Gündem Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Paylaş
Zonguldak'ta maden ocağında patlama

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde özel bir maden şirketine ait kömür ocağında meydana gelen patlamada 5 işçi mahsur kaldı. İşçilerden 2'si ocaktan çıkarılırken 3 kişiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çamlık Mahallesi Dağ Yolu Sokağı'nda saat 03.00 sıralarında özel bir maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle patlama oldu. Patlamada, maden işçilerinden 2'si mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı. Ocakta mahsur kalan 3 işçiyi kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Haberin Devamı

KURTARILAN İKİ İŞÇİNİN HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Vücutlarında yanıklar oluşan ve ocaktan çıkartıldıktan sonra Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Evren Cinemre ve Adem Alibaş'ın hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILDI, GAZDAN ETKİLENDİ

Arama kurtarma çalışmalarına katılan aynı maden ocağında çalışan bir işçi ise içeride gazdan etkilendi. Bu işçi de sağlık ekiplerince aynı hastaneye kaldırıldı.

Öte yandan, bölgeye gelen Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal ile İlçe Emniyet Müdürü Ömer Seyfi Paça, kurtarma çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Patlamayı öğrenen maden işçilerinin yakınlarının da olay yerine gelerek yetkililerden bilgi almaya çalıştığı görüldü.

Haberin Devamı

VALİ BEKTAŞ'TAN AÇIKLAMA

Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş olaya ilişkin açıklamada bulundu. Bektaş, "Hayatlarından çok umudumuz yok, onları çıkarmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

*ORHAN VELİ'NİN MADENCİ ŞİİRİ

Güneşli bir günde

Masmavi göreceğiz Karadeniz’i

Balkaya’dan Kapuz’ a kadar,

Karış karış biliriz bu şehri;

EKİ’nin çiçekli bahçeleri,

Rıhtıma kömür taşıyan vagonlarıyla;

Paydos saatlerinde yollara dökülen,

Soluk benizli insanlarıyla.

Siyah akar Zonguldağın deresi

Yüz karası değil, kömür karası

Böyle kazanılır ekmek parası