Gündem Zehir tacirlerine 'narko-terör' operasyonu

Zehir tacirlerine 'narko-terör' operasyonu

Paylaş
Zehir tacirlerine 'narko-terör' operasyonu

Diyarbakır'da, piyasa değeri 160 milyon lira olan 4 milyon kök hint kenevirinin sökülüp imha edilmesi planlanan dev operasyon başarıyla sürüyor

Diyarbakır'ın Lice, Hazro ve Kocaköy ilçelerinine bağlı 8 köyde sürdürülen ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Seyfullah Saltık'ın yönettiği 'narko terör' operasyonunda öğle saatlerine kadar yaklaşık 2 milyon kök hint keneviri tarlalardan sökülerek imha edildi.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer10250","10250","201307","10250-1.jpg");

Operasyonda yaklaşık 4 milyon kök hint keneviri ele geçirileceği belirtilirken, bunun da 80 ton kubar esrara denk geleceği ve piyasa değerinin de yaklaşık 160 milyon lira olduğu kaydedildi.

MENFEZLERİ KAYALARLA KAPATMIŞLAR

Hava destekli süren operasyonda, uyuşturucu tacirlerinin tarlalarda ekili alanlara girilmesini önlemek için, güvenlik güçlerine ait araçların girebileceği menfezleri büyük kaya parçaları ile kapattıkları görüldü. Güvenlik güçleri bu dev kayaları iş makineleri ile kaldırdı. Güvenlik güçleri karadan ulaşması oldukca zor olan tarlalara yanlarında narkotik dedektör köpeklerle birlikte Sikorsky helikopterlerle indikleri görüldü.

>> 51 TİM KATILDI


Yapılan aramalarda uyuşturucu tarlalarının sulanması için borularla kilometrelerce sulama kanallarının döşendiği ortaya çıkarıldı. Operasyonda sulama kanallarının yanı sıra jeneratörler, uyuşturucu kaçaklarına ait eşyalar da ele geçirildi.

KÖYLÜLER ZIRHLI ARAÇLARI TAŞLADI


Operasyonun yapıldığı Kocaköy ilçesinin Gözebaşı köyünde bir grup köylü, ahırlarının yakıldığını sanarak yürüyüş düzenledi. Yaklaşık 150 köylü önlerinden geçen zırhlı araçları taş yağmuruna tuttu. Daha sonra yetkililerin görüştüğü köylüler, olayın yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını belirterek köylerine geri döndü.

6 MİLYON KÖK KENEVİR İMHA EDİLDİ

Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan büyük uyuşturucu operasyonu akşam saatlerinde tamamlandı. Operasyonda 6 milyon kök kenevir bitkisinin ele geçirilirek imha edildiği öğrenildi.

Yetkililer, Türkiye tarihinin en büyük esrar operasyonu olduğunu belirttirken, imha edilen kenervirlerden 300 ton esrarın elde edilebileceğini, fiyatının ise en düşük rakamlarla 300 milyon lira değerinde olduğu kaydedildi. Operasyonlar sonucunda 12 sahra jenaratörü ve 1 otomatik av tüfeğine de el konuldu. Esrar ekiminin yapıldığı 70 kilometrekarelik alanda, 27 tapulu arazi de olduğu ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında bu arazi sahiplerine de adli işlem yapılacağı kaydedildi.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, OPERASYON SONUÇLARINI AÇIKLADI


Diyarbakır’da sabah saatlerinde başlayan büyük uyuşturucu operasyonu akşam saat 18.30’da sona erdi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saat 04.00’da başlayan ve Diyarbakır’ın Lice İlçesi kırsalı, Hazro İlçesi Meşebağları, Kırmataş, Sarıerik Köyleri kırsalı ile Kocaköy İlçesi Gözebaşı, Boyunlu Köyü kırsalı ve Eldeğmez Mezrası civarında operasyon kapsamının 18.30’da sona erdiği belirtildi.

300 TON ESRAR ELDE EDİLECEKTİ


Açıklamada, "Jandarma unsurları tarafından yaklaşık 550 dönüm arazide ekili 5 milyon 550 bin kök hint keneviri, Emniyet Müdürlüğü unsarları tarafından ise 65 bin dönüm arazide ekili 434 bin kök hint keneviri imha edilmiştir. Hint keneviri tarlalarını sulamak üzere açılan sulama kuyularında kullanılan 11 jeneratör ile çok sayıda sulama borusuna ve 1 adet otomatik av tüfeğine Cumhuriyet Başsavcılığımız’ın talimatiyle el konulmuştur. İmha edilen hint kenevirinden yaklaşık 300 ton kubar esrar maddesi imal edilebileceği değerlendirilmiştir" denildi.


DHA

Haberin Devamı