Cumartesi Postası Yılbaşı gecesi star gibi olun

Yılbaşı gecesi star gibi olun

Paylaş
Yılbaşı gecesi star gibi olun

Ünlü isimlerin makyözü Burçin Göksu yılbaşı gecesinde nasıl 'star' makyajı yapacağımızı anlattı

Mesleğe ne zaman başladınız?

Haberin Devamı

12 yıl önce. 13 yaşından beri sulu boyayla resim yaparım. Annemden gizli 15 aylık kardeşimin yüzünü boyardım. 14 yaşımda ablamı dizime yatırıp kaşlarını alırdım. Akrabalarımın hepsi kuafördü, onların arasında büyüdüm. 16 yaşında makyaj sektöründeydim.

Kadınlar makyajda ne çok nerede hata yapıyor?

Allık ve rujda... Kuralı yok ama allık sağlıklı göstermesi gereken bir ürün. Kadınlar allığı, elmacık kemiği yapmak için kullanıyor. Yüzün yarısı renkli olunca da çok çirkin bir görüntü ortaya çıkıyor. Allık; göz ve dudak arasındaki üçgene sadece renk vermek için kullanılmalı. Soğuktan üşümüş gibi. Rujda da gündüz bile koyu renk sürülüyor. Dudak, diş ve çene yapısını, rengini görmezden geliyorlar. Rastgele renk kullanmak olmaz. Dişleri sarı ya da çarpık olanlara koyu ruj önermiyorum, fazla patlar. Kalın dudaklara, diksiyonu bozuk olanlara da koyu renk ruj olmaz. Koyu ruj sürmek için üst ve alt dudak orantılı, kenarları biraz daha dar olmalı.

Haberin Devamı

Allık sürmenin püf noktası ne?

Elmacık kemiği belirgin olmayanlar, kendi fondöteninden üç ton koyu allık kullanmalı. Kulak ve dudak hizasındaki çapraz bölgeye fondöten, gözaltı üçgenine de noktalama allık sürülmeli. Gölgeleme, yani fondöten ve allık doğru uygulanınca ideal olan üçgen yüze herkes kavuşur.

RÖPORTAJ: Mina Yazıcı

“Yılın son gününde saç boyatmayın”

Yılbaşı gecesi için nasıl olmalıyız?

Saçtan başlayalım. Yılbaşı günü saç boyatmayın, mat durur. Bir hafta öncesinden boya yaptırın. O gün yüz bakımından da uzak durun, allık, fondöten uygulayınca leke oluşabilir. Bakımı 4 gün önce yaptırın. Cildi nemlendirmek için yılbaşında acıbadem sütü kullanın. En doğal, en şeffaf, en zararsız üründür. Sabah yüzünüzü soğuk suyla yıkayıp acıbadem sütünü uygulayıp tüm gün böyle dolaşın. Cilt kendine gelir. Makyajda da çok doğal tonları tercih edin. Kırmızıya odaklanmayın. Vurgulamak istediğiniz odak noktayı seçerek işe başlayın. Teniniz pürüzsüz olsun. Nötr bir dudak, yakışıyorsa ve göz mesafesi uygunsa kuyruklu eyeliner, favori yılbaşı makyajımdır.

Alternatif olarak ne önerirsiniz?

Haberin Devamı

Göz rengini hesaba katmam makyajda. Mavi gözlü bir kadın, cilt rengi beyazsa gri far kullanmamalı mesela; yaşlı görünür. Ben cilt renginden yola çıkarım. Cilt tonu, sarı ya da pembedir. Kış kadınları pembe, yaz kadınları sarı tene sahiptir. Sarı olanlara buğulu göz makyajı yakışır. Pembe tene de renkli makyaj öneriyorum. Pembe ve kızıl tonlar onlara uyar.

“Mevsiminizi bulmak için damarların rengine bakın”

Saçta da aynı kural geçerli mi?

Evet. Kış kadınları soğuk tonları, yaz kadınları sıcak tonları tercih etmeli. Teni sarı olanlara soğuk renkler olmaz. Toprak tonlarını öneririm onlara. Beyaz tenli olanlara koyu tonlar yakışır.

Yaz, kış ya da bahar kadını olduklarını en kolay yoldan nasıl anlayabilirler?

Damarlarına baksınlar. Damarları ya yeşildir, ya mavi. Yeşil görünüyorsa ten rengi sarıdır, yani yaz kadınıdır.

Kaş konusunda da uzmansınız. Ne yapacağız bu kaşları?

Kaşın modası yok bence. Kişinin hatları önemli. 17’sinde de 70’inde de olsa aynı kavis, aynı model gitmek lazım. Yoksa, anlamsız bir ifadeye bürünür. Yanlış alındığı için bozulmuş ve küsmüş kaşları düzeltmek için ‘longtime liner’ yöntemi var. Ben bu tekniği biraz değiştirip eklemeler yaparak uyguluyorum. Kalıcı bir yöntem. Kaş, göz v e burnun ölçüsü alınıyor, minicik iğnelerle cildin üst tabakasına kıl gibi ince çizgiler yapılarak doğal görünüm sağlanıyor.

Haberin Devamı

Çalışmadığınız isimler arasında makyajını beğenmedikleriniz var mı?

Eleştirmek meslek terbiyesine aykırı ama ‘şu isimleri şöyle görmek isterdim’ diyebilirim. Gülben Ergen: O saç rengiyle görmek istemezdim onu. Saçı çok zarar görmüş, çok röfle yapılmış, tiftik tiftik. Bir süre dinlendirmeli, yoğum bakımlarla güçlendirilmeli. Makyajını beğeniyorum. Sadece gözüne yaptırıyor ve ona yakışıyor. Hülya Avşar: Saçta zevkli, makyajda başarısız. Çok güzel yüzü ve gözleri var. Daha doğal göz makyajı öneririm. Petek Dinçöz: Sahne için Arap makyajı yaptırıyor, Petek Dinçöz olmaktan çıkıyor. Keşke simler, allıklar, renkler kullanmasa... Yüzünü çok beğeniyorum ama o makyajla değil.

Haberin Devamı