Gündem Yusuf Nazik, Suriye'de yakalandı

Yusuf Nazik, Suriye'de yakalandı

Paylaş
Yusuf Nazik, Suriye'de yakalandı

MİT, 53 kişinin öldüğü Reyhanlı saldırısının organizatörünü Esad rejiminin kalesi Lazkiye'den film gibi operasyonla getirdi

9 AY ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Yusuf Nazik’in (34), Türkiye’ye 90 kilometre uzaklıktaki Lazkiye’de olduğunu 9 ay önce öğrendi. MİT görevlileri ve yerel muhbirler, Yusuf Nazik’i adım adım takip etti.

Yusuf Nazik, Esad’ın kalesi olan Lazkiye’de korumalar eşliğinde bir villada yaşıyordu. Tüm bilgileri toplayan MİT, 10 Eylül’de düğmeye bastı. 24 kişilik ekip sınırı geçip Suriye’ye girdi.

28 SAATLİK OPERASYON

Özel ekip, Türk askerinin önlem aldığı yolu takip edip Lazkiye’ye girdi. Gizlilik içerisinde gerçekleştirilen operasyonda Yusuf Nazik, korumaların burnunun dibinden kaçırıldı ve Türkiye’ye getirildi.

Yusuf Nazik yakalandıktan sonra yüzü bir bezle örtüldü.

MİT ekibinin Suriye’ye girişiyle Türkiye’ye dönmesi 28 saat sürdü. En güvenli olduğunu sandığı yerde karşısında MİT görevlilerini görünce neye uğradığını şaşıran Yusuf Nazik, Ankara’ya götürüldü.

Haberin Devamı

İLK İFADE: SALDIRI EMRİNİ ESAD REJİMİ VERDİ

Antakya doğumlu Yusuf Nazik ilk ifadesinde Reyhanlı saldırısını Suriye istihbaratının talimatıyla gerçekleştirdiğini kabul etti. Yusuf Nazik “Saldırıda kullanılan iki aracı ve bombaları ben bulup Türkiye’ye gönderdim” dedi.

TALİMATI VEREN İSİM BELİRLENDİ

“Saldırı emrini Suriye istihbaratından ‘Hacı’ kod adlı Muhammed isminde bir istihbarat görevlisinden aldım” diyen Yusuf Nazik saldırının kilit isimlerinden Mihraç Ural ile ilgili de kritik bilgiler verdi.

ŞÜKÜRLER OLSUN

Saldırıda eşi Mustafa Kuday’ı kaybeden ve bu fotoğrafla Reyhanlı’nın sembol ismi olan zahide Kuday, “Dualarım kabul oldu” dedi.

KALDI 8 TERÖRİST

11 Mayıs 2013’te gerçekleştirilen Reyhanlı saldırısına karışan 9 kişi 53’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştı. Yusuf Nazik ile birlikte 9 terörist aranıyordu.