Gündem YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil (YÖKDİL) sınavı 10 Mart Pazar günü yapıldı. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı koordinasyonunda Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen sınavın ardından adaylar sınav sonuçlarını merak ediyor. Peki, YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar…

YÖKDİL sınavı için adaylar geçtiğimiz hafta yani 10 Mart Pazar günü sınava girdiler. Sınavın üzerinden 1 hafta geçti. Anadolu Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen YÖKDİL sınav sonuçları merak ediliyor. "YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu adayların en çok arattığı soruların başında geliyor. İşte YÖKDİL sonuçları ile ilgili detaylar…

Haberin Devamı

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapılıyor.

Sınava; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabiliyor.

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

YÖKDİL sınav sonuçları hakkında Anadolu Üniversitesi'nden yapılan bir açıklama yok. Sonuçlar genellikle 20 gün içinde açıklanıyor. Bir önceki sınav 22 Eylül'de yapılmış sonuçlar ise 13 Ekim'de açıklanmıştı. Bu süre baz alındığında 10 Mart'ta gerçekleşen sınavın sonuçlarının 30 Mart-3 Nisan tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Sonuçlar yokdil.yok.gov.tr adresinden öğrenilebilecek.

SINAV İTİRAZLARI

Adaylar sınav sorularına ve sınav uygulamasına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar sınav sonuçlarına ilişkin itirazlarını sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapacaklardır. İtirazların geçerli olabilmesi için adayların ilgili sistem üzerinden kredi/banka kartı vasıtasıyla 10 (on) TL ödemesi, söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurarak onaylaması gerekmektedir. İlgili tarihler dışında veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.