Spor Yine Messi, yine rekor

Yine Messi, yine rekor

Paylaş
Yine Messi, yine rekor

Barcelona tarihinin en skorer ismi olan Lionel Messi, Granada'ya attığı iki golle; gol sayısını 301'e çıkardı

2012'de Barcelona ve Arjantin formasıyla toplam 92 gole imza atarak, bir yılda en çok gol atan oyuncu rekorunu kıran Messi; hafta sonunda oynanan Granada maçında yeni bir rekorun sahibi oldu. Barcelona'nın geriye düştüğü maçta Endülüs ekibinin filelerini iki kez havalandıran Arjantinli yıldız; Katalan ekibindeki gol sayısını 301'e çıkardı.

Kulüp tarihinde 300 gole ulaşan ilk ve tek oyuncu olmayı henüz 25 yaşında başaran Messi; gol sayısına 365 karşılaşmada ulaştı ve maç başına 0.82'lik bir ortalama tutturdu.

Barcelona formasıyla ilk golünü 2005 yılında henüz 17 yaşındayken Albacete'ye karşı kaydeden Messi, o günden bugüne geçen 7.5 yılda 300 gol daha atıp; adını kulüp tarihine altın harflerle yazdırdı. Granada karşısında attığı golle; ligdeki gol sayısını 37'ye çıkaran Messi ayrıca; La Liga'da üst üste 14 maçta rakip fileleri havalandırarak; kendisine ait olan rekoru geliştirdi. Messi; Sevilla ve Celta Vigo karşısında da gol bulması halinde; ligde bu sezon tüm takımlara gol atmış olacak.

NTV Spor

Haberin Devamı