Gündem Yurda verdiği oğlunu geri isteyen anneye şok!

Yurda verdiği oğlunu geri isteyen anneye şok!

Paylaş
Yurda verdiği oğlunu geri isteyen anneye şok!

Adana'da, resmi nikahsız yaşayan çift, aile baskısı ve töre korkusuyla Çocuk Esirgeme Kurumu'na verdikleri oğullarını geri almak için dava açtı. Mahkeme, çiftin nikahsız olması nedeniyle çocuğu aileye vermedi

Adana Yüreğir'de başka bir kadınya evli olan Ö.Ş. (25) ile resmi nikahsız olarak birlikte yaşayan F.D. (25) adlı kadın, 2014’de bir erkek bebek dünyaya getirdi.

Haberin Devamı

F.D.'nin ididasına göre anne ve babası "Ya bebeğin açlıktan ölür ya da yurda bırakırsın" dedi.

'TECAVÜZ SONUCU DOĞURDUM'

F.D. de bunun üzerine öldürülmesinden korktuğu bebeğini 4 Ağustos 2014’te, ‘Tecavüz sonucu doğurdum, bakamıyorum’ diyerek Antalya Çocuk Esirgeme Kurumuna bıraktı.

Ancak F.D. ve Ö.Ş, bebeği geri alabilmek için için geçen yıl Antalya 5. Aile Mahkemesine ‘Çocuk hakkındaki koruma tedbirinin kaldırılması ve öz annesine teslimi’ talebiyle dava açtı.

Yaklaşık 8 ay süren dava kısa süre önce sonuçlandı. Mahkeme aradan geçen zamana rağmen çiftin hâlâ resmî nikahları olmadığı gerekçesiyle talebi reddederek 1,5 yaşındaki çocuğu anne-babasına vermedi.

'GEREĞİ GİBİ BAKILACAĞI KANAATİ OLUŞMADI'

Haberin Devamı

Kararın gerekçesinde, "Davacı ile birlikte de olsa küçüğe gereği gibi bakıp gözeteceği yönünde mahkememizde hiçbir kanaat oluşmamıştır. Çocuğun yüksek menfaatleri gereğince ve yasal düzenlemeler karşısında davacı F.’nin rızanın geri alınmasına çocuğun kendisine teslimine yönelik davasının reddine karar verilmiştir” denildi.

'YALVARIYORUM OĞLUMU VERİN'

Kararı temyiz ettiren anne F.D. , "Eşim berdel evliliği yaptığı için aile baskısı yüzünden boşanamıyor. Şu anda eşimle mutluyum, bir çocuğumuz daha oldu. Yavrumu benden kopardılar. Doyasıya kucağıma alıp sevemedim. Hiçbir anne yavrusunu yurda vermez. Devlet büyüklerimize, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza yalvarıyorum, oğlumu tekrar bana verin." dedi.

İHA