Dünya Yunan parlamentosunda "cami" tartışması

Yunan parlamentosunda "cami" tartışması

Paylaş
Yunan parlamentosunda "cami" tartışması

Cami yaptırma konusunda eleştirilen Altyapı Bakanı Hrisohoidis'in "Sizler korkaksınız, hemen meclis binasını terk edin" sözü üzerine muhalefet milletvekilleri Meclisi terk etti

Yunan parlamentosunda başkent Atina’da yaptırılması kararlaştırılan cami yüzünden kavga çıktı.

Parlamento görüşmeleri sırasında Yunanistan Altyapı Bakanı Mihalis Hrisohoidis ile aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi Milletvekili Artemis Matheopulos arasında sözlü tartışma yaşandı.

Matheopulos, meclisteki konuşmasında Hrisohoidis’e hitaben "cami inşası için Yunan halkının fikrini sormadınız. Sizin gibiler yüzünden ülke bu hale geldi" ifadelerini kullanması üzerine söz alan Hrisohoidis sert bir dille, "Sizler korkak, cani, sefil ve tehlikeli insanlarsınız. Sizin yeriniz burası değil. Hemen meclis binasını terkedin" cevabını verdi.

Daha sonra Altın Şafak milletvekilleri birlikte salonu terk etti.

Bu arada Hrisohoidis, 28 Kasım’da aşırı milliyetçi Altın Şafak Partisi Milletvekili İlias Panayotaros’un Atina’ya inşa edilecek cami ile ilgili parlamentoya sunduğu soru önergesi üzerine, "benim bakanlığım döneminde caminin inşa edilecek olması benim için şereftir" ifadelerini kullanmıştı.

14 Kasım’da, Yunanistan Altyapı Bakanlığından yapılan açıklamada, Votanikos semtinde inşa edilecek cami için J&P-Avax, Terna AŞ, Aktor ve İntrakat konsorsiyumu tarafından sunulan teklifin kabul edildiği belirtilmişti.

Yunan hükümeti, Votanikos semtinde 17 dönümlük arsa içinde eski bir hangardan dönüştürülecek bir ibadet yeri yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı