Magazin Yeşilçam bir ustayı daha kaybetti

Yeşilçam bir ustayı daha kaybetti

Paylaş
Yeşilçam bir ustayı daha kaybetti

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Altan Günbay (82) vefat etti. Bugüne kadar 100'ü aşkın filmde oynayan ve yapımcılıkta yapan Günbay, bir süreden beri sağlık sorunları yaşıyordu

19 Ocak 1931'de Konya'da dünyaya gelen Altan Günbay, Ankara Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Sahneye ilk kez 1954'te 'Cavalleria Rusticana' operasıyla çıktı. Othello, lucia , Carmen, Salome gibi 20 operada başrol oynadı. 1969'da İstanbul Devlet Operası'nın kurulmasının ardından İstanbul'da görev aldı. İstanbul'da 30 yıl boyunca sürdürdüğü solist sanatçılığının yanısıra rejisörlük ve müdür yardımcılığı yaptı. 1964'te 'Şehrazat' filmiyle sinemaya başladı. 250 den fazla filmde oynadı. Bir zamanlar Türkiye'nin 'Yull Bryner'i olarak tanınmış , aslında kel olmadığı halde özellikle saçlarını kazıtmıştır.

Haberin Devamı

SAÇI VARKEN KEL GEZDİ

1966 yapımı "Altın Çocuk" filminde yönetmen Memduh Ün saçlarını kazıtmasını isyeyince filmden sonraki 18 yıl boyunca saçlıyken saçsız gezmiştir. Usturaya vurulmuş başı, ince bıyıkları ve karakteristik ifadeleri ile sinemamızın en önemli karakter oyuncularından biridir Altan Günbay. Üstlendiği kötü adam rollerini başarıyla canlandırmış, ona ün getirmiş fiziğini uzun yıllar korumuştur. Son olarak Çocuklar Duymasın adlı televizyon dizisinde Haluk karakterinin babasını canlandırmıştı. "Uykusuz geceler" filminin fon müziği yapan Günbay , "Buğulu gözler","Bekliyorum" gibi bir çok şarkının da bestecisiydi. 'Beni Unutma', ve 'Seni Kalbime Gömdüm' adlı filmlerin de yapımcılığını yapmıştı.

Haberin Devamı