Gündem Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askere Yunan mahkemesinden 2'şer ay hapis

Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askere Yunan mahkemesinden 2'şer ay hapis

Paylaş
Yunanistan'a kaçan darbeci 8 askere Yunan mahkemesinden 2'şer ay hapis

FETÖ darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci asker, mahkemeye çıkarılmak üzere Yunanistan'ın Dedeağaç kenti adliyesine getirildi. Polis eşliğinde adliye binasına giren askerler yüzlerini kapatırken, ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Türkiye'nin iadesini talep ettiği 8 askere, ülkeye kaçak girmek suçundan 2'şer ay hapis cezası verildi

Yoğun güvenlik önlemleri altında getirilen askerler, yasa dışı uçuş yapma ve ülkeye kaçak giriş suçlamalarından yargılanıyorlar. Askerler polis eşliğinde adliye binasına getirilirken, ellerinin kelepçeli olduğu görüldü. Bu sırada bir Türk vatandaşı Türk Bayrağı açarak askerlere "Hepiniz darbecisiniz. Katilsiniz!" diye bağırarak tepkisini gösterdi.



Askerlerin mahkemeye getirilmelerinden önce ise davaya müdahil olmak isteyen Türk avukatlar basına açıklamalarda bulundu. İstanbul Barosuna bağlı Hukukçular Derneği üyesi Ramazan Arıtürk, "Bu darbeci askerlere ilişkin çantamızda dosya var. Bunları mahkemeye sunacağız" şeklinde konuştu.




'KATİLLER SÜRÜSÜ'

Arıtürk, Yunanistan ve Türkiye'nin de taraf olduğu uluslararası sözleşmeler gereği bu askerlerin sığınma hakkı bulunmadığını belirterek, "Bunlar Cumhurbaşkanımızın Marmaris'te kaldığı otele baskın düzenleyen katiller sürüsü. Baskından sonuç alamayınca İstanbul'da sivil halkı katlettiler." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı




İFADELERİNDE NE DEDİLER?


Bugün saat 12.05 başlayan sorguda, binbaşı Süleyman Büyük, Yüzbaşı Abdullah Yetik, Yüzbaşı Feridun Çoban ve bir başçavuşun sorgusu tamamlandı. Darbeci askerler ifadelerinde İstanbul Aksaray'a yaralıları almak üzere görevlendirildiklerini, ancak yerden ateş açılması üzerine birliklerine geri döndüklerini iddia etti.

Birliklerine döndükten sonra WhatsApp grubundan anlaşarak, bir helikopterle askeri birliklerinden ayrılıp saat gece 4 sıralarında birlikten ayrıldıklarını öne süren askerler, boş bir araziye inerek kendi aralarında ne yapacaklarına karar verip, Yunanistan'a gelme konusunda mutabakat sağladıklarını ifade etti.

Ayrıca, askerler ifadelerinde Bulgaristan yerine can güvenliklerinin daha emniyetli olacaklarını düşündükeri Yunanisan'ı tercih ettiklerini ve hava sahasına girdikten sonra sahte SOS vererek acil iniş yaptıklarını iddia etti.

HAKİM ISRARLA SORDU: DARBECİ DEĞİLSENİZ NEDEN KAÇTINIZ?

Hakimin, "Darbeye karışmadıysanız neden kaçtınız?" şeklinde ısrarlı sorularına ise askerler, tüm ordu mensuplarının canlarının tehlikede olduğunu düşündüklerini öne sürdü.

'CANIMIZ TEHLİKEDE. TÜRKİYE'YE DÖNMEK İSTEMİYORUZ'


Askerler Yunanistan'da kalmak istediklerini ve canlarının tehlikede olduğu gerekçesiyle Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini kaydettiler.

KARAR: İKİŞER AY HAPİS


Dedeağaç Suçüstü Mahkemesi 8 darbeci askere ülkeye kaçak girmek suçundan 2'şer ay hapis cezası verdi.


Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer46883","46883","201607","46883-485727.jpg","1", "0","Yunanistan'a kaçan darbeci 8 asker, Yunan adliyesine böyle getirildi");