenlere toplamda 230 bin Yeni Zelanda doları yani 160 bin dolar değerinde bir paket vereceğini belirtti.

İNTERNET SİTESİNDE YALANLANDI

Ancak belediye başkanı konula ilgili kasabanın resmi internet sitesinde bir açıklama yaptı ve bu haberlerin kesinlikle yalan olduğunu belirtti.

Hürriyet'in haberine göre açıklamada, “İnsanlara Kaitangata’ya gelmeleri ve burada iş bulmaları için para vermiyoruz ve bu konuda belediye başkanı ile iletişime geçilmemesini tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Haberin Devamı

Buna ek olarak illa Kaitangata’a gelmek isteyenlerin satın alınabilecek durumda olan evler için ilanlara bakmaları önerildi.