Gündem Yok artık! Üst geçidi zincirle ağaca bağladılar...

Yok artık! Üst geçidi zincirle ağaca bağladılar...

Paylaş
Yok artık! Üst geçidi zincirle ağaca bağladılar...

İstanbul Sultangazi ile Gaziosmanpaşa ilçelerini birbirine bağlayan TEM Otoyolu’ndaki 12 metre yüksekliğinde iki yakaya platform ile bağlanan üst geçit adeta faciaya davetiye çıkarıyor

İstanbul’un yeni ilçelerinden Sultangazi ile en kalabalık ilçelerinden Gaziosmanpaşa’yı birbirine bağlayan üst geçit, E-6 (TEM) Otoyolu’ndaki yol genişletme çalışmaları nedeniyle değişikliğe uğradı.

Haberin Devamı

Her iki yönden merdivenlerinin olduğu bölümleri yıkılan geçit, iki yakaya bu kez metal platformlarla bağlandı. Ancak metal platformların sağlamlığı soru işareti.

ALTI TAMAMEN BOŞ

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, geçidin mevcut halinin sağlam olduğunu belirtirken, geçidi kullananlar ise sallanan platformlardan geçerken büyük korku yaşıyor. Altı tamamen boş olan ve yürürken sallanan üst geçidin korkuluklarının eski hali de dikkat çekiyor.

SEMT PAZARI KURULUNCA DAHA ÇOK KULLANILIYOR

74 bin kişinin yaşadığı Gaziosmanpaşa’nın Karadeniz Mahallesi ile 15 bin kişinin yaşadığı Sultangazi’nin Cumhuriyet Mahallesi arasındaki üst geçit özellikle cuma günleri semt pazarının kurulmasıyla daha çok kullanılıyor.

Sultangazi’de kurulan semt pazarı, iki farklı ilçede yaşayan insanların karşılıklı buluştuğu yer oluyor. Aradan geçen otoyol nedeniyle genellikle üst geçidi tercih eden Gaziosmanpaşa Karadeniz mahallesi sakinleri üst geçidi kullanırken tedirgin oluyor.

Haberin Devamı

"KORKULUKLAR BİZE GÜVEN VERMİYOR"

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların tek başlarına kullanacağı üst geçidin yarattığı tehlikeye dikkat çeken Niyazi Doğan, “Attığımız adımları üst geçit büyük ses ile bize hissettiriyor. Sürekli sallanıyor ve tuttuğumuz korkuluklar da bize güven vermiyor. Çocuklarımızı yalnız başlarına geçirmemeye çalışıyoruz. Ama okullar açıldığında geçmek zorunda kalacaklar” diye konuştu.

"SORUNLAR BİR KAZA OLURSA ÇÖZÜLÜR"

Her akşam çocuklarıyla üst geçidi kullandığını söyleyen Neriman Yıldırım ise, “Sallanması çok ürkütücü. Sert bir rüzgarda yıkılacak gibi hissettiriyor. Ülkemizde sorunlar bir kaza olursa çözülür. Burada kimseye bir şey olmadan çözüm üretilmesi gerekiyor. Pazar kurulan cuma günleri geçen insan sayısı artıyor, adeta üst geçitte beklememiz gerekiyor.

TEHLİKE BÜYÜK...

Yetkililerin bize güvenli geçiş sağlayan bir üst geçit sağlamalarını istiyoruz” dedi. Üst geçidin yerinden oynamaması için kalın zincirle bir çınar ağacına bağlanması ise tehlikenin büyüklüğünü kanıtlıyor. Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, bölgede yol genişletme ve köprülü kavşak çalışmaları yapıldığını bildirdi.

Milliyet/Gökhan Karakaş