Yumurtayla yapılan kolay kahvaltılıklar

Kahvaltıda yumurtasız olmaz diyorsanız ve fazla vaktiniz yoksa size hızlıca hazırlayabileceğiniz yumurtayla yapılan kolay kahvaltılık tarifleri veriyoruz.

09 Ocak 2021, Cumartesi 10:53 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Yumurtalı ekmek tarifi

1- Yumurtalı ekmek tarifi

Yumurtalı ekmek malzemeleri

  • Dilimlenmiş bayat ekmekler
  • 3 adet yumurta
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yumurtalı ekmek yapılışı

Yumurtaları geniş bir kasede çırparak yeterince tuz ilave edin. Teflon tavada sıvı yağı kızdırın. Ekmeklerin her iki yüzünü yumurtaya bulayarak kızdırdığınız yağda kızartın.


2- Yumurta salatası tarifi

2- Yumurta salatası tarifi

Yumurta salatası malzemeleri

  • 4 tane yumurta
  • 1/2 limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı pul biber
  • 1 tane yeşil soğan
  • 2 - 3 dal maydanoz
  • 3 - 4 yaprak taze nane

Yumurta salatası yapılışı

Yumurtaları katılaşana kadar haşlayın. Yeşillikleri yıkayıp doğrayın. Bir kaseye alıp içine yağı, limon suyu, tuz ve baharatları koyup karıştırın. İçine küp doğranmış yumurtayı koyup karıştırın. Bekletmeden servis yapın.


3- Patatesli omlet tarifi

3- Patatesli omlet tarifi

Patatesli omlet malzemeleri

  • 2 orta boy patates
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Patatesli omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


4- Taze soğanlı omlet tarifi

4- Taze soğanlı omlet tarifi

Taze soğanlı omlet malzemeleri

  • 1 demet taze soğan
  • 3 yumurta
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Tercihe göre baharat

Taze soğanlı omlet yapılışı

Patatesleri soyup iyice yıkayın. Ufak olacak şekilde küp küp doğrayın. Yapışmaz tavada yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine doğradığınız patatesleri ekleyin ve kızarmalarını bekleyin. Bir kase içerisine 3 yumurtayı kırıp iyice çırpın. İçerisine kullandığınız kadar tuz ve istediğiniz baharatı ekleyin. Kızaran patateslerin üzerine çırpılmış yumurtayı ekleyin. Yumurtanın tamamı pişene kadar kısık ateşte pişirin. Sıcak servis edin.


5- Çılbır tarifi

5- Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • Pul biber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pul biberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.


6- Yumurtalı peynirli ekmek dilimleri tarifi

6- Yumurtalı peynirli ekmek dilimleri tarifi

Yumurtalı peynirli ekmek dilimleri malzemeleri

  • 6 dilim ekmek
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet büyük boy yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Yumurtalı peynirli ekmek dilimleri yapılışı

Bir kap içerisine kaşarı koyup üzerine yumurtayı kırın. Bir tutam tuz serpip iyice karıştırın. Tepsiye dizilmiş ekmeklerin üzerine 2 parça tereyağı koyup daha sonra yumurtalı karışımı üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin.

7- Fırında yumurtalı ekmek tarifi

7- Fırında yumurtalı ekmek tarifi

Fırında yumurtalı ekmek malzemeleri

  • 6 dilim ekmek
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı çörek otu
  • ½ çay kaşığı kekik
  • ½ çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam tuz

Fırında yumurtalı ekmek yapılışı

Geniş bir kabın içine yumurtaları kırın. Üzerine diğer malzemelerin hepsini ekleyip iyice karıştırın. Ekmek dilimlerini bu karışıma bulayıp pişirme kağıdı serilmiş tepsinin içine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. 


8- Kremalı soğanlı yumurta tarifi

8- Kremalı soğanlı yumurta tarifi

Kremalı soğanlı yumurta malzemeleri

  • 3 adet soğan
  • 2 adet yumurta
  • ½ çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için:

  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Kremalı soğanlı yumurta yapılışı

Geniş bir tavaya soğanları doğrayıp üzerine su ilave edin. Kapağı kapatıp suyu çekene kadar pişirin. 

Pişen soğanlara tereyağı ve zeytinyağı ekleyin. Derin bir kase içine yumurtaları kırıp kremayı ekleyin ve iyice çırpın. Pişen soğanların üzerine yumurtalı karışımı ilave edip bir tutam tuz ilave edin. Yumurta piştikten sonra baharatları ekleyip servis edin. 


9- Kaşar peynirli menemen tarifi

9- Kaşar peynirli menemen tarifi

Kaşar peynirli menemen malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  • 1 ufak boy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet orta boyu domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz
  • Karabiber

Kaşar peynirli menemen yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayıp tavaya alın ve üzerine yağı ekleyin. Kavrulmaya başlayan soğanların üzerine biberleri doğrayın. Biberler ölmeye başlayınca domatesi ince ince doğrayıp soğan ve biberin üstüne koyun. Suyunu çekmeye başlayınca iyice çırpılmış yumurtaları ekleyin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Pişmeye yakın kaşar peynir rendelerini ilave edin. Tavanın kapağını kapatıp ocaktan alın ve kaşarların erimesini bekleyin. 


10- Yumurta dolması tarifi

10- Yumurta dolması tarifi

Yumurta dolması malzemeleri

  • 2 adet yumurta
  • 2 dal maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz
  • Kimyon
  • Karabiber

Yumurta dolması yapılışı

Küçük bir tencere içerisinde yumurtaları haşlayın. Haşlanan yumurtaları soğumaya bırakın. Kabuğunu soyduğunuz yumurtayı ikiye bölün. Sarılarını dikkatlice içinden çıkartın. Bir kabın içine koyulan yumurta saralarının üzerine ince ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyin. Tüm karışımı çatalla ezerek karıştırın. Karışımı tatlı kaşığı yardımıyla yumurta beyazlarının orta kısmına koyun. Servis ederken üzerinde tekrar zeytinyağı gezdirin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Kahvaltıya ne yapabilirim? Pratik kahvaltı tarifleri