Gündem Zonguldak'ta bir garip hikaye

Zonguldak'ta bir garip hikaye

Paylaş
Zonguldak'ta bir garip hikaye

Ormandan ellerinde kanlı çuvallarla çıkan Çinlileri gören köylüler ne yapacağını şaşırdı

Zonguldak'ın Beycuma Beldesi yakınlarındaki ormanlık alanda kanlı çuvalları kamyonete yükleyen Çinliler'i gören bir kişi, polise ihbarda bulundu.

Haberin Devamı

Polis, kent merkezinde durdurduğu kamyonetin kasasındaki çuvallarda 5 domuz leşiyle karşılaştı. Çatalağzı Beldesi’ndeki termik santralde çalışan 12 Çinli işçinin, ormanda köylülerin vurduğu yaban domuzlarını toplayıp, yemek için evlerine götürdüğü anlaşıldı.

Olay, dün akşam meydana geldi. Özel bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi, Beycuma'daki evine giderken, ormanlık alandan çıkıp sırtlarındaki kanlı çuvalları yol kenarındaki kamyonete yükleyen Çinliler'i görünce şüphelenip jandarmaya ihbarda bulundu.

Jandarmanın bilgi vermesi üzerine polis ekipleri, kamyoneti şehir merkezindeki Kadırga Caddesi'nde durdurdu. Yağmurdan ıslanmaması için üzeri branda ile örtülü çuvalları açtıran polis, 5 domuz leşiyle karşılaştı.

Haberin Devamı

Eren Enerji Elektrik A.Ş.'nin Çatalağzı Beldesi’nde kurduğu termik santralde çalışan kamyonetteki 12 Çinli işçinin Türkçe bilmemesi nedeniyle çalıştığı şirketten yardım istendi. Bir süre sonra gelen tercüman yardımıyla Çinli işçilerle konuşan polis, işçilerin ormanlık alanlarda köylülerin vurduğu yaban domuzlarını toplayıp, yemek için evlerine götürdüklerini belirledi.

Çinli işçilerin, daha önce de benzer şekilde köylülerin vurup, ormanlık alanda bir kenara attıkları domuzları topladıkları bildirildi. Bunun üzerine bir kısmı kamyonetin içine, bir kısmı da kasaya binen Çinliler'in gitmesine izin verildi.

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)