Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Her yiyeceğin dayanıklılık süresi ve saklanması gereken yer farklı. Bazı besinler sıcakta, bazılarıysa soğukta daha çabuk bozuluyor. Peki hangi besini nasıl saklarsak daha taze tutarız?

05 Aralık 2018, Çarşamba 11:09 Son Güncelleme:
A A
Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Çilek

Çilekleri buzdolabına uğurlamadan önce sirke ve su karışımıyla yıkayabilirsiniz. Su ve sirkeyle yıkayacağınız çilekler hem dolapta hem de buzlukta daha uzun süre kalacaktır.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Avokado

Avokado yenmeden önce biraz olgunlaşmasını beklememiz gereken bir meyve. Ancak bu süreyi beklerken avokadonuzun kararmasını istemiyorsanız dış yüzeyine biraz zeytinyağı sürebilirsiniz.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Patates

Patates ve soğan genelde birlikte alınan ve birlikte saklanan gıdalar. Ancak siz siz olun ikisini birlikte saklamayın çünkü daha çabuk çürümelerine sebep olursunuz. Ayrı sepetlerde, karanlık ve soğuk yerler en ideali.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Yeşillikler

Yeşillikleri biraz fazlaca aldıysanız ve hemen tüketemeyecekseniz temizleyip ayıkladıktan sonra bir parça zeytinyağıyla karıştırarak buz kalıplarında dondurabilir ve sonrasında tüm yemekler için kullanabilirsiniz.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Peynir

Peynirler buzdolabında fazla beklediğinde hem kokmaya başlar hem de üzeri tatsız bir tabakayla kaplanır. Bunu önlemek için peynirin bıçak değdirdiğiniz tarafına biraz tereyağı sürebilirsiniz. Ayrıca peynirler yağlı kağıtlara sarılıp cam kaplarda saklanmalıdır.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Domates

Muhtemelen hepimiz aynı hatayı yapıyor ve domatesleri buzdolabında tutuyoruz. Ancak domates soğuğu sevmiyor ve oda sıcaklığında daha uzun süre dayanıyor.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Elma

Elma ise domatesin aksine soğukta daha uzun süre dayanıyor. Üstelik soğuk yendiğinde lezzeti de artıyor.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Salça

Bazen büyüklerimizin yolundan gitmek en doğrusudur. Domates ya da biber fark etmeksizin salçaları küflenmeden koruyabilmenin yolu onların yaptığı gibi üzerlerine biraz tuz biraz da zeytinyağı koymak...

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Havuç

Havuç dayanıklı bir sebze. Ancak yine de daha taze tutmak isterseniz buzdolabına koymadan önce yeşil saplarını kesin.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Bal

Bal eğer doğalsa, içine bir şey karıştırılmamışsa bozulmaz, ancak beklerken şekerlenebilir. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız benmari usulü ısıtarak eski akışkanlığına kavuşturabilirsiniz.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Muz

Muzu uzun süre taze tutmak konusunda birçok öneri duymuşsunuzdur. Ancak en önemlisi şu: Aynı salkımda bile olsa her muz farklı sürede olgunlaşır. Bu yüzden saklarken mutlaka birbirinden ayırın ve tek tek alüminyum folyoya sararak saklayın.

Yiyecekleri bu yöntemlerle daha uzun süre taze tutun

Muzla ilgili bir öneri de şöyle: Eğer fazlaca aldıysanız ve çürümesinden korkuyorsanız dilimleyin ve buzlukta saklayın. Buzluktan çıkan muzları pasta ve tatlılarda rahatça kullanabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.