Bilim - Teknoloji Zoom uygulamasına WhatsApp'taki uçtan uca şifreleme geldi
Paylaş
Zoom uygulamasına WhatsApp'taki uçtan uca şifreleme geldi

Zoom’a daha önce WhatsApp'ta gördüğümüz uçtan uca şifreleme özelliği geldi. Zoom'un bu yeni özelliği, masaüstü uygulamasında, iOS ve Android uygulaması da dahil olmak üzere bütün platformlardaki uygulamalarına geliyor.

Zoom şimdi de uçtan uca şifreleme özelliği ile gündeme geldi. Bu özellik hem ücretsiz kullanan kişilere hem de ücretli Zoom kullanan kişilere sunulacak.

Haberin Devamı

Zoom’un bu yeni özelliği, masaüstü uygulamasında, iOS ve Android uygulaması da dahil olmak üzere bütün platformlardaki uygulamalarına geliyor.

Özelliği kullanmak isteyen kullanıcıların ayarlardan bu özelliği açması gerekiyor. Toplantı yapılacak katılımcıların tamamının bu özelliği açması gerekiyor. Özellik açıldığında konuşma penceresinin sol üst kısmında yeşil bir kilit simgesi belirecek. Bu da güvenliğin artmış olduğunu kullanıcılara göstermiş olacak.

Uçtan uca şifreleme iki kişinin mesajlaşmalarının sadece bu iki kişinin görmesine izin veren güvenli iletişim biçimine verilen isimdir. Bu özelliği kullanan kişilerin mesajları, devlet kurumları, hacker'lar veya telekom şirketleri tarafından görülemeyecek.

Haberin Devamı