Gündem YKS tercih ve kontenjan kılavuzu yayınlandı! Tercihler nasıl yapılacak?

YKS tercih ve kontenjan kılavuzu yayınlandı! Tercihler nasıl yapılacak?

Paylaş
YKS tercih ve kontenjan kılavuzu yayınlandı! Tercihler nasıl yapılacak?

YKS tercih ve kontenjan kılavuzu 'Bilgi amaçlıdır' ibaresiyle yayımlandı. 30 Temmuz'da açıklanacak olan sonuçlar sabırsızlıkla beklenirken kılavuzun yayımlanması heyecanı da ikiye katladı. YKS tercih ve kontenjan kılavuzuna ulaşmak için aşağıdaki linke tıklayınız.

YKS 30 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında açıklandı. Sınavın sona ermesiyle birlikte soru ve cevaplar da yayımlandı. Şimdi yüz binlerin gözü kulağı sonuçlarda... Büyük gün ise 30 Temmuz... Sonuçlar açıklanamdan önce ise "Bilgi amaçlıdır" ibaresiyle tercih ve kontenjan kılavuzu yayımlandı. Bu heyecan verici gelişme sonrası öğrenciler kılavuzu dikkatlice incelemeye aldı.

Haberin Devamı

ÖSYM DUYURDU

ÖSYM kılavuza ilişkin duyuru ise şöyleydi: "2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 3-10 Temmuz 2018 tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir."

YKS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ