Dünya Zelenskiy'nin en güçlü silahı: Olena Zelenska'dan dünyaya mektup

Zelenskiy'nin en güçlü silahı: Olena Zelenska'dan dünyaya mektup

Paylaş
Zelenskiy'nin en güçlü silahı: Olena Zelenska'dan dünyaya mektup

Ukrayna lideri Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'nın "Küresel Medyaya Açık Mektup" başlığıyla paylaştığı çok güçlü ifadeler içeren metin, Zelenska için neden 'Ukrayna'nın en güçlü silahı' yorumları yapıldığını da bir kez daha ortaya koymuş oldu...

Ukrayna'nın First Lady'si Olena Zelenska'nın siyah beyaz fotoğrafının yanında kocaman kırmızı harflerle "Şahitlik Ediyorum" yazıyordu. Altındaki satırda ise "Küresel Medyaya Bir Açık Mektup" deniyordu. Zelenska'nın Instagram'daki yaklaşık 2,5 milyon takipçisi uygulamayı açar açmaz ilk önce bu paylaşımı gördü. Üç ayrı dilde yapılmış üç paylaşımda Zelenska, son dönemde kendisine çok sayıda medya kuruluşundan röportaj teklifleri geldiğini belirterek "Bu mektup bu taleplere cevabım ve Ukrayna'da yaşananlara tanıklığımdır" ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

'ÜLKEMİZ BARIŞÇIL BİR YERDİ'

Sadece bir hafta önce, bu yaşananlar inanılmazdı. Ülkemiz barışçıl bir yerdi, şehirlerimiz, kasabalarımız ve köylerimiz hayat doluydu. 24 Şubat sabahı hepimiz Rus işgalinin anonslarıyla uyandık. Tanklar Ukrayna sınırını geçti, uçaklar hava sahamıza girdi, füze rampaları şehirlerimizin etrafını çevirdi.

"Bunu 'özel operasyon' diye nitelendiren Kremlin destekli propaganda kanallarının verdiği teminatlara karşın yaşananlar gerçekte Ukraynalı sivillerin topluca katledilmesiydi" ifadelerini kullanan Zelenska ardından Rusya saldırılarında hayatını kaybeden çocukları, sığınaklarda, bodrum katlarında ve metro istasyonlarında hayatlarını sürdürmeye çalışan anneleri ve evlatlarını anlattı ve şöyle yazdı:

Haberin Devamı

Rusya 'sivillere karşı savaş açmadığını' söylediğinde, ben önce bu katledilmiş çocukların adlarını söylüyorum.

HAVA SAHASI ÇAĞRISI

Telegram'dan da yayınlanan mesajda savaş sırasında doğan bebeklerin ilk gördükleri şeyin sığınakların beton tavanları, ilk nefeslerinde soludukları şeyin yer altının kirli havası olduğunu ifade eden Zelenska, "Kapana kısılmış ve dehşet içinde insanlar karşıladı onlardı. Bu noktada hayatları boyunca barış görmemiş onlarca çocuk var" diye yazdı.

"Bazı şehirlerde aileler günlerce bomba sığınaklarından çıkamıyor çünkü sivil altyapı ayrım gözetilmeksizin ve kasten bombalanıyor" diyen Zelenska, eşinin Batı'ya yaptığı çağrıyı yineleyerek Ukrayna hava sahasının uçuşa kapatılmasını talep etti.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, böyle bir kararın dünya savaşı ilan etmekle eş değer olacağına dair uyarıda bulunmuştu.

'HER KANIT HAYATİ ÖNEME SAHİP'

Ukrayna halkının asla pes etmeyeceğini de vurgulayan Zelenska, "Gücü olanların göklerimizi kapatmasına ihtiyacımız var. Gökyüzünü kapatın, karadaki savaşı biz kendimiz hallederiz. Ukrayna yarın sivilleri kurtarma bahanesiyle saldırgan bir biçimde sizin şehirlerinize girebilecek olan gücü durduruyor. Size yalvarıyorum sevgili medya, Burada yaşananları ve gerçeği göstermeye devam edin. Rusya Federasyonu'nun yürüttüğü enformasyon savaşında, her kanıt hayati öneme sahip" diye sürdürdüğü satırlarını şu cümlelerle noktaladı:

Haberin Devamı

Kazanacağız. Çünkü birlik içindeyiz. Ukrayna'ya duyduğumuz sevgi bizi birleştiriyor. Çok yaşa Ukrayna!

ZELENSKİY'NİN EN GÜÇLÜ SİLAHI

Paylaşılır paylaşılmaz dünya basınında gündem olan bu mesaj bile tek başına, Zelenska için neden "Zelenskiy'nin en güçlü silahı" yakıştırılması yapıldığını net bir biçimde ortaya koymak için yeterli.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, bir yandan kuşatma altındaki başkent Kiev'in savunmasını yönetir bir yandan, videolarıyla vatandaşlarına ve dünyaya seslenir, bir yandan da Zoom üzerinden dünya liderleriyle görüşürken, 44 yaşındaki First Lady Olena Zelenska da sosyal medya paylaşımlarıyla bir yandan halkın moralini yükseltmekte bir yandan da uluslararası kamuoyunun dikkatini ülkesinde yaşananlara çekmekte önemli bir rol oynuyor.

Olena Zelenska'nın hafta sonu paylaştığı siyah beyaz fotoğraflar ve altına yazdığı ifadeler çok açık ve netti. Rusya'nın saldırılarında hayatını kaybeden Ukraynalı çocukların iç parçalayan fotoğrafları eşliğinde şöyle diyordu: "NATO devletleri! Hava sahasını Rus uçaklarına kapatın! Çocuklarımızı kurtarın ki yarın sizin de çocuklarınız ölmesin!"

Haberin Devamı