Bilim - Teknoloji YouTube, uygunsuz dil içeren videolardan para kazanma politikasını güncelledi
Paylaş
YouTube, uygunsuz dil içeren videolardan para kazanma politikasını güncelledi

YouTube, uygunsuz dile sahip videolardan para kazanma özelliğiyle ilgili güncellemeye gitti. Şirket, içerik üreticilerinin nasıl ifadeler kullanabileceklerini detaylı bir şekilde listeledi ve örnekledi.

YouTube, videolarında uygunsuz dil (ağır küfürler veya argo sözcükler) içeren içeriklere izin vermiyor. Bu politika, bugüne kadar binlerce YouTube içerik üreticisinin aşırı küfür ve diğer yönerge ihlalleri nedeniyle platformdan kaldırılmalarını sağladı.

Haberin Devamı

Platform, yeni güncllemeyle küfür ve argo konusuna esneklik getirme kararı aldı. YouTube Yardım platformunda paylaşılan gönderide bu ayın başından itibaren politikada yapılan değişikliklerin uygulanmaya başlandığı bildirildi.

Reklamverenlere uygun içerik kurallarında güncelleme yapan şirket, "İçerik oluşturucu ve reklamveren görüşlerine dayanarak, reklamveren sektör standartlarını korumaya devam ederken daha fazla içeriğin tam para kazanmaya (yeşil simge) uygun hale gelmesini sağlamak için yönergelerimizi güncelledik." ifadesini kullandı.

Değişen politikayla birlikte içerik üreticileri, ilk 30 saniyede mizah bağlamında ve orta düzeyde küfür kullanımı aracılığıyla sunulan yetişkin temalarına izin verecek.

Haberin Devamı