Yufkada kuzu kebap tarifi

Yufkada kuzu kebap tarifi

Hazır vaktiniz varken güzel bir sofra kurmayı planlıyorsanız, aradığınız farklı tarif yufkada kuzu kebap olabilir. Şimdiden afiyet olsun!

26 Nisan 2020, Pazar 10:34 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Yufkada kuzu kebap tarifi

Malzemeler:

  • 2 kg. kuzu kuşbaşı
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 patlıcan
  • 3 patates
  • Yeşil biber,sarımsak
  • 1 kuru soğan
  • 1 yemek domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 3 yufka

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

Hazırlanışı:

Etleri tencereye alın ve kendi halinde pişmeye bırakın. Tüm sebzeleri güzelce yıkayıp küp küp doğrayın. Etler pişerken,kızartma tenceresine yeteri kadar yağ koyup,ilk olarak patatesleri ardından patlıcanları kızartın. Ayrı bir tencereye yemeklik doğradığınız soğanı alın. 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyip kavurun. Dilimlediğiniz sivri biberleri de ekleyip çevirin. Salçaları da ilave edip birlikte kavurun. 1 kase et suyunu tencereye ekleyip,et suyuyla birlikte kaynatın. Pişen etleri sosun üzerine alın,sarımsakları karabiberi de ekleyip güzelce karıştırın. Kızartmış olduğunuz sebzeleri de etlerin üzerine alıp karıştırın. Her bir yufkayı 4 parçaya kesin. 1 parça yufkayı bir kasenin üzerine yerleştirip,kenardan bir parça bölüp ortasına koyun ve oluşan çukura hazırladığınız etten yerleştirip güzelce kapatıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine yerleştirin. 1 yumurtanın sarısı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırıp yufkaların üzerine sürüp, 180 derecede yufkaların üzeri kızarana kadar pişirip servis yapın. Afiyet olsun...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (23 Ocak 2021)