Memet Özer, Elif Edes Tapan, Demir Özkal, Sinan Hamam Sarılar, Şirin Sever, Mehmet Coşkundeniz, İdil Yazar, Sunar Aytuna, Salih Seçkin Sevinç ve Defne Koryürek'ten oluşan Cumartesi Postası jürisi sizin için yöresel yemekler için Türkiye'nin en iyi 10 adresini yazdı... Hacı Baba Sinan Et LokantasıMerkezde, çarşının içinde. Esnaf lokantası ama en güzel kağıt kebabını ve tandırı burada yersiniz. Halil UstaKüşleme, simit kebabı, bol köpüklü ayran! Krom tas, salatanın lezzetini artıyor. Karşıyaka’daki eski mekanına gidin. Kebapçı MesutSebze halindeki küçük lokantaya gidin. En güzel Adana Kebabı burada işte. Şalgam suyu, ayran, kebap. Afiyet olsun. Cercis Murat KonağıHarran Ovası’na nazır. Kişk Çorbası veya Süryani içli köftesiyle başlayın, Kazan Kebabı’yla devam edin. Cemal & Cemil UstaEski Garaj’daki küçük dükkanda Türkiye’nin en güzel İskender Kebabı’nı (artık Bursa Kebabı diyorlar) yiyebilirsiniz. Avlu restoranLokum eti, sac kavurması, Hatay usulü çiğ köftesi, humusu, gavurdağı çok beğeniliyor. Üstüne de künefe yeniyor! Katipler Konağıİskilip dolmasının iyisini her yerde tadamazsınız. Baharatlı ekmekleri harika. Müze gibi lokanta. Aydın Tava CiğerTahmis Çarşısı’ndaki dükkan, ciğeri kadar kapıdaki kuyruğuyla da meşhur. Yanında kurutulmuş biber de geliyor. Turan Usta (Bafra)Meşhur Bafra pidesinin adresi. Dükkanlardan biri Bafra’da, diğeri Samsun-Bafra yolunda. Hamuru çıtır çıtır. Emirşeyh RestoranErzurum’un Üç Kümbetler bölgesinde. Cağ kebabı ve pekmezli baklava yemelisiniz. Köftesi, İspir fasulyesi ayrı güzel.