11 ayın sultanı Ramazan ayı, Müslümanlar için oldukça önemli bir yere sahiptir. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da kalabalık sofralar kurulur ve oruçlar açılır. Gün boyunca yiyecek ve içecek tüketmemek anlamına gelen oruç ile birlikte beslenme alışkanlıklarında önemli değişimler gözlemleniyor. Hem fiziksel hem de ruhsal açıdan zindelik kazanabilmek için Ramazan ayında sağlıklı beslenmenin prensip haline getirilmesi ve yeterli miktarda su tüketilmesi gerekiyor. İftar ve sahur sofralarında sindirimi ve emilimi kolay lifli gıdaların tercih edilmesi tavsiye ediliyor. Ortaya çıkabilecek sindirim problemleri için ise aşırı şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durulması gerekiyor. Ramazan ayında sağlıklı beslenme hakkında faydalı ipuçları ve beslenme önerilerinden bulunan Prof. Dr. Canan Karatay, bağırsakların iyi çalışması için tavsiyede bulundu. İftar ve sahurda bol su içilmeli, İşlenmiş, hazır ve paketli gıdalardan uzak durulmalı, Şekerli ve gazlı içecekler tüketilmemeli ve sahura kalkmadan oruç tutulmamalı. Sahurda omlet yenebilir. Yumurta çok önemli ama köy yumurtası olacak. Bir de köy tereyağı olacak. Yanında zeytin, turp ve yeşillik de çok önemli. İçecek olarak şekersiz süt ve kahve olabilir. Seviyorsanız ayran içebilirsiniz. Prof. Dr. Canan Karatay İftarda, bağırsakların iyi çalışması için mutlaka zeytinyağı ve kahve içmek çok önemli. Çorbadan sonra bir süre yemeyelim. Daha sonra o akşam ne yapıldıysa yenebilir. Sahura kadar bol bol su içelim. açıklamasında bulundu.